Niets dan de waarheid

Paul Strand: Simone de Beauvoir, Paris (1957)


Toegevoegd mei 2017 en terug gedateerdFascisten spreken altijd de waarheid, zij hebben altijd al geweten dat de ander niet deugt. Bewijs voor hun oordelen hebben ze steeds paraat, we krijgen ze weliswaar nooit te zien maar aan hun goeder trouw mag niet getwijfeld worden. Mocht het tegendeel aangetoond worden, van wat ze beweren, dan rectificeren ze hun eerder gedane uitspraken niet, maar trachten ze dood te zwijgen. Het waren immers mededelingen om te waarschuwen, om te voorkomen dat de goede zaak van het ideaal niet in gevaar kon komen.
“Weet ik”, roept de fascist van dienst, “Heeft ie me zelf verteld toen ie de lijsten maakte.”

Hier komt nogal wat samen. Ze weet het. Over @kutje13? Dat was vele weken nadat ze op bezoek was geweest. Over welke lijsten heeft ze het? De beroemd-beruchte stalklijst? Dat was lang voordat we elkaar leerde kennen. Wat zou ik haar verteld moeten hebben?

Zoals altijd gebruiken fascisten wat zoal in hun kraam te pas komt. Die stalklijst was maar niks, ze moest anders. Dat vertelde Eveline niet bij haar bezoek, maar later en ze maakte er een blogje over waarop met koeien van letters kond werd gedaan over de smeerlapperij richting mijn zoon. Van Donkelaar vond dat op een dergelijke lijst de volgers van Friedrich Eckhardt moesten prijken, stuk voor stuk mensen die inmiddels hun grote genegenheid voor Sjaakie hebben laten blijken. Het bericht over de familie Scaf op haar weblog was uiteraard binnen de kortste keren weer weg. Ook typerend voor fascisten, bewijslast doen verdwijnen. 

Kort en goed, hier doet een uitermate arglistige om niet te zeggen fascistische tante haar zegje. Met de makers van fake accounts kan ze heel goed uit de voeten, dat spreekt, want juist die maken Tibaert verdacht. En zo hoort het is de denkwijze van Eveline van Donkelaar. Haar praatjes worden geloofd, net als dit bij Wilders het geval is. Hoedt u voor dergelijke mensen, die niets te dol is om hun gelijk te halen en de waarheid verkrachten. Ze vinden steun, ze krijgen aanhang, dat is het verontrustende aan dergelijke mensen. Ze zeggen, als waren ze de werkelijke filantropen, het te doen uit bezorgdheid, om onheil af te wenden. Eerlijk waar… Nog dit. In haar tweet verwijst Van Donkelaar naar een aantal weblogs. Deze van commentaar voorzien:

– De Raaij: Het meesterwerk van een christelijk anarchist
– Riethof: Het woord is aan Huib Riethof
– Hartman: Dwazen en gekken
– Wouters: Het psychologisch inzicht van Sjaakie
– Van Donkelaar: Een afspraak


Uitgelichte foto: Paul Strand – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.