Alledaags fascisme

Manuel Álvarez Bravo: Fietsen op zondag (1966)


Toegevoegd op 16 november 2019 en terug gedateerd



Tibaert: “Mijn indruk, dat fascisme loopt dwars door de bevolking heen. Beslist niet elke PVV stemmer is een fascist. En omgekeerd? Wat dacht u?”



Ter toelichting

De augustusmaand werd beëindigd met een dreigement van bedrieger en smaadverspreider Riethof. Als vrouwenvriend sprong hij in de bres voor een vrouw waarin hij zich zonder twijfel herkende. Haar kwaliteit: leugens en bedrog plegen tot vernietiging van voor haar ongewenste personen toe. De fascistische persoonlijkheid in optima forma, uitgekookt en sluw.  

De enige adequate wijze om te reageren op deze alledaagse manifestatie van fascisme bleek steeds weer het versturen van een aantal berichten via Twitter. Zo kon ieder voor zich een beeld vormen van wat er speelde en tegelijkertijd werd het voortgaande proces vastgelegd. Hier een voorbeeld.


november 2019



De titels ven de verdwenen weblogs, waarvan ik geen copieën bezat. Ze zijn zo goed en zo kwaad als het ging vervangen aan de hand van screenshots:

En een origineel:

Voor tibaert-extra.blogspot.com/2013/09/haat heb ik geen equivalent.

Nog niet overtuigd hoe het alledaagse fascisme in z’n werking gaat? Volg dan op dit blog hoe het crapuul, ze noemen zich links, vanaf oktober 2012 te werk ging. Ze weten Tatsachen te scheppen. Een voor mij schokkend voorbeeld, het betreft mijn dochter:

Op Reinhard Lettau had ik al veel eerder gewezen. Onontbeerlijk om te voorkomen dat men in de vallen opgezet d.m.v. van propaganda trapt. Voor het eerst verschenen in de DDR nu al zo’n vijftig jaar geleden. We kunnen het weten…



Uitgelichte foto: Manuel Álvarez Bravo – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.