Conservatief, een “update”…

Toegevoegd op 29 november 2013 en terug gedateerdVandaag kreeg ik een door Eveline van Donkelaar verminkt bericht van mij doorgestuurd als bewijslast. Het oorspronkelijke bericht stamt van 13 september j.l. Bewijslast waarvoor? Omdat ik haar naam noem? De goeie dame denkt vermoedelijk dat als ze onder pseudoniem actief is alles mogelijk is. Mijn naam is alom bekend op Twitter, van het misbruik heeft deze dame weet. Sterker ze maakt gebruik van dat misbruik. In januari dit jaar heb ik haar voor het eerst aangesproken met Eveline en haar verzocht met haar werkelijke naam te reageren. Dat deed ze niet. Wel bleef ze lasteren. Vandaar dat ik haar naam ben gaan noemen in mijn Twitter en weblog berichten.

Inmiddels begrijp ik dat ze daaruit de conclusie trok dat ik haar kinderen en kleinkinderen bedreig. Waarom? Omdat ze zelf onverantwoordelijk bezig is en ik daar melding van maak? Nee, omdat, weet ik sinds kort, zij dezelfde familienaam dragen. Fraai is dat. Het enige dat ik dan kan zeggen is dat ze eens eerder haar wandaden had mogen overdenken. Een deel daarvan valt terug te lezen op dit weblog, van het overige bezit ik screenshots voor zover het me onder de aandacht kwam.

Deze vrouw opende indertijd een strijd tegen mij, zoals zij dat noemde, die ik nooit zou winnen. Daar doe ik dus niet aan mee, aan een of andere strijd, heb ik haar onmiddellijk duidelijk gemaakt. De aanleiding: het AD… Ja, hoe verzin je het. Ze maakte er op haar blog iets fraais van. Die Eveline toch, volkomen ongeremd gaat ze tekeer en waarom? Het antwoord moet ik schuldig blijven.

De inleiding op mijn bericht begon als volgt:Conservatief
Iemand bericht vandaag op Twitter: “Er zijn ook conservatieven die waarschijnlijk zelfs hun moeder nog als een obstakel beschouwen er…” (Dit viel voor mij nog te achterhalen, de rest is verdwenen.)Dat bericht op Twitter vormde dus de context voor onderstaand bericht, uiteraard niet zonder reden weggelaten door Eveline. Betrouwbaarheid is haar handelsmerk niet heb ik tot mijn grote schande mogen ervaren. Verder heb ik weinig trek aan het doen en laten van de vrouw richting mij nog veel aandacht te besteden. Wat vandaag plaatsvond op Twitter zal ik later nog wel even toevoegen, voor alle duidelijkheid.  Nu de bewerking van Eveline van Donkelaar van mijn bericht. Excuses voor het feit dat Eveline erin geslaagd is het stuk bijna onleesbaar te maken. Een vrouw die mij cultuurbarbaar noemt, die zegt dat ik plagiaat pleeg en tweets manipuleer … Om maar enkele voorbeelden van haar laster op te sommen.

Dit maakt Eveline van mijn bericht, waarvan de inleiding zoek is:


Een herinneringsblogje grotendeel overgenomen van de het proces verbaal materiaal, zodat de politie ook even hartelijk kan lachen na alle kromme zaken die ze moeten lezen

 

Rijkswaterstaat ziet kasteel als te verwijderen obstakel


Erfgoedvereniging Heemschut kan zich niet meer herinneren wanneer het voor het laatst was dat de rijksoverheid een rijksmonumentaal middeleeuws kasteel wilde slopen. Dit gaat als het aan Minister Schultz van Haegen ligt, gebeuren met Huis Rijswijk te Groessen bij de aanleg van de A15 van knooppunt Ressen naar Zevenaar in Gelderland.Dit voorjaar is de ministerraad akkoord gegaan met het gewijzigde standpuntentracé ten aanzien van de doortrekking van de A15 naar Zevenaar. Rijkswaterstaat heeft de opdracht gekregen om met een ontwerp-tracé te komen. Dat daarvoor een middeleeuws kasteel moet wijken wordt stil gehouden. Rijkswaterstaat probeert nu het kasteel minnelijk te verwerven en zet de eigenaar onder druk om te verkopen. In handen van Rijkswaterstaat kan het kasteel snel gesloopt worden.
Heemschut vindt echter dat het hier een rijksmonument met een eerbiedwaardige geschiedenis betreft. Dit mag niet gesloopt worden. Rijswijk is volgens het zojuist uitgegeven boek: Kastelen in Gelderland, een van de oudste havezaten in de Liemers. Het oudste deel is een 14e eeuwse toren. Deze is verlaagd en in de 15e eeuw is hier een woonvleugel tegen aangebouwd. Ondanks latere verbouwingen is het complex zeer gaaf bewaard gebleven. Alleen de grachten zijn gedempt. Bij het huis staat een schuur die dateert uit het begin van de twintigste eeuw in een bouwstijl die is beïnvloed door de Duits-Romaanse architectuur.Een kasteel? Omdat het hoger is dan een verdieping? Hier bij mij om de hoek ligt het enige terrassenkasteel van Nederland, Château Neercanne.


Niet toevallig laat ik dit kasteel zien. Het grenst aan het Jekerdal, een gebied bedreigd door de expansie van de universiteit.
Bouwwerken maken deel uit van hun omgeving, ze zijn beeldbepalend los van hun eigen kwaliteiten. Over juist die kwaliteit valt bij het bovenstaande voorbeeld aan de hand van de afbeelding niet te oordelen. De eigenlijke kwaliteiten zijn zo te zien uiterst pover. Drie bouwdelen aan elkaar geplakt, een strakke rooilijn. De dakbedekking doet ook niet veel goeds verwachten. Het hoofdgebouw bezit raampartijen die er willekeurig ingeplakt lijken te zijn. De bouwmassa lijkt me wel aantrekkelijk om er iets fraais van te maken. Maar, nogmaals, dan moet dit “kasteel” in zijn omgeving bekeken worden. Conserveren om te conserveren omdat het oud is lijkt me geen goed uitgangspunt. Merkwaardig, de auteur van de tweet spreekt over conservatieven als slopers van ons erfgoed. Dat kan niet rijmen. Zou ze weten dat als de “progressieven” het in Nederland voor het zeggen hadden gehad, grote delen van onze binnensteden nu volledig vernietigd waren? Gelukkig waren er conservatieven die op de rem trapten. Conservatieven die hun moeder nog als obstakel beschouwen? Welke gedachte gaat hier achter schuil?De auteur is op Twitter bekend onder @gavimensch, in het gewone leven eigennaam met de achternaam van mijn kinderen ik in de omgeving van Kasteel Neercanne op een terrasje gezeten. Niets gemerkt van het feit dat ze begaan was met de ruimte waarin ze verkeerde. Ze wilde er ook geen kennis van nemen. Ook een manier van wegkijken. De omgeving zien als object voor eigen plezier en nut. Het niet willen zien welke processen er plaats vinden die kunnen verklaren waarom het is zoals het is.Conservatief zegt ze, ze begrijpt niet wat conservatisme is, evenals fascisme niet trouwens. Zou ze weten dat die fascisten onder Mussolini zeer vooruitstrevend waren als het om architectuur ging? Visionair zelfs… Zou ze weten dat Walter Gropius het ambt van Reichsbaumeister ambieerde? Gropius, de directeur van het Bauhaus? Het werd Speer, lieveling van Adolf. De relatie van architecten met machthebbers is een zeer bijzondere. Bouwen, ruïnes scheppen, het militair laten rollen. Speer is bij uitstek het specimen van deze beroepssoort. Weet eigennaam  veel… Mijn eigen voornaam , tuf maar lekker met je autootje rond, om dat mobieltje rijdende te houden zijn al twee wereldoorlogen gevoerd en talloze andere. Hoeveel slachtoffers heeft het ons gekost buiten die oorlogen om? Doodgereden, voor het leven verminkt, trauma’s? Begrijpen zul je dat nooit, tenzij je eens leert luisteren en je echt voor andere mensen leert open te stellen. Je bent de enige niet die zo handelt, je behoort zelfs tot de meerderheid in ons land. Je staat aan de “goede” kant, aangepast en wel.En maar kankeren… Obstakels?

Aldus Fons SCafHet “Aldus Fons SCaf” werd later gewijzigd in:

Schermafbeelding 2013-09-15 om 00.36.32
15 september 2013Aldus Fons Scaf, die weken heeft gebedeld om het terugzetten van dit blog. Waarom? Geen idee!***
heel eng dit stukje, ik heb het toch maar gereproduceerd, het geeft aan waar Dhr Scaf zich mee bezig houdt.Slechts een conclusie valt te trekken, er is iets grondig mis met deze vrouw.
Punt 1, ik heb nooit naar dit stuk gevraagd, maar naar een blog van zomer vorig jaar, waarin ze sprak over de “familie Scaf.” Ik wist zelfs niet dat ze dit bericht in haar bezit had, waarvan ze bij de copie het essentiële begin weglaat. 
Punt 2. Wat het enge aan dit stukje is valt voor mij met de beste wereld niet te achterhalen. Vermoedelijk is sprake bij haar van een volledig gemis aan enige historische kennis, m.n. die van de ontwikkeling van het industrieel kapitalisme.  Overigens dit blog dient beslist niet voor min of meer wetenschappelijke verhandelingen.

En waar ik me mee bezig hou? Met zinvolle zaken.

Dringend verzoek, Eveline. Haal dat schaamteloze kopje “gastblog” weg. Over auteursrecht e.d. zullen we het maar niet hebben.


Schermafbeelding 2013-11-29 om 22.26.35Wat denkt u? Is deze vrouw stapelgek of deugt ze niet? Of beide?


Foto: Henri Cartier Bresson – San Francisco 1960bron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.