Bij Tibaert is iedereen in gevaar

Henryk Ross: Een meisje in het ghetto van Lodz


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdStalken zegt onze Twitter fascist… Ja, dat doet ze. Of is het oprechte bezorgdheid? Lees maar:
Aan ogenschijnlijk kleine onzorgvuldigheden kan ik me storen, ze hebben vaak nare gevolgen. Leo gewaarschuwd voor Eveline? Het zou niet in me opkomen. Wel is het zo dat juist hij me informeerde waarom hij een vent blokte die een vrouw lastig viel, uitgerekend een veroordeelde crimineel waar Eveline zeer gecharmeerd van was. Ik heb het geweten. Vlunk is zijn naam. Als ik zou willen roddelen kon ik nog meer uit de school klappen, maar dat zullen we maar niet doen. Maar waarom ging Eveline Leo waarschuwen? Ze doet dat in het kielzog van Sjaakie, denkende dat iedereen achterlijk is en op zijn achterhoofd gevallen is. Of laagschedelig, zoals Eveline bepaalde mensen wenst aan te duiden.
 
Ze haalde bakzeil bij Leo. En hoe lost onze stalker dat op? Bot en brutaal.
Leo blijkt, en dat doet me weer deugd, een stuk intelligenter en zeker beschaafder dan Eveline en Huib Riethof, de kerel die hem ooit op een minne wijze wegzette. Het zijn juist dergelijke zaken die ik nooit vergeet, mensen in hun waarde laten of niet. Daar is bij Huib en Eveline beslist geen sprake van. Het omgekeerde zelfs is bij deze twee een constante.


Uitgelichte foto: Henryk Ross – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.