Bij Tibaert is iedereen in gevaar

Authors
Henryk Ross – Een meisje in het ghetto van Lodz
bronStalken zegt onze Twitter fascist… Ja, dat doet ze. Of is het oprechte bezorgdheid? Lees maar:
Aan ogenschijnlijk kleine onzorgvuldigheden kan ik me storen, ze hebben vaak nare gevolgen. Leo gewaarschuwd voor Eveline? Het zou niet in me opkomen. Wel is het zo dat ik het voor Leo een vent blokte die een vrouw lastig viel, waar Eveline zeer gecharmeerd van was. Ik heb het geweten. Vlunk is zijn naam. Als ik wilde roddelen zou ik nog meer uit de school kunnen klappen, maar dat zullen we maar niet doen. Maar waarom ging Eveline Leo waarschuwen? Ze doet dat in het kielzog van Sjaakie, denkende dat iedereen achterlijk is en op zijn achterhoofd gevallen is. Of laagschedelig is, zoals Eveline bepaalde mensen wenst aan te duiden.
 
Ze haalde bakzeil bij Leo. En hoe lost onze stalker dat op? Bot en brutaal.

Leo blijkt, en dat doet me weer deugd, een stuk intelligenter dan Eveline en Huib Riethof, de kerel die hem ooit op een minne wijze wegzette. Het zijn juist dergelijke zaken die ik nooit vergeet, mensen in hun waarde laten of niet. Daar is bij Huib en Eveline beslist geen sprake van. Het omgekeerde zelfs is bij deze twee een constante.
reconstructie april 2017


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: