Dat bedoel ik

Zo gaat een fascist te werk. Eveline van Donkelaar is haar naam. Een loerende viespeuk zegt ze, deze bedrieger en intrigant. Ze wordt hogelijk gewaardeerd door lieden rond de site Krapuul. Ook zij strijden op de eerste plaats tegen personen. Hun ideeën begrijpen ze vaak niet, moest ik tot mijn leedwezen ervaren. Ze begrijpen n.l. de essentie van fascisme niet, ook niet dat fascisme bestrijden bij jezelf begint. Van Donkelaar levert dagelijks het levend bewijs tot welk smeerlapperij dat leidt ten koste van anderen, vaak goedwillende mensen. 

Fascistische praktijken kunnen door een dergelijke handelwijze zich bijna ongestoord verbreiden. Vandaar dat het meer dan zinvol is deze mensen te volgen, hun uitspraken tegen het licht te houden en voor zover nog nodig en mogelijk hen ter verantwoording te roepen. Ze richten hoe dan ook veel maatschappelijke schade aan.

Robert Doisneau – Jacques Prevert au guéridon (1955)
bron 
reconstructie april 2017


Een gedachte over “Dat bedoel ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.