Dat bedoel ik

Robert Doisneau: Jacques Prevert au guéridon (1955)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdZo gaat een fascist te werk. Eveline van Donkelaar is haar naam. Een loerende viespeuk zegt ze, deze bedrieger en intrigant. Ze wordt hogelijk gewaardeerd door lieden rond de site Krapuul. Ook zij strijden op de eerste plaats tegen personen. Hun ideeën begrijpen ze vaak niet, moest ik tot mijn leedwezen ervaren. Ze begrijpen n.l. de essentie van fascisme niet, ook niet dat fascisme bestrijden bij jezelf begint. Van Donkelaar levert dagelijks het levend bewijs tot welk smeerlapperij dat leidt ten koste van anderen, vaak goedwillende mensen. 

Fascistische praktijken kunnen door een dergelijke handelwijze zich bijna ongestoord verbreiden. Vandaar dat het meer dan zinvol is deze mensen te volgen, hun uitspraken tegen het licht te houden en voor zover nog nodig en mogelijk hen ter verantwoording te roepen. Ze richten hoe dan ook veel maatschappelijke schade aan.


 
 
Uitgelichte foto: Robert Doisneau – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.