De kluit belazeren en erger…

· fascisme, fotografie, internet, justitie, kinderen
Auteurs

 

Roger Berson – scholieren Aubervilliers, Seine-Saint-Denis (1953)
bron Je hoeft niet veel te weten, om te begrijpen dat we hier met een edel triootje fascisten van doen hebben. Als je dat niet begrijpt val je niet meer te helpen, neem je deze mensen serieus, geloof je ze, dan hoor je tot hun club, al zeg je Wilders te bestrijden. 

Het zijn mensen, die ik heb leren kennen, die acteren volgens het stramien de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Het is de meest onheilspellende gedachtegang die je kunt volgen, dan ontken je alles wat je niet van pas komt, dan heul je met verderfelijke lieden, zo al je er zelf niet een bent, dan doen argumenten en feiten er niet meer toe.
Juist ja, een historicus, Huib Riethof, die op een hoogst ordinaire manier de kluit belazert, André de Raaij, die draait, “waarheden” en smaad verspreidt gelijk zijn makker, de geboren intrigante Van Donkelaar, het sufferdje van dienst, Pyt van der Galiën, die zich voor karretjes laat spannen, en veel meer zijn op zijn minst geen knip voor de neus waard. Allen reken ik tot het domme volk dat denkt dat het slim is.


Fascisme heeft in Nederland volledig vrij spel als je deze lieden, bekend van Twitter, als barometer beschouwt. Gelukkig is er buiten internet nog een reeële wereld waarin vooralsnog nuchterheid en eerlijkheid de overhand hebben. Hoelang nog?reconstructie april 2017Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: