De kluit belazeren en erger…

Roger Berson – scholieren Aubervilliers, Seine-Saint-Denis (1953)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerd


Je hoeft niet veel te weten, om te begrijpen dat we hier met een edel triootje fascisten van doen hebben. Als je dat niet begrijpt val je niet meer te helpen, neem je deze mensen serieus, geloof je ze, dan hoor je tot hun club, al zeg je Wilders te bestrijden. 

Het zijn mensen, die ik heb leren kennen, die acteren volgens het stramien de vijand van mijn vijand is mijn vriend. Het is de meest onheilspellende gedachtegang die je kunt volgen, dan ontken je alles wat je niet van pas komt, dan heul je met verderfelijke lieden, zo al je er zelf niet een bent, dan doen argumenten en feiten er niet meer toe.

Juist ja, een historicus, Huib Riethof, die op een hoogst ordinaire manier de kluit belazert, André de Raaij, die draait, “waarheden” en smaad verspreidt gelijk zijn makker, de geboren intrigante Van Donkelaar, het sufferdje van dienst, Pyt van der Galiën, die zich voor karretjes laat spannen, en veel meer zijn op zijn minst geen knip voor de neus waard. Allen reken ik tot het domme volk dat denkt dat het slim is.

Fascisme heeft in Nederland volledig vrij spel als je deze lieden, bekend van Twitter, als barometer beschouwt. Gelukkig is er buiten internet nog een reeële wereld waarin vooralsnog nuchterheid en eerlijkheid de overhand hebben. Hoelang nog?


Uitgelichte foto: Roger Berson – bron 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.