Als we elkaar vertrouwen

Julia Margaret Cameron: The First Born (1865)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdBereid zijn tot een dialoog, zonder personen te kwetsen. Het kan als je elkaar vertrouwt, geen dubbele agenda hanteert, wars bent van propaganda. Steeds maar weer vraagtekens blijft zetten bij eigen en andermans uitspraken. Het tegendeel van die houding wordt gesymboliseerd in de uitspraak van Wilders, islam staat gelijk aan fascisme. Punt uit. Wordt aan dergelijke statements geloof gehecht dan is de weg vrij naar het verketteren en verstoten van andersdenkenden, ze worden gereduceerd tot een aspect van hun persoonlijkheid en verder over en uit. Juist dat is een hoofdkenmerk van fascisme.

Als werkhypothese hanteer ik het uitgangspunt, wie anderen blokkeert om zijn of haar opvattingen, deze afdoet als illegitiem zonder argumenten aan te dragen, maar overgaat tot schelden en verdacht maken, hem of haar wil verstoten uit de gemeenschap, reken ik tot fascisten of mensen die fascistische methodes hanteren. Wilders is ook hiervoor het duidelijkste voorbeeld. De ervaring leert helaas dat zijn tegenstrevers vaak geen haar beter zijn, dat heb ik aan den lijve ervaren. De hoofdreden ook waarom ik met dit dagboekje ben doorgegaan na oktober vorig jaar.

Gelukkig het kan anders. @pvv1933 reageert op een woordenwisseling van mij met Els. Juist die account werd verdacht gemaakt door, om ze gemakshalve maar zo te omschrijven, linksfascisten. Ze vielen op een bijna lachwekkende manier door de mand, maar dat deerde hen niet. Ze gingen door met hun missie van kapot maken van ongewenst. Van een van hen laat ik volgend op het gesprekje een tweet zien, die gisteren verscheen. Ze is van een vrouw die in bepaalde kring beschouwd wordt als goed en lief, maar werkelijk in alles de incarnatie blijkt van de fascistische persoonlijkheid. 1 okt. 2013
CRT “: Steeds meer mensen merken dat niet fascistisch is. Mensen durven eindelijk na te denken over het


1 okt. 2013
Vooral als dat geloof er voor zorgt dat z’n volgers DIT: op hun geweten hebben.
1 okt. 2013
@Elsingh1st @pvv1933 Vraag. Is de Shoah een christelijk product?


1 okt. 2013
Wedervraag: Geeft de Bijbel opdracht de Joden uit te roeien? Zoals de Koran dat doet?


1 okt. 2013
Eventjes introspectie… Die Shoah dus, christelijk toch?


1 okt. 2013
de shoah christelijk? Nee hoor dat waren de Rooms-Katholieken!


1 okt. 2013
De christelijke LEER is goed. De christenen deugen niet. Zo goed? Ze zijn (hopelijk) nu niet meer zo fout als vroeger.


1 okt. 2013
Ik antwoord voor mijn beurt… Leer, het woord zegt het al… En wie bepaalt wat goed of fout is? Dicht bij huis… 


Je ziet hoe deze vrouw bijna samensmelt in schunnigheid met haar partner: Jacqueline Wouters. De twee laatste tweets (RT’s) waarin de naam van Els voorkomt. Verder stuurde ik veel materiaal door over fascisme.
De tweets van Tibaert. Overigens, u denkt toch niet dat ik een fascist als @gavimensch verantwoording schuldig ben?

Vandaag stuurde ik nog maar eens een linkje door naar een blog, De eitjes van Sjaakie en Huib, toen al alles duidelijk was. De doortrapte goorheid van iemand als Huib Riethof. 

Gelukkig is dit land nog in meerderheid bevolkt door nuchter en zelfstandig denkende mensen…1 okt. 2013
Op een muur in A’dam stond toen ergens: “Erger dan de rechtsen zijn als linksen vermomde rechtsen” Huib was er daar (PSP!) één van!


Hoe waar…;-) Uit die tijd herinner ik me nog een wethouder in Maastricht. Die was handiger, wisselde tijdig van PSP naar PvdA…


 
Foto: bron

Een gedachte over “Als we elkaar vertrouwen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.