Je t’aime

Authors
Pablo Picasso – Moeder en kind (1953)
bron




Il n’y a pas plus beau poème que les mots “Je t’aime”…







Sjaakie leest alles wat los en vast zit, als er maar iets te lezen valt over de slechtheid van de mens. Voor haar behoort Tibaert al een jaar lang tot het prototype van de slechte mens, dus het spreekt dat ze geen letter wil missen van wat hij te verkondigen had en heeft. Binnen een jaar tijds heeft ze al zijn werken op internet tot zich genomen, geheel tot haar welbevinden. Ze gebruikt alles zodanig dat het in zijn tegendeel verkeert, hier: 

Anoniem in vele gedaantes







Ze gaat helemaal uit haar bol als ze gehoor vindt bij haar kameraden en daar heeft ze velen van. Ze delen een karaktertrek, ze voelen zich de betere, de slimmere mensensoort, die anderen doorzien en weten hoe de zaken dienen te marcheren. Kortom, ze hebben een hoge dunk van zichzelf. Je moet ze ontzien, ze in hun eigenwaan laten, ze adoreren en beschermen. Sjaakie voorop. Kom niet aan Sjaakie.

Sjaakie heeft een boodschap, een door en door christelijke. Het goede komt rechtstreeks uit haar hart en dat is rein. Dat spreekt een christelijke anarchist zeer aan, hij mag haar wel, deze zangeres van het levenslied, hij is immers ook een groot muziekkenner. Een ander heeft weet van haar goedertierenheid voor kinderen, ze strijdt ook voor mijn kinderen, zegt de man. Dit tweetal wordt bijgevallen door een man die Nederland wil zuiveren van vreemde smetten en iemand die onder het juk van Franco vertoefd heeft als verzetsstrijdster. Ook een tweetal dat het goed met elkaar kan vinden.

Ja beste mensen, er vertoeven vreemde vogels in Batavenland. Een land rijp voor trollen.

Nog een persoonlijke noot. Betsy Pekelharing is nog verre familie van me. Een andere vrouw met deze familienaam behoorde tot onze kennissenkring. Haar schoonbroer, verbonden aan de UvA, was een groot specialist op het gebied van iconen, in de vroegere Sovjet Unie een hogelijk gewaardeerd wetenschapper.


reconstructie april 2017



 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: