Je t’aime

Eugène Hoen: Kerk Maria Tenhemelopneming – Mariadorp, Eysden (1959-’60)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerd


Il n’y a pas plus beau poème que les mots “Je t’aime”…


Sjaakie leest alles wat los en vast zit, als er maar iets te lezen valt over de slechtheid van de mens. Voor haar behoort Tibaert al een jaar lang tot het prototype van de slechte mens, dus het spreekt dat ze geen letter wil missen van wat hij te verkondigen had en heeft. Binnen een jaar tijds heeft ze al zijn werken op internet tot zich genomen, geheel tot haar welbevinden. Ze gebruikt alles zodanig dat het in zijn tegendeel verkeert, hier: Anoniem in vele gedaantes.
Ze gaat helemaal uit haar bol als ze gehoor vindt bij haar kameraden en daar heeft ze velen van. Ze delen een karaktertrek, ze voelen zich de betere, de slimmere mensensoort, die anderen doorzien en weten hoe de zaken dienen te marcheren. Kortom, ze hebben een hoge dunk van zichzelf. Je moet ze ontzien, ze in hun eigenwaan laten, ze adoreren en beschermen. Sjaakie voorop. Kom niet aan Sjaakie.

Sjaakie heeft een boodschap, een door en door christelijke. Het goede komt rechtstreeks uit haar hart en dat is rein. Dat spreekt een christelijke anarchist zeer aan, hij mag haar wel, deze zangeres van het levenslied, hij is immers ook een groot muziekkenner. Een ander heeft weet van haar goedertierenheid voor kinderen, ze strijdt ook voor mijn kinderen, zegt de man. Dit tweetal wordt bijgevallen door een man die Nederland wil zuiveren van vreemde smetten en iemand die geheel vrijwillig onder het juk van Franco geleefd heeft als verzetsstrijdster. Ook een tweetal dat het goed met elkaar kan vinden.

Ja beste mensen, er vertoeven vreemde vogels in Batavenland. Een land rijp voor trollen.

Nog een persoonlijke noot. Betsy Pekelharing is nog verre familie van me. Een andere vrouw met deze familienaam behoorde tot onze kennissenkring. Haar schoonbroer, verbonden aan de UvA, was een groot specialist op het gebied van iconen, in de vroegere Sovjet Unie een hogelijk gewaardeerd wetenschapper.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.