Zuigen, zeuren, uit je nek lullen

Kurt Schwitters: It’s Terrific! (1944)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdOnbevooroordeeld iemand tegemoet treden is voor bepaalde mensen een brug te ver. Iedereen hoort in een laatje te passen. De meeste van die laatjes doen ze uit voorzorg op slot, want stel je voor. Zo maar plots komt me daar een zionist, jaja een zionist, militarist en een feministenhater op de proppen. Ze zegt het, ze weet het, die man deugt niet. Tussen haakjes zijn feministen een ras, een vrouwelijk ras? Hij hield een lezing in De Balie en ze zou er spaanhout van maken. Het resultaat mochten we niet vernemen, geen tittel of jota verscheen over die lezing. Zeer frappant. Op navraag kwam geen reactie.

Haar feministisch gedachtegoed had ze jaren geleden al vereeuwigd op haar weblog bleek me vervolgens. Een A4tje zonder kop of staart. Niet om flauw te doen, de onnozelheid droop er vanaf. Toen ik het liet zien, in een vergelijkbare context als deze werd Ina kwaad en ging op de autoritaire toer. Copyright schending riep ze. Werkelijk te zielig voor woorden. Zie hoe ze reageert op een bericht van mij. Uiteraard niet inhoudelijk. Uiteraard? Juist ja, daartoe blijkt ze niet in staat, tot het voeren van een debat, uitwisseling van ideeën.

Zelfkennis bezit ze, we moeten het eens zijn, dan kunnen we tegen elkaar aanschurken tegen de boze buitenwereld: “Een man die gaat lijken op zijn rivale en daardoor mensen van zich afdrijft.” Wat een logica, wat een grap. Ze weet dat die rivale beschermd wordt door twee mannekes die alle goorheid van die dame laten passeren. En juist die dame deelde Ina in bij de door haar verzonnen “Tibaert-groep” en juist dat was de aanleiding voor Ina om in te grijpen. Nee, zeker niet richting die vieze mannekes maar richting die dame om tot een verzoening te komen. U leest het goed. Mij werd toegebeten dat ik me er niet mee mocht bemoeien. Befehl ist Befehl…

Het vervolg is dit…  


 

 
En zie wie er opdoemt uit de donkere krochten van Twitter, Marion Carcas. Je kunt het wel alleen af tegen Tibaert, zei een van die boven aangehaalde vieze mannekes. 

Zowel Marion als dat manneke hebben aangifte gedaan tegen Tibaert. Er zijn meerdere overeenkomsten tussen die twee. Misschien iets voor later.

Leugenachtige stukjes. Tja, er moet altijd een waas gecreëerd worden van de boodschapper deugt niet als de boodschap je niet gelegen komt, de rest volgt als vanzelf. Ina, wat begreep ik een jaar eerder niet, welk vies spelletje speel ik, zoals je durfde te beweren? Geef eens normaal antwoord, dat is toch niet zo moeilijk. Of anders, als je kreten slaakt zul je ze moeten staven anders deug je niet. Dat ben je toch met me eens hoop ik?Afbeelding: Kurt Schwitters – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.