Het chanteren van een griezel

· fascisme, internet, justitie
Authors

 

Ernst Ludwig Kirchner
bronEen sukkel die een probleem heeft met de rest van de wereld, zielepoot, BRING HIM ON en dat meen ik, zegt ze. Ik kan niet tegen dat soort gedrag, besluit ze. Iemand die me kent, de boodschapper, een griezelige vrouw, kent ze die wel?

Zo gaan die zaken. De griezel, de ware, de echte, heeft het over chanteren, om maar iets te noemen. Chanteren? Juist de griezelige tante zocht contact met iemand waarmee ik een goede band onderhield om haar te informeren over wie Tibaert nu wel werkelijk was. De aanleiding? Idioterie over het AD. Het vervolg is bekend, haar stukje m.b.t. Leers, mijn reacties daarop, die ze verwijderde, mijn stukje over het AD, vervolgens haar scheldtirade aan de telefoon, beëindigd met het uitroepen van lul. Daarnaast het laten stikken van een vrouw die door een door haar beminde veroordeelde criminele alcoholist was lastiggevallen. Vervolgens een mailtje naar een trouwe twitter-vriendin van me. Een schandelijk mailtje, dat staat vast. Wat zegt ze hier: hij chanteert haar. Hoe dan? En wat ondernam zij het afgelopen jaar? Het is meer dan treurig. Haar redenatie volgend zou ze voor al die door haar uitgehaalde fratsen in een gesloten inrichting thuishoren, zonder contact met de buitenwereld. 


En wie gelooft haar? Anna is een van velen. Dat zegt toch wel wat over het sociale en politieke vernuft van dergelijke mensen. Afgaan op een raddraaier die laster en smaad verspreid, zo opzichtig, dat het ieder weldenkend mens met afschuw moet vervullen, kun je slechts bestempelen als dom of kwaadaardig.

Breinloos, zegt ze. Even een helder moment van introspectie, Anne?

 


reconstructie april 2017


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: