Het chanteren van een griezel

· cultuur, fascisme, internet, justitie, vrouwen
Auteurs

 

Ernst Ludwig Kirchner
bronEen sukkel die een probleem heeft met de rest van de wereld, zielepoot, BRING HIM ON en dat meen ik, zegt ze. Ik kan niet tegen dat soort gedrag, besluit ze. Iemand die me kent? De boodschapper, een griezelige vrouw, kent ze die wel?

Zo gaan die zaken. De griezel, de ware, de echte, heeft het over chanteren, om maar iets te noemen. Chanteren? Juist de griezelige tante zocht contact met iemand waarmee ik een goede band onderhield om haar te informeren over wie Tibaert nu wel werkelijk was. De aanleiding? Idioterie over het AD. Het vervolg is bekend, haar stukje m.b.t. Leers, mijn reacties daarop, die ze verwijderde, mijn stukje over het AD, vervolgens haar scheldtirade aan de telefoon, beëindigd met het uitroepen van lul. Daarnaast het laten stikken van een vrouw die door een door haar beminde veroordeelde criminele alcoholist was lastiggevallen. Vervolgens een mailtje naar een trouwe twitter-vriendin van me. Een schandelijk mailtje, dat staat vast. Wat zegt ze hier: hij chanteert haar. Hoe dan? En wat ondernam zij het afgelopen jaar? Het is meer dan treurig. Haar redenatie volgend zou ze voor al die door haar uitgehaalde fratsen in een gesloten inrichting thuishoren, zonder contact met de buitenwereld. 


En wie gelooft haar? Anna is een van velen. Dat zegt toch wel wat over het sociale en politieke vernuft van dergelijke mensen. Afgaan op een raddraaier die laster en smaad verspreid, zo opzichtig, dat het ieder weldenkend mens met afschuw moet vervullen, kun je slechts bestempelen als dom of kwaadaardig.

Breinloos, zegt ze. Even een helder moment van introspectie, Anne?
reconstructie april 2017
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: