Even opgelucht ademhalen

Ruven Afanador: Gypsy flamenco culture – Columbia (2014)


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdHet was toch even schrikken een weekje geleden, vooral omdat je er niet op voorbereid bent. In het verleden waren er al beruchte figuren in geslaagd blogberichten te laten verwijderen, Friedrich Eckhardt zelfs meerdere malen, maar ik kreeg er steeds een keurig berichtje over en het spul bleef voor mij te zien. Nu was het anders.

Vier complete weblogs zomaar opgeschort, eentje met de berichten over zaken die anderen kunnen interesseren, muziek, theater, architectuur, eentje, het “trollenblog”, waarin alles aan de orde kwam wat onverlaten zich denken te kunnen permitteren, eentje als reserve en eentje als archief, waar maar een paar dingetjes in opgeslagen waren. Over de twee laatst genoemde deed ik nooit berichten verzenden, verwees er nooit naar, niemand had er in feite weet van. Laat ik nu juist in dat archief een door Dijstelberge ter recensie aangeboden stukje hebben geplaatst. Ze vond dat schending van auteursrecht gaf ze me te kennen.

Plots ontwikkelde ze een grote snelheid van handelen, ging klagen bij Google en ’s anderendaags waren mijn blogspots bij Google niet meer zichtbaar en het materiaal daarop niet meer toegankelijk. Dijstelberge was in haar nopjes. Ze was niet de enige.

“Banning books gives us silence when we need speech.
It closes our ears when we need to listen.
It makes us blind when we need sight.”

Stephen Chbosky – bron

 


Gelukkig maar, Dijstelberge wil geen censuur, dus ik mag erop rekenen dat ze wederom actie onderneemt om mogelijke schade voor mij te voorkomen. Dit dringt temeer daar enkele lieden bezig zijn met juridische actie tegen mij.


 


U kent de afloop? Dan weet u in ieder geval dat opzet in het spel was en de ware reden een ander. Of het een eenmansactie was? Ook dat valt achteraf sterk te betwijfelen.


Update 21 mei 2018
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.