Even opgelucht ademhalen

· fascisme, internet, justitie
AuthorsHet was toch even schrikken een weekje geleden, vooral omdat je er niet op voorbereid bent. In het verleden waren er al beruchte figuren in geslaagd blogberichten te laten verwijderen, Friedrich Eckhardt zelfs meerdere malen, maar ik kreeg er steeds een keurig berichtje over en het spul bleef voor mij te zien. Nu was het anders. Vier complete weblogs zomaar opgeschort, eentje met de berichten over zaken die anderen kunnen interesseren, muziek, theater, architectuur, eentje, het “trollenblog”, waarin alles aan de orde kwam wat onverlaten zich denken te kunnen permitteren, eentje als reserve en eentje als archief, waar maar een paar dingetjes in opgeslagen waren. Over de twee laatst genoemde deed ik nooit berichten verzenden, verwees er nooit naar, niemand had er in feite weet van. Laat ik nu juist in dat archief een door Dijstelberge ter recensie aangeboden stukje hebben geplaatst. Ze vond dat schending van auteursrecht gaf ze me te kennen. Plots ontwikkelde ze een grote snelheid van handelen, ging klagen bij Google en ‘s anderendaags waren mijn blogspots bij Google niet meer zichtbaar en het materiaal daarop niet meer toegankelijk.


“Banning books gives us silence when we need speech. It closes our ears when we need to listen. 
It makes us blind when we need sight.”
Stephen Chbosky
bronGelukkig maar, Dijstelberge wil geen censuur, dus ik mag erop rekenen dat ze wederom actie onderneemt om mogelijke schade voor mij te voorkomen. Dit dringt temeer daar enkele lieden bezig zijn met juridische actie tegen mij.U kent de afloop?

reconstructie april 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: