Judas

Jens Birkholm


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdJudas, verdient die man wel zijn slechte naam? Zou Sjaakie daar ooit over nagedacht hebben? Hij heeft er toch maar mooi voor gezorgd dat de voorspellingen uit het Testament bewaarheid werden. Was hij wel een verrader? Of was hij een uitverkorene waaraan we uiteindelijk een religie dankzij Paulus te danken hebben? 

Terzijde, het hele verhaal rond die kruisiging bevat hoogstwaarschijnlijk veel meer Dichtung dan Wahrheit hoe mooi en ontroerend het evangelie, zeker volgens Mattheus ook is. 

Mijn gedachtesprongetje in dat stukje, waar onderstaande tweet naar verwijst, was een ander. Een banale kerel uit deze rivierdelta die de profeet gaat uithangen om onheil mogelijk te maken. Een beetje als de antichrist. 

Sjaakie is geliefd bij kerels die ook de vreemdst mogelijke dingen uitkramen en er nooit op terugkomen. Ze plegen voortdurend verraad aan Sjaakie, die ze het bos insturen, maar ook aan de zaak waarvoor ze zeggen te staan. Of denken ze dat een profetie vervuld moet worden, al is het die van Wilders, van de mogelijke antichrist?U merkt het, ik ben geen bijbelvorser en nog minder een theoloog, laat staan een christelijk anarchist. Dus ik laat mijn gedachten gaan waar ze toevallig heen willen. Lijkt me nog altijd beter dan een goeroe te volgen, die zegt de juiste weg te weten en uiteindelijk helpen zal de ondergang sneller te doen plaats vinden.

Want er staat geschreven…
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.