Twee vriendinnen, twee tweets…

Courage – Pieter Bruegel de Oude


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerd


En de gevolgen…  


Net of je steeds met sluipschutters van doen hebt, op geen enkele wijze bereid eens eerlijk van gedachte te wisselen. Ze dragen niets bij, ze vragen zich nooit af, ze weten het. Wat blijkt? Ze liegen, bedreigen, intimideren en zeggen doodleuk dat het de ander is die dat doet. Die ander, mijn vriendinnen die niet mogen bestaan en Tibaert, die de waanzin van onverlaten noteert. Dan ben je Spielverderber, dan kunnen ze niet meer manipuleren en intrigeren, dan wordt hun smerige spel op termijn duidelijk. Dan kan niet meer gezegd worden dat het een ordinaire ruzie is, dan kan niet meer gezegd worden, hij scheldt ook. Dan helpt alleen censuur, veronderstellen ze.

O waarop hopen die lieverdjes danwel? Mijn weblogs doen verdwijnen, mijn Twitter accounts doen opschorten omdat de argumenten ontbreken, men om antwoord verlegen zit, een aanklacht bij de politie kracht bijgezet moet worden, het liefst de persoon in kwestie van de aardbodem doen verdwijnen. Wie zijn deze miserabele onderkruipsels wel? Wie denken ze dat ze zijn? Elke blaaskaak weet dat men via internet zijn ego kan opvijzelen. Bekijk eens voor de grap wat men over zichzelf ten beste geeft als biografie op LinkedIn, Facebook en al die sociale media. Je weet meteen welk vlees je in de kuip hebt. In gevallen waar ik op doel: rottend vlees dat stinkt. 

Min of meer gelaten kan ik dat circus aan mij voorbij laten gaan. Mijn ego hoef ik niet te strelen, wel wil ik mensen ten dienste staan en juist dat wordt me continue onmogelijk gemaakt door figuren die dat niet waarderen, niet willen, want stel je voor mensen raken geïnformeerd, worden ergens op gewezen waaraan ze niet gedacht hadden. Omgekeerd uiteraard ook, zo komen we verder. Juist onverlaten willen dat niet, voor hen is de verdomming een groot goed, waaruit ze optimaal profijt willen trekken. Denk maar weer eens aan Wilders en z’n kompanen. Zo willen die lieverdjes dat ook in het klein, heer en meester van de situatie, volgen of bek houden. Eerlijkheid, openheid, vergeet het.

Twee tweets, twee voorbeelden:

Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.