Eveline, est-elle vraiment formidable? Mais non…

Asger Jorn: L’État normal


 

vooraf


Een fait accompli was geschapen. Voor het overgrote deel waren de berichten verdwenen, die handelden over Tibaert, gezien door de ogen van fascisten. Deze intriganten en opscheppers konden nu volop aan de slag, op naar de volgende ronde, een totale verwijdering van internet van deze in hun ogen psychopaat zou iedereen goed doen. Een rechtszaak zou volgen met een schadeloosstelling zodat het pensioen van dat individu eraan zou gaan.

Wat ik me na al die jaren afvraag is hoe kon het zover komen? In de eerste plaats denk ik hier aan de politie. Die moet toch na enige verificatie gemerkt hebben dat er op zijn minst een steekje los zat bij Van Donkelaar? Toch deed Eveline kond dat Tibaert al langer bekend stond bij de politie, over onfrisse zaken had ze het. Hoe is dat mogelijk? Daar zou ik graag eens een hartig woordje over willen wisselen met de betrokken verbaliserende agent. Dat haar aangifte enkele weken later niet gehonoreerd werd doet hier niets aan af.

Verder, en dat was de hoofdreden dat ik indertijd verder ben gegaan ondanks al die malheur, hoe vormden al die lieden die de meest schunnige en baarlijke nonsens over Tibaert uitstrooiden hun mening, hoe kwamen ze aan informatie die hen overtuigden van hun oordeel? Wat was bijvoorbeeld de rol van Van Donkelaar hierin? Ze moet, dat kan welhaast niet anders, groot en indringend zijn geweest. Je kunt ongetwijfeld deze vrouw niet zomaar afdoen als een intrigante, nee, eerder als een door en door geslepen fascist, die letterlijk over lijken gaat. Dat ze haar spel kon spelen werd sterk in de hand gewerkt door de omstandigheden en de lafheid en onwaarachtigheid van een aantal personen. Iemand als Dijstelberge met name.

Al bij al heeft het proces sindsdien een schoolvoorbeeld opgeleverd van het alledaagse fascisme, dezer dagen nog eens bevestigd door iemand die geheel in de geest van onverlaten, schunnig of niet, op hun voorwerk verder bouwt. Ben je dan nog wel goed wijs? De man heeft rechtswetenschappen gedoceerd aan de UvA. Hij acht zich een groot kenner van fascisme. Ik betwijfel ten zeerste of hij er überhaupt wat van begrepen heeft. Z’n naam? Horn.
 
15 oktober 2020

TWEE WEKEN NA HET OPSCHORTEN VAN MIJN BLOGSPOTS DOOR GOOGLE – EEN TL

Erin ontbreken de tweets van Hartman als dorpsgek Rommedoe. Bij het vastleggen van de TL bleek zijn account, dat uitsluitend diende om constant Tibaert te schaduwen en te stalken, opgeschort.

De TL geef ik weer om het plaatje compleet te maken van een proces bol staand van zowel daden die strafrechtelijke vervolging verdienen als methodes die onder de noemer fascisme gerangschikt moeten worden. Ook in deze TL valt te constateren dat onverlaten nooit bereid zijn om een normaal redelijk antwoord te geven. Voor de niet geïnformeerde lezer zal het lijken alsof er een stelletje overjarige pubers in de weer is, dat niets beters te doen heeft. Een vorm van achterlijkheid en onfatsoen feitelijk. Bedenk dat het om serieuze kwesties gaat waarover fascisten ten enenmale geen dispuut wensen. Om de context wat duidelijker te maken zijn onderaan deze lange lijst een aantal verwijzingen toegevoegd voor wie nog niet vertrouwd mocht zijn met dit gedoe en de daarin optredende personen.
 


Voorspel…

 


en slot:

 


Terug naar gisteren. Eveline van Donkelaar had mij toegezegd dat ik een copie van het verbaal van haar aangifte tegen mij en materiaal van mijn blogspot bij haar kon komen ophalen… Het liep anders, want ze wenste mijn herhaalde vraag over het tijdstip waarop doodeenvoudig te negeren. Het (gedeeltelijke) lijntje van @gavimensch op 29 november.

 

 

BIJLAGE

 


Het lijntje lijkt me een prima illustratie van de grote betrokkenheid van Eveline van Donkelaar voor de medemens en haar naasten.

 


Nog even een kleine illustratie van haar fascistische makker door dik en dun, de dorpsgek, Rommedoe genaamd.


Schermafbeelding 2013-11-30 om 15.39.26

 

 

BIJLAGE: volledige TL met de originele tweets

 


Uitgelichte afbeelding: Asger Jorn – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.