Een psychiatrisch project?

Stanley Kubrick: A Clockwork Orange (1971)
Enkele weken geleden stierf Jeannie. De betrekkelijkheid van ons leven kwam weer akelig dichtbij. Waar maken we ons druk over? Waarom zijn steeds mensen in de weer anderen het leven te vergallen, te bespotten, hun de mond te snoeren? Jeannie begreep dit soort zaken niet, ze was niet van de slimsten en dat is op zich geen schande. Als het samengaat met betweterij wordt het een andere zaak. Met haar volkomen bespottelijke opmerkingen over mijn persoon als aanknopingspunt dacht ik iets duidelijk te kunnen maken over de fascistische methode bij uitstek, het tot onmens, tot ongedierte, tot onkruid verklaren van de politieke tegenstander. Het was niet aan haar besteed, maar meelezers konden er hun conclusies uit trekken. In de fascistische PVV hoek werden de messen geslepen. Mooi dacht ik, dan wordt het nog duidelijker, zeker na het verschijnen van een “biografie” over mijn persoon door iemand die de nazi retoriek nog in de oren had.


De werking van fascistische praktijken viel vele malen illustratiever te maken toen twee dames ter “linker zijde” mij gingen beschuldigen over van alles en nog wat volledig gebaseerd op verdachtmakingen, pertinente leugens, smaad en meer van die frisse zaken, ondersteund door een ex-wethouder van Amsterdam, Huib Riethof, die weet had van verraad. Zijn leugens betreffende mij houdt hij al meer dan een jaar gestand en hij helpt die twee dames waar hij maar kan. Denk je in een paar weken tijds iets duidelijk te maken over de fascist in ons, vooroordelen, iemand het licht in de ogen niet gunnen, zichzelf superieur wanen, door toedoen van die Riethof liep het anders en zijn we nu een jaar verder. Vervelend is dat de registratie van dat alles voor een groot deel verdwenen is. De blogspots zijn opgeschort. Google onderzoekt momenteel de klachten. Ik kan slechts afwachten.

Frappant, wat de rabiate fascisten niet lukte, daarin zijn deze “linkse” figuren wel geslaagd. Hun smurrie valt niet meer te zien. Enthousiast geworden door dit succes gaan ze verder. Bij Scribd is al het een en ander verdwenen en nu is de dagelijkse paper aan de beurt. Eveline van Donkelaar, een van beide dames, heeft dezer dagen het startschot gegeven. Die krantjes worden volledig automatisch aangemaakt door de uitgever afhankelijk van de bronnen die je aangeeft. een mooie aanvulling aldus op je account. Er verscheen een verwijzing op naar Tibaert.com en Eveline ging klagen. Ze leest dit krantje dus. Hoe ze de klacht omschreef weet ik niet meer precies, ze is weer overhaast achter een slotje verdwenen op Twitter, maar het kwam erop neer dat ik verspreider was van zaken die juridisch strafbaar waren, immers men had op die gronden mijn blogspots weggehaald en nu probeerde ik het weer via WordPress. Ze wilde in al haar goedheid slechts de uitgever even in kennis stellen.

Het is een wet van Meden en Perzen, autoritaire en fascistische figuren dulden geen tegenspraak en wensen in voorkomende gevallen doortastend op te treden. Bek dicht, wie ben je wel? Zo ook deze Eveline. Grappig is dat ik al diverse malen het tegendeel heb laten zien, juist door een ander krantje, Grenzenloos. Kijk maar…


Iets dergelijks wensen fascisten niet. Buiten hun eigen opvattingen en hun waarheid dient geen andere te bestaan. We mogen niet dwalen, we moeten een zijn in de enige leer. Wie anders denkt, wie argumenten aandraagt als tegenhanger van of kritiek op die leer is ziek, ziek in zijn hoofd, is een engerd, een psychopaat, een pathologische leugenaar, heeft straatvrees, is een kluizenaar, een alcoholist, een pedofiel, een patiënt die op zijn tijd een medicatie behoeft. Dergelijke figuren horen achter slot en grendel, zijn een gevaar voor de samenleving. De praktijk in landen waar homofielen als ziek gelden, en lesbiennes verkracht worden.


 

Duidelijk Eveline? Ga eens wat literatuur lezen over misbruik van en in de psychiatrie en bekijk eens de film “San Clemente” van Raymond Depardon waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt.

 


 

Tja Eveline, er valt op je blog veel fraais te lezen. Zelf zou je zeggen, als het jou betrof, dat wijf is gek. Nee, zover ga ik niet. Het is wel een brok stof die een regelrechte aanklacht tegen jezelf is. Stof denk ik dan, waar justitie zich maar eens over moet buigen. Een ding is voor mij glashelder, de boodschapper moet kapot, dat heb je in je hoofd gezet en dat liet je me indertijd met zoveel woorden weten. Ik zou nooit van je kunnen winnen, ik min manneke tegen een vrouw met een IQ van 140. Wat dacht ik wel? Intelligentie zit in de genen, wist ik dat niet? Ik heb het nu dus over die update van dat beruchte en schandelijke blog van je. Zonder het krantje zou ik het niet geweten hebben, dat je iets dergelijks de wereld ingezonden had. Maar een verzoek doen tot opschorting? Nee hoor, laat maar rustig staan. Ik heb het je al vaker gezegd, ik pleeg geen censuur.

 Verdere info over het project Eveline te bevragen bij Eveline. De copie van dat blog staat hier, helaas niet compleet en verminkt.

Over het afval van de maatschappij en de terreur van de psychiatrie. Mij valt op dat Eveline veelvuldig gebruik maakt van de vocabulaire uit deze wereld compleet met de bijpassende intimidaties…
 

Het tijdvak van de angst
De heerschappij van de psychiatrische terreur

DVD: L’ère de la peur – Le règne de terreur de la psychiatrieZe is een goede vrouw, zegt Huib Riethof, iemand ook vaardig met de fascistische vocabulaire, om niet te zeggen de nazistische. En weer verricht hij een goede daad om een vrouw in nood bij te staan, was het eerst Jacqueline Wouters door smerige leugens te vertellen over telefonisch stalken e.d., nu doet hij het zo: Zielige laster tegen een vrouw die zich niet verdedigen kan.
 
TIBAERT BLOGSPOT
  

Uitgelichte foto: Stanley Kubrick

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.