Het schouwtoneel van Eveline en Ina – deel 2

Chimes At Midnight (1965)
According to Jeanne Moreau, Orson Welles delayed filming for two weeks due to stage fright.


Toegevoegd op 26 mei 2016 en terug gedateerd


Waar te beginnen, vraag ik me af nadat ik de afgelopen weken stukje bij beetje de volledige geschiedenis heb vastgelegd van mensen die een loflied zingen op de Bataafse cultuur en geesteshouding. Voor of tegen Wilders blijkt geen enkel verschil uit te maken als je hun methodes en hun uitlatingen nader beschouwd. Wat zij verstaan onder links of rechts is grotendeels uitwisselbaar. Hoe breng je dit alles achteraf duidelijk in kaart twee en een half jaar na dato?

Laat ik maar eerst een vervolg geven op het vorige stukje met verwijzing naar de tweets die Ina Dijstelberge en Eveline van Donkelaar wisselden met De Dorpsgek, Dirk Hartman dus. Hun woordenwisseling vond plaats voordat Dijstelberge in staat bleek mijn weblogs bij Google te doen verdwijnen. Wat er precies in die periode speelde wordt me pas beetje bij beetje duidelijk. Het blijkt veel schandaliger te zijn dan ik eerst dacht. Vooral het materiaal van en rond @gavimensch geeft veel helderheid over praktijken die je ronduit fascistisch kunt noemen.

Het overzicht van vele mentions m.b.t. @gavimensch: Eveline van Donkelaar. Eentje beveel ik met klem aan omdat ze los staat van de bemoeienissen van derden: @LeoLewin. @FransSuper is ook een mooie, een kerel waarvan ik nog nooit gehoord had: de super anti-fascist Frans, activist en denker.

Prachtig voer voor juristen. Ik zal er hier en daar aan memoreren in het vervolg op dit bericht, dat begint met Joop Zeil, die lange tijd mijn telefoonnummer op zijn bio bij Twitter had prijken onder de noemer “escort service”. In het verleden was hij actief onder @dragonseye. Ook dit spul stamt uit de TL van Dirk Hartman, @rommedoe1 dus. Zijn bijbehorende tweets (zijn account is opgeheven) staan hier: De Dorpsgek Rommedoe – compleet.

 

@Rommedoe1 Kwestie van tijd om zijn wordpress blog om te trekken.

 


Het geheel is wederom ondergebracht op een bijlage vanwege de hanteerbaarheid. Ze betreft hier dus de periode kort na het verdwijnen van m’n weblogs bij Google.

BIJLAGE: Het schouwtoneel van Eveline en Ina – deel 2Update juli 2019 (Frans Super)


Foto: Orson Welles – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.