Kazerne of bordeel?

alices little dirty wonderland
Je zegt dat je intelligent bent, je zegt dat je socialist bent, je zegt dat je feminist bent, anarchist, je zegt dat je strijdt tegen het fascisme, je zegt dat je gestudeerd hebt, je klopt jezelf op de borst. Zie mij, een levend monument van de waarachtige mens. Volg mij, spiegel u aan mij. Ik ben o zo sympathiek vol met empathische gevoelens. Altijd sta ik klaar voor een aai over de bol bij goed gedrag. Het wordt de hoogste tijd dat de wereld naar mij luistert, mij gehoorzaamt, anders gaat het mis.

Als gewone sterveling kun je niet anders dan zulks beamen, weinig intelligent of zelfs dom, zonder echte studie. Je volgt, je neemt op gezag aan. In de politiek, op de werkvloer, op internet. Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Of onder het feodale juk of als vrij geworden mens onder kapitalistische voorwaarden, er is slechts een God, een christelijke, en die heeft rang en stand gewild. De sterksten, de slimsten zijn de machtigen en die zullen altijd overwinnen. In deze geest kreeg ik vorig jaar ook een boodschap van iemand, wat je ook zegt of doet, ik trek aan het langste eind, ik lach als laatste. Niet wetende dat ik in een strijd verwikkeld was heb ik dat afgedaan met de mededeling dat het me slechts te doen was om eerlijkheid.

Steeds weer probeer ik te doorgronden hoe dat mechanisme nu werkt. Je constateert dat je woorden (bewust) niet begrepen worden of verdraaid, dat er verhalen over je de rondte doen die niets met je te maken hebben. Je laat dat zien en weer wordt alles op zijn kop gezet. Als iemand het lef toont een onverlaat terecht te wijzen wordt daar kennis van genomen niet door een excuus aan te bieden, de dader aan de schandpaal te nagelen, maar door de boodschap van de onverlaat als bewijs te gebruiken zonder de bron verder te vermelden. Is dit intelligentie? Dan ben ik oerdom. Is dit socialisme? Dan ben ik asociaal. Is dit feminisme? Anarchisme? Gestudeerd heb ik kennelijk niet. En juist met mijn opgedane kennis wilde ik graag anderen ten dienste zijn. Wat een misvatting.

Luisteren zullen we, moeten we, wij geboren minkukels uit een zwak geslacht dat nooit macht heeft uitgeoefend, nooit rijkdom heeft verzameld. Luisteren naar deze wijsheden, ik signaleer ze maar even, want glorieuze tijden liggen in het verschiet voor autoritair denkende mensen, vies als ze zeggen te zijn van fascisme, maar een ideologie voorstaan die verder reikend is dan waar Mussolini indertijd van droomde. Dat juist heb ik in mijn academische studie opgestoken. Vandaar dat mijn opstelling en manier van rapporteren hen niet aanstaan, mensen mogen niet slimmer worden, mensen mogen niet leren nadenken, ze moeten overvoerd worden met desinformatie. Dan pas blijft de orde zoals altijd al was, een door God gewilde.

Een illustratie en daarbij kunnen namen niet weggelaten worden.


 


Deze berichten kreeg ik te zien dankzij een RT:


huibree Dec 14, 7:56pm via Twitter for iPad

@Jacky_Stevens Welk socialisme? Het socialisme dat Hitler heeft verslagen? Zonder dat zou @HeroBrinkman vandaag bij de Waffen-SS zijn #Drees

Geretweet door GaviMensch

 


Let wel, hier reageert iemand die werkelijk gestudeerd heeft, geschiedenis, en kenner van het fascisme is, zoals hij zelf aangeeft. Zoals dat hoort moeten we zulks op zijn gezag aannemen. Niet zoals bij mij, ik word verplicht het telkenmale te bewijzen, edoch dan blijk ik juist bij dit soort personages geen gehoor te vinden. Iemand stelt socialisme ter discussie en als reactie krijgt zij een ongevraagd bericht retour waarbij haar partner betrokken wordt. Op zijn beurt wordt hij figuurlijk afgeslacht als iemand van de WaffenSS, als supernazi zeg maar, als symbool van alle kwaad in de wereld. Op een hoogst eigenaardige manier wordt er de naam Drees aan toegevoegd, vermoedelijk als referentie aan Bosma, chef ideologie van wat PVV heet. Welk socialisme, vraagt Riethof zich af. Juist. Dat kan in dit geval toch geen ander zijn dan dat van Russische makelij, juister gezegd, het stalinisme. Stalin hanteerde de term socialisme en was het schoolvoorbeeld voor Hitler geweest voor zijn concept met de NSDAP. Nu ben ik wel geen historicus, maar bepaalde zaken weet elk kind onderhand. Vertel Riethof, wat versta jij onder socialisme voordat je een simpele ziel gaat lastigvallen?

Wie weet kan de vriendin van Huib ons ondertussen alvast even uitleggen waaruit haar antifascistische en feministische strijd indertijd in Spanje bestond. De meesten van ons slag mensen zijn nu eenmaal maar eenvoudige van geest die het meer van geloven dan van weten moeten hebben. Een beetje kennis opgedaan door ervaring kan nooit kwaad, leren we wat van. De praktijk is tenslotte de voedster van de theorie en levert uiteindelijk ons het bewijs of ze wel of niet deugt. Nietwaar Riethof? De geschiedenis haalt ons immers altijd in, dat weet jij als geen ander. Schaamteloze vlerk. Ga maar lekker naar je bordeel, maar vergis je niet, we mogen dan wel gekazerneerd zijn, de een met meer luxe als de ander, we hebben wel onze eigen mores, het volk. Niet op wraak belust, wel rechtvaardigheid eisend, desnoods met andere middelen dan het eenvoudige woord.

Een paar noodzakelijke verwijzingen voeg ik later toe. Een volgend maal kom ik terug met sexuele abnormiteiten. Daar zijn de genoemde twee ook niet vies van.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.