Quasi-intellectueel gebabbel

Koffie
Soms maken je tweets echt nieuwsgierig, zoals deze van Ina Dijstelberge: ” Het quasi-intellectuele gebabbel van Bas Heijne shar.es/9Bmot via @Krapuul BAM!”. Ina, die Luce Irigaray nauwelijks begreep, die een gênant stukje over feminisme, zes jaar oud, nog altijd de moeite waard vond en uiteindelijk, bang voor kritiek, mij de toegang tot haar weblog onmogelijk maakte en meehielp het mijne te doen verdwijnen. Nu geeft ze een link door naar een stukje van Arnold van der Kluft, een gemakkelijk in elkaar geflanst stukje om iemand af te branden, terecht of niet, tezamen met het medium waarin die auteur publiceert.

Juist, Arnold van der Kluft, die zich afvroeg of we in een openbaar gesticht woonden en aan een drietal uitzonderlijke vrouwen liet weten dat Tibaert gestoord was.. Arnold, die niet in staat is tot enig normaal contact, die ruikt als er een stille van de Dienst in de buurt is, die kennis van muziek verwart met de popbijbel van de laatste vijftig jaar. Arnold zou ik best iets willen bijbrengen over antisemitisme, helaas ook hij behoort tot de uitverkorenen, denkt hij, die het allemaal wel weten en tot gezaghebbende oordelen bevoegd zijn. Plak zijn stukjes in Krapuul achter elkaar en wat blijkt? Opgeklopt niets, geen argumentatie maar statements. Vooral geen dialoog.

In de ogen van Ina is Arnold uiteraard een grote, heeft hij immers Bas Heijne te kakken gezet. Vreemd, nooit heeft Arnold eerder over Heijne gerept, nooit heeft hij een poging gewaagd zijn columns te kritiseren, maar zo’n kans voor open doel mag je niet missen, dacht Arnold. Als deze man nog een gram fatsoen in zijn donder had ging hij als een haas aan de slag om al die geintjes die hij me geflikt heeft te corrigeren. Dat zal hij niet doen, deze belabberde en laffe figuur. Krapuul maakt het hem mogelijk zijn fabeltjes te verspreiden en daarmee voelt hij zich bijna onaantastbaar.

“Jou moet ik straks spreken”, zei de man, nu meer dan een jaar geleden. Ik wacht nog steeds. De humor van die man is van echte degelijke Amsterdamse snit, steeds ten koste van. De benaming die Jacqueline Wouters Ina gaf, treksletje, vond Arnold grappig. Ook maakt hij gewag over dooie ratten. Omdat ze zo illustratief zijn voor Arnold hier nog een paar zeer puntige observaties middels tweets. Misschien zet ik er later nog een paar bij…

Van porno en nazi’s begrijpt die man ook al geen jota, dat moge duidelijk zijn. Zijn vrouwelijke relaties tonen het hem overigens met de regelmaat van de klok.

Het werkelijke fascisme, dat van nu, ontgaat mensen als Arnold, stomweg omdat ze het niet begrijpen en wensen weg te kijken. Aan zintuiglijke kwaliteiten ontbreekt het Arnold, ziet en hoort niet wat hij zou moeten zien en horen en zijn reukorgaan zet hem op het verkeerde spoor.

Nog iets fraais van Jacqueline Wouters en haar Amerikaanse vriendinnetje in hun gezamenlijke strijd tegen vermeende pedofielen. Hitler zij geprezen… Begin september vorig jaar. Overigens is die Arnold werkelijk niks vergeleken bij Eveline. Ga van haar spul maar eens wat collages maken. Handig voor de politie…

Gisterenavond was Arnold nog even in de weer met zijn vrienden. Heel gezellig. Oorzaak, een tweet van mij vermelde hun namen, niet toevallig. Eerlijk, soms is het best ergerlijk dat dit soort lieden zomaar kunnen zorgen dat je materiaal van internet wordt gehaald. CENSUUR VAN LINKS…

Goed, en wat had Arnold te melden? Ik haat academici. Ben ik nu ook nog een zelfhater? Wat ik me afvraag, waar heeft die Arnold zich in verdiept, welke studies heeft hij gedaan? Ja, op het vlak van DJ heeft hij zich bekwaamd, hij lijkt wel een wandelende encyclopedie van het popwereldje, maar verder? Laat ik het anders vragen. Kun je afstuderen op christelijk anarchisme? Aan de Vrije Universiteit? Hier zijn laatste berichten m.b.t. Tibaert:


Schermafbeelding 2014-01-13 om 13.53.57 Schermafbeelding 2014-01-13 om 13.54.29
Arnold schijnt ook mijn levenswandel te kennen. Zijn informatiebron is, net als bij Huib Riethof, vermoedelijk Eveline van Donkelaar. Dat verklaart veel, zo niet alles.

Bij al dat gedoe rond Tibaert verlies ik niet uit het oog waar het om draait. Uitholling van verworven rechten, schuld aanpraten, criminaliseren, kortom fascistische methodes. Daar maken genoemde lieden volop gebruik van als het hen zo uitkomt. Ze zijn de nuttige klerken in gegeven omstandigheden. Hun domme en vaak krankzinnige en zeker kortzichtige beschuldigingen, het slechts op de persoon kunnen spelen, geven er dagelijks het bewijs van.


ps: Arnold is het pseudo voor André de Raaij.
 
Uitgelicht: bron

Een gedachte over “Quasi-intellectueel gebabbel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.