Plaatjes

Michael Wolgemut – Danse macabre (1493)
Er zijn mensen die begrijpen niets en zijn volstrekt fantasieloos. Ze wantrouwen alles wat niet in hun denkraam past en zijn o zo bevreesd voor vrijheid. Ze noemen zich christelijk anarchist. Beste mensen, neem me niet kwalijk, maar ik denk dan onmiddellijk aan Hollanders. U kent toch de Hollandse aard? Alles wat niet uitdrukkelijk is toegestaan is verboden. Als je dat weet dan wordt ook een beetje duidelijk wat onder christelijk anarchisme moet worden verstaan. Is dit een vooroordeel van een zuiderling? Ik dacht van niet…

Een illustratie, zonder commentaar. De montage is vier of vijf jaar geleden gemaakt. Ze was bestemd voor het weblog bij Opera. Ook van de overige montages zal deze christen-anarchist niets begrijpen. Ook de reden waarom ze zijn gemaakt niet. Gelukkig maar voor hem, ontwaakt hij niet uit zijn droom der rechtvaardigen. Voor mij ook, heb ik weer wat om duidelijk te maken, bijvoorbeeld hoe eng mensen zijn die zichzelf als maatstaf nemen en oordelen met goed of fout. Zeer christelijk, dat weer wel.

Nog een paar voorbeelden van die montages:

U zult het zien, vandaag kan ik weer het lijntje “Tibaert” aanvullen. Het staat al vol met berichten van lieden die zich geroepen voelen te oordelen, hoe krom hun gedachten en redeneringen ook zijn. Allemaal een beetje christelijk anarchist? Zou me niet verwonderen.

U ziet het, de onbenulligen van geest, die zelfs prat gaan op het weghalen van mijn weblogs (ik heb nog steeds geen reactie van Google, behalve dat de kwestie onderzocht wordt), RTen dat ik geschift ben. Nou, ik liet de mentaliteit van die man zien. Hij was op onderzoek uitgegaan naar de herkomst van die blote billen foto. Wie is dan geschift?

Of toch weer die uiting van die naargeestige Hollandse mentaliteit om met het vingertje te wijzen omdat men zich daartoe gerechtigd voelt?

Nou kan ik wel de draak gaan steken met dat figuur, veel liever is het me zijn mentaliteit aan de kaak te stellen die zich uitstrekt tot een figuur als Wilders. Jezelf een etiket opplakken waarmee je alles rechtvaardigt is het probate middel dat dergelijke mensen aanwenden. Ze horen ergens bij en ze hebben steeds een excuus bij de hand. Nee hoor, ik ben geen antisemiet, ik strijd voor de vrijheid. Enfin, u kent die riedel wel. Nooit verantwoorden die lieden zich voor hun daden, want dan staan ze in hun hemd, in hun blote kont. De man van het onderzoekje zou zeggen, in hun blote reet. Ja, beschaving alom, Bataafse beschaving wel te verstaan.

Nog even over dat geschift. Onderhand mag ik veronderstellen dat die man echt geschift is. Eerder zei hij al dat hij rook dat ik voor de AIVD werkte. zo maar uit het niets of was hem iets door een welbekende intrigante ingefluisterd, die werkelijk niets begrijpt? Mogelijk, maar komt hij erop terug? Nee hoor. Onze gezamenlijke gastvrouw had ik uitgescholden, beweerde hij vervolgens. Als iemand in de ogen van dit soort lieden niet deugt dan wordt er rustig op los gefabuleerd, het dondert niet, hij deugt niet, alles is geoorloofd. Ben benieuwd wat hij een volgend maal uit zijn mouw schudt. Hij doet zulks ongevraagd, zonder dat ik verder aandacht aan dat personage besteed, van kutje tot blote billen zogezegd. Hij was zielsgelukkig volgens mij toen mijn weblog verdween. Hij stond er toch maar gekleurd op met zijn “open gesticht” en meer van die onbenulligheden en wansmakelijkheden.

Goh, ben ik toch weer met die man in de weer. Zinloos, de man is niet in staat tot een normale woordenwisseling heb ik moeten ervaren. Gewaarschuwd was ik dus ook al. Tja, die ezel…

Een dag later… De man is te bang om de naam Tibaert te laten vallen. Kijk maar, z’n TL. De overigen waren constant bij me op ongewenste visite. Dat doet hij dus niet, stiekem als hij blijkbaar is. “Hij is een viezerik” stelt hij en: 


 

De TL…

 
Een ‘danse macabre”…
 

 

Naschrift november 2016


Voor de duidelijkheid, “Bastetblogt” is een account aangemaakt door Ina Dijstelberge korte tijd nadat ze m’n blogs had weten te doen verwijderen. Haar bedoeling hiermee was van meet af aan duidelijk, een tegenopenbaarheid creëren nu het oorspronkelijk materiaal weg leek, een vorm van zelfrechtvaardiging voor haar wandaad. Van deze opzet was een groepje mensen op de hoogte: Van Donkelaar (@gavimensch), De Raaij (@onedinline2010 – @vanovernaar) en Riethof (@huibree) plus nog enkele anderen. Dit noopte mij wederom snel alle voorhanden zijnde materiaal terug te plaatsen op internet al was het maar om te laten zien dat fascisme geen exclusiviteit is van rechts. Voor mensen vertrouwd met de geschiedenis van het interbellum geen nieuws.

In die TL staat iets opmerkelijks. Het betreft Jaap en de site Hollandse Hufters. Dat verdient meer aandacht.
 
Afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.