Een portret

Valentin Serov: Portrait of Ida Lvovna Rubinstein (1910)
Schermafbeelding 2014-02-23 om 22.05.59Treffend vond ik het portret van Eveline van Donkelaar dat ze een poos als avatar gebruikte. Ze vermelde er niet bij wie de auteur was. Aangezien ze overtuigd is zelf ook kunst te scheppen, zie haar huidige avatar, ging ik ervan uit dat het eigen werk was. Dit blijkt niet het geval. Vandaag sommeert ze me, niet rechtstreeks, dit werk weg te halen, vermoedelijk met in haar achterhoofd de geslaagde actie van Ina Dijstelberge m.b.t. mijn blogspots. U weet wel, de omgekeerde bewijslast. Merkwaardige reacties komen van deze vrouw. Ze blokt me, geeft nooit antwoord op gestelde vragen, liegt en bedriegt dat het een lieve lust heeft, stalkt me en deelt bevelen uit. Vandaar dat ik me liever rechtstreeks wend tot de auteur van dat portret voor meer duidelijkheid.

Geachte Corina Karstenberg, 

Zonder dat ik het kon weten heb ik werk van u opgenomen in dit weblog. Maakt u er bezwaar tegen dan maak ik er een uitsnede van. Weet u, ik ken Eveline persoonlijk en de blik in haar ogen vond ik zeer treffend. Ondanks het feit dat ze kunstzinnige aspiraties voelt, kon ik me al moeilijk voorstellen dat het een zelfportret was. Misschien wilt u er Eveline op wijzen dat het geen pas geeft een kunstwerk zonder vermelding van de maker zomaar te gebruiken. Dat duidt op weinig respect m.i.. 

Met vriendelijke groet, Fons
ps: Graag een reactie van u, dan weet ik waar ik aan toe ben.


Naschrift.

Schermafbeelding 2014-02-23 om 22.56.23Toch maar even gekeken bij @gavimensch vanwege een RT van iemand die ik niet ken. Het blijft frapperen dat deze vrouw op haar woord geloofd wordt. Zijn mensen werkelijk zo naïef, zo argeloos? Is de taal van Eveline zo overtuigend? M.a.w. als je iemand voor rotte vis uitmaakt word je meteen geloofd. Vragen mensen zich nooit af, klopt dat wel, wie ben je wel dat je dit durft te zeggen? Kom maar op met bewijzen, geen praatjes.
Enfin, dit weblog bewijst eens te meer zijn diensten. De ladingen smaad, laster en leugens van deze dame aan mijn adres vallen nog terug te lezen. Juist dat is haar grote grief. Ik wil haar tevens nog eens in herinnering roepen hetgeen de politie haar in december opgedragen heeft. Tot heden wenst zij zich daar niet aan te houden.
Eveline van Donkelaar, wees ervan overtuigd dat de kruik zolang te water gaat tot zij breekt.


De eerste reacties, te zien onder het zoeklijstje “Tibaert”. Ter informatie van de politie:


Heb ook nog een hele plank vol kinderboeken met grote letters, die zal ik je nalaten @Tibaert Haal het schilderij van Corina even weg,nu!

@Tibaert De politie vond je sneu, de rechter ws niet. Over dreigementen gesproken. Haal even mijn eigendommen van je blogs af!

 

En pathologische en pathetische leugenaar @Tibaert ik heb jou nooit iets toevertrouwd, Confabuleren noemen ze die verzinsels van je. #Ziek

 

 

Prettig als je niet hoeft te liegen, treurig als je zelfs niet meer weet dat je liegt en steeds een ander verhaal moet ophangen. Lees dit weblog maar eens door, dan leert u een paar mensen met die aard kennen. U en ik zouden allang met het schaamrood op onze kaken zijn weggelopen. Zij niet, onverstoorbaar gaan ze verder. Is dit eigen aan fascisten?De reactie van Corina Karstenberg:


@Tibaert Ik geef u geen toestemming om de foto van de tekening die ik heb gemaakt te gebruiken #Copyright
1 retweets 
Verberg gesprek

donadulcinea
donadulcinea: Queen of the Day is out! http://t.co/b6sGMWWRHI Stories via @MaseratiRicky @ARTSPACE_ @liansa_lianso11:41am, Feb 23 van Paper.li

Tibaert
Tibaert@donadulcinea Graag even uw aandacht voor het volgende i.v.m. auteursrecht: http://t.co/oThSw5tmND 10:42pm, Feb 23 van HootSuite

donadulcinea
donadulcinea@Tibaert Ik geef u geen toestemming om de foto van de tekening die ik heb gemaakt te gebruiken #CopyrightVoor wie het nog niet wist, in Nederland is alles verboden, behalve hetgeen uitdrukkelijk toegestaan is. Soms wordt gedoogd om naderhand des te genadelozer te kunnen toeslaan. Repressieve tolerantie… Mensen, die menen een culturele bijdrage te leveren zouden de eerste moeten zijn zich hier tegen te verzetten. Wat blijkt? Ze beroepen zich volkomen misplaatst op auteursrecht.
  

Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.