Trol gavimensch

Jean-Luc Godard: “Socialisme” (2010)
“This poor Europe. Not purified, but corrupted by suffering. Not glorified, but humiliated
by recaptured liberty. Imagine a desert.”ter inleiding

Lessen kunnen getrokken worden uit de handelwijze van personen die anderen wensen te discrediteren. Ze gaan op twee niveaus te werk leert mijn ervaring. Privé bewerken van relaties die nuttig zijn voor het gewenste doel. Ze voorzien van laster en smaad in de vorm van informatie waaruit bezorgdheid spreekt, waarin gewaarschuwd wordt voor een niet te vertrouwen en zelfs gevaarlijk individu. In het openbaar je presenteren als slachtoffer en suggestief te werk gaan. Trol Eveline van Donkelaar gaat volgens deze regelen der kunst zo te werk.

Als simpel en overduidelijk voorbeeld wil ik verwijzen naar een plaatsgenote van me, een vrouw die volledig in de ban raakte van deze trol en dezer dagen wederom bevestigde dat ze geloof hecht aan aan alle laster, smaad, bedreigingen en leugens die deze over me verkondigd heeft. Haar naam moet ik om deze reden nadrukkelijk vermelden, ook omdat ze nogal aan de weg lijkt te timmeren op internet: Heidi Sour. Nooit heeft ze bij mij geïnformeerd over het waarheidsgehalte van wat onze trol beweerde, integendeel, ze blokte en wenste dus geen contact. Ze helpt aldus een klimaat te scheppen waarin paranoia overheerst en fascisme kan gedijen. Hiervan profiteren lieden als Horn nadrukkelijk om zich te kunnen profileren als goeroe over fascisme om ongewenste geluiden in de kiem te smoren.

Ogenschijnlijk zijn om genoemde redenen de TL’s van trollen dan ook zo onschuldig. Ze creëren een familiegevoel, wij tegen de boze buitenwereld. Voortdurend heerst het sfeertje van de anderen zijn gek die niet zo denken als wij, neem vooral geen kennis van wat ze te zeggen hebben. De angst voor discussie, op zoek gaan naar feiten, een mening vormen dienen vooral geblokkeerd te worden. Om het weefsel van onderlinge contacten te tonen heb ik met een zekere regelmaat TL’s vastgelegd. Een werkje van niets met veel impact op de lange termijn. Ze geven momentopnames over een proces dat voortdurend speelt op internet, bij social-media, en waar je, doe je het niet archiveren, heel moeilijk de vingers achter krijgt. Een proces van leugen en bedrog. Daders, en zeker fascistische daders, wensen niet graag met hun verleden geconfronteerd te worden. Op dit gegeven is mede dit weblog gebaseerd. Ik wens ze niet te laten ontsnappen. Eerlijkheid en betrouwbaarheid horen te zegevieren.


19 oktober 2020


We beginnen op 27 februari…

Geen toevallige datum. Een buitengewoon liefdevolle wijkverpleegster is bezorgd over het wel en wee van mijn vrouw die deze dag jarig is.


Schermafdruk 2018-01-16 16.39.41Ze verwijst naar dit bericht op mijn weblog onder de titel “Abuse” van precies een maand eerder. De verwantschap van Van Donkelaar met dergelijke lieden is overduidelijk. Verdacht maken, smaad en laster verspreiden, stiekem te werk gaan en als ware fascisten de bewijslast omdraaien. De TL van deze dame heb ik een week later vastgelegd, zeg maar als een ode aan een vrouw die begrepen heeft hoe je fascisme aan de man en vrouw moet brengen. Liegen, keihard liegen is een eerste vereiste. Zonder enige twijfel heeft ze er in het afgelopen anderhalf jaar haar steentje toe bijgedragen dat mijn materiaal van internet verdween, het materiaal dat onomstotelijk aantoonde wie ze in werkelijkheid was. Geen zorgzame verpleegster en oma, maar iemand bezield van haat en wraak. Veel mensen wist ze voor haar karretje te spannen, anderen hielpen haar met raad en daad.

Een weekje @gavimensch op Twitter, terwijl ze in de veronderstelling leefde dat het klusje bijna geklaard was dankzij de liefdevolle medewerking van zich ook al een feministe wanende vrouw. Het is lang, maar ik laat het ter documentatie staan. Boeiende plaatjes levert ze op. Let ook even op de kereltjes met wie ze zich omringt…

Ze is bezorgd over mijn vrouw, waarover ze voortdurend rept. Laten we haar eens vragen wie de vaders van haar kinderen zijn. Wie weet leren we dit vrouwelijke wezen dan beter te begrijpen.


Schermafdruk 2018-01-16 17.10.16Mijnwerkers, mijn vrouw, een dochter van een mijnwerker. Er waren nog ergere mensen dan mijnwerkers, zei ze ooit. 

Heeft ze ergens iets inhoudelijks te melden? Nee, nooit. Of vergis ik me, bedoelt ze het goed? Uitgesloten, dan ga je niet zo te werk. Voer voor psychologen is ze en een afschrikwekkend voorbeeld voor mensen met een sociale, oprechte instelling, mensen die niet bedrogen willen worden en eerlijk door het leven wensen te gaan. Hoeveel onheil richten personen als Eveline van Donkelaar aan is de belangrijkste vraag. Duidelijk is dat ze een klimaat scheppen waarin fascisme optimaal kan gedijen. 

Een weekje trol gavimensch… De tweets.
 
Uitgelicht screenshot: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.