Dit heet stalken

James Ensor – Les Coquilles- N°18: La Gamme d’Amour (Flirt de marionnettes), 1929


 


Deugen ambtenaren niet?
Deugen bankiers niet?
Deugen politici niet?
Deugen mannen niet?
Deugen moslims niet?
Deugen arbeiders niet?

 Vrouwen, ja vrouwen, die zijn goed. zij schenken leven, zij zijn verbonden met de natuur, zij beschermen kinderen. Goed dat er een dag in het jaar is om ons eraan te herinneren. De complete mens, de vrouw.

Om weer wijze lessen te leren heb ik besloten vanaf deze dag een bijzonder zorgzame vrouw weer te gaan volgen op Twitter. Wat zij te melden heeft moeten we weten, haar wijsheid ontstijgt het voor mannen vatbare. Sociaal is ze, intelligent, ze kan zich verplaatsen in de huid van een ander, zelfs die van mannen. Het menselijk brein kent voor haar geen geheimen, ze kent het verschil tussen de werking van oestrogeen en testosteron. Feilloos is haar oordeel over fascisme en socialisme. Haar leven was een voortdurende strijd voor een betere samenleving. Haar standpunt, vrouwen aan de macht dan komt het goed, is, u merkt het, terdege onderbouwd. Een vernietiging van al het mannelijke, de man, ligt waarschijnlijk in het verschiet.

Als man moet ik schuldbewust voor de stellingname van een dergelijke indrukwekkende vrouw diep het hoofd buigen. Nu pas begrijp ik in volle omvang haar strijd tegen Tibaert, iemand die het AD een rechtse krant vond, geen weet had dat deze krant o zoveel goeds doet. Zie de affaire Demmink. Tijdig ondernam ze actie om vooral vrouwen op de hoogte te stellen welk kwaad Tibaert aanrichtte. Gewone stervelingen noemen dat stalken, nee, wat zij deed en doet dient een hoog moreel doel. Tibaert vormt een bedreiging, in Maastricht letterlijk een groot gevaar, en daar moet op de eerste plaats internet van gevrijwaard worden.

Gelukkig zag deze dame bijtijds dat Tibaert zich meester maakte van uitgesproken vrouwelijke zaken. Een Franse journaliste was een actie begonnen om Afghaanse vrouwen en hun kinderen te helpen die naar Pakistan gevlucht waren en die oproep viel pardoes te lezen op het weblog van Tibaert.


Schermafbeelding 2014-03-08 om 16.54.48

 

 
Je komt ogen en oren tekort bij al het kwaad dat Tibaert aanricht, moet deze grote strijdster voor de humane zaak gedacht hebben. Noodgedwongen volgt ze al anderhalf jaar letterlijk alles wat Tibaert te melden heeft. Het kost haar veel tijd en energie vooral vrouwen tijdig te waarschuwen. Zo kon ze ook Sylvie tijdig informeren en gebruik maken van de informatie die ze biedt. Er is nog sprake van solidariteit, vrouwelijke solidariteit, laten we dat op een dag als deze niet vergeten. Want zie, een medestrijdster zorgde ervoor dat het weblog van Tibaert verdween. Ook de oproep van Sylvie. Ze kon gelukkig voortbouwen op het werk van fascisten, zijn die nog ergens goed voor. In de strijd voor de goede zaak moet je niet al te kieskeurig zijn weten dergelijke vrouwen.

Ach weet u, domheid is een werkelijke plaag, daarvoor hebben we Flaubert niet nodig om het te begrijpen. De kracht van de domheid heeft Carlo M. Cipolla afdoende vastgelegd in een aantal wetmatigheden, beter dan ik als eenvoudige mannelijke ziel ooit zou kunnen. De aanhang en het geloof dat die dommen, van Wilders tot Van Donkelaar, genieten dat is het werkelijk verontrustende. Man of vrouw, het maakt niet uit. Gevaarlijk is hun spel wel, ze nemen het vertrouwen in de medemens weg, voor mij een grondpijler van wat beschaving heet. Menselijke beschaving, niet mannelijk, niet vrouwelijk, niet mensverachtend.

Ter informatie nog, enkele boodschappen van gisteren en vandaag van en aan Eveline van Donkelaar. Voldoende lijkt me. Die m.b.t. Demmink en de praktijken binnen de RK kerk is ronduit een schandalige, om meerdere redenen. Moet ik het uitleggen? Aan de stalkster van Tibaert zeker niet. Verloren moeite en het geeft maar ergernis…
 
Uitgelichte afbeelding: James Ensor

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.