De enig goede reactie

Bullet Bra

Iets wat ik maar niet onder mijn pet krijg. Hoe zien die mensen al die tweets met rare, smerige, lachwekkende boodschappen? Ook die van personen die niet tot hun ‘volgelingen’ behoren? Eerlijk gezegd, ik wil het niet weten ook, Twitter is nou niet bepaald mijn levenstaak. Een nuttig hulpmiddel om boodschappen door te geven, zo zie ik het. Het misbruik richting mij, met een politieke lading, leg ik vast ter waarschuwing, dat is het wel zo ongeveer.

Mijn credo, het fascisme in Nederland bloeit als nooit tevoren, pas vooral op voor degenen die zeggen dat Wilders en zijn stemmers niet deugen, ziek in het hoofd zijn. Juist bij die personen is een onmiskenbare fascistische instelling aanwezig.

Dit soort tweets of RT’s vallen van die lui te lezen, waarmee ze zich denken te scharen onder de “goeden”, in dit geval precies een maand geleden:

 

Ontslaan? Grapjas. In Nederland mag je gelukkig je mening geven
Ik doe niets wat tegen de wet in gaat zoals pvv
Zo even opgeruimd in mijn TL, zij die pvv-stemadviezen retweeten kunnen sowieso ophoepelen.
Sommige Nederlanders gunnen je vrijheid van meningsuiting alleen als het past bij hun eigen visie #hypocriet

 

 


De persoon in kwestie had een tweet gestuurd in de beste traditie van Goebbels over de heerschappij van de joden. Die wordt door Peter Breedveld opgepikt en voorzien van de enig mogelijke reactie:


Schermafbeelding 2014-03-01 om 23.25.53
 

 


Ja, hoe vindt Breedveld die tweets? Prima in ieder geval dat hij ze toont. Voor een keer maak ik een uitzondering op de regel. Het betreft nu eens niet materiaal dat ik in een context kan plaatsen. Geen enkele van de personen ben ik ooit eerder tegengekomen. Waarom laat ik dan deze dertien in een dozijn “discussie” zien? Vanwege het ijkpunt “joden”. Immers als je joden goed gezind bent, liefst zonder een spoortje kritiek op de zionisten, ben je antifascist. Zo niet, vul maar in en bezie Wilders. Wilders als belichaming van de antifascist, deze filosemiet? Zou het echt?

De geciteerde pedagoge en onze nationale fascist belichamen de twee zijden van het al zestien eeuwen voortwoekerend antisemitisme. Het is een oerchristelijk gegeven en daar staan joden in wezen buiten. Net als de moslims nu in die zogeheten “cultuurclash”.
 
Uitgelichte foto: Bullet Bra – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.