Huib Riethof – dossier 1

Foto z.t.
Zijn mensen rationele wezens? Nee, op de eerste plaats worden ze geleid door gevoelens van blijdschap, welbevinden, zorg, angst. Als je dat niet beseft winnen die gevoelens het van steekhoudende argumenten. Propagandisten van allerlei snit, fascisten en reclamemakers voorop, weten dat en maken er volop gebruik en misbruik van. Wilders is een van hen. Zijn slogan “islam = fascisme ” gaat erin als zoete koek. Zijn rechterhand Bosma stuurt hem en speelt het spel voortreffelijk.

Dit nieuws heb ik al wel honderdmaal verspreid. Reacties heb ik vastgelegd. Toch wordt op dit gegeven nauwelijks ingegaan. Liever zijn mensen in de weer om Wilders als gestoord weg te zetten. Mogelijk mankeert iets aan zijn psyche, maar bij wie niet? Het is maar welke maatstaven je aanlegt. En met welk recht neem je op die wijze bij iemand de maat?

Als je Wilders inhoudelijk kritiseert, zijn uitspraken tegen het licht houdt, demoniseer je in de ogen van zijn aanhangers. Ook zij passen dan het spelletje toe van gestoord wegzetten. Met de absolute omkering van dit alles krijg je te maken als je je tracht te onttrekken aan dit spel van ontoerekeningsvatbaar en monddood maken.

Een voorbeeld. Een voorbeeld uit het microwereldje van Twitter. Je verkondigt een grove leugen. Daar kom je niet op terug, je hoeft ze ook niet te onderbouwen, net zomin als Wilders het doet met zijn “islam = fascisme”. Je beweert dat iemand je stalkt, je opbelt, je belaagt met “eitjes”, met fake-accounts. Je helpt hiermee, en dat weet je, mensen die dwaas, dom, rancuneus zijn, maar wel aan jouw kant staan.

Dergelijke smurrie aan jou gericht toon je vervolgens en dan begint het spel, dat van kwaad tot erger gaat. In dit geval Riethof met zijn zogenaamde gemier. Wie met deze doortrapte handelwijze gebaat is ligt voor de hand. Fascisten.

In mijn geval heb ik, koppig als een ezel, vastgehouden aan het devies dat uiteindelijk de eerlijkheid wint. Vergeet het. Net als bij Wilders wordt de leugen beloond met een steeds grotere kring van gelovigen. Ook in de casus Huib Riethof. Dit dient in kaart te worden gebracht, het is een waar leerstuk in fascisme, een proces van fascistische streken.

Hoe breng je dit verloop in kaart? In eerste instantie dacht ik er vanaf te zijn met het tonen van wat screenshots vanaf 2012 toen zijn spel begon. Er bleek echter zoveel materiaal voorhanden dat het overzicht verloren dreigt te gaan. Ik ga nu, met wat tussenpozen, een dossier samenstellen in een aantal afleveringen. De eerste bevat een selectie van zijn tweets onder @huibree van het afgelopen najaar omdat juist in die periode mijn blogspot verdween.

In de periode van 13 september 2013 tot 4 januari 2014 viel er ondermeer dit te lezen: 27-9-13 tot 12-11-13. Op 13 november ontving ik bericht van Blogger – Google dat mijn blogspot is opgeschort. Het is gebeurd vanwege een klacht van Ina Dijstelberge over schending auteursrecht. Vervolgens: 12-11-13 tot 4-1-14.

Bij het klikken op de datum komt de oorspronkelijk tweet te voorschijn. De hyperlinks naar de opgeschorte blogspot werken uiteraard niet meer, met dank aan Dijstelberge cs. De complete TL valt hier terug te lezen en loopt door tot in maart 2014:

@huibree – september 2013 – maart 2014


Riethof: “Ik haal de historie in – Niet Omgekeerd! Scaf (Tibaert)& co”…


 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.