Nogmaals: Bataafse helden…

Salvo Toscano: Prospects
“I have come not to teach, but to awaken”
Der Stürmer – 20 mei 1936
Also sprach Jesus Christus:
“Ihr Heuchler, die ihr nicht seht den Balken im eigenen Auge”

Alweer een jaar geleden…


Vier mei, dodenherdenking, doden worden herdacht. Door wie, waarom en welke doden worden herdacht? Eenmaal waren mijn ouders aanwezig bij een dodenherdenking op vier mei. De eerste die plaatsvond, daarna nooit meer. Uitleggen aan diegenen die dit niet snappen wil ik niet. Wat ik wel weet is dat zij die ervaring met vele mensen deelden. Eerlijke, oprechte mensen.

Welke lessen worden getrokken uit ons verleden? Lessen over politiek, het gedrag van mensen als het er werkelijk op aan komt? Worden ze toegepast in ons dagelijks bestaan? Als ik afga op wat ik de afgelopen vijf jaar heb meegemaakt op internet is het bitter weinig. Veel verdringing, veel huichelarij en wel het allerberoerdste, het misbruik dat ervan gemaakt wordt, het verleden gebruiken voor het goedpraten van eigen wangedrag. Daar past slechts stilzwijgen over, daar ga je niet over in debat. Vorig jaar overkwam het me rechtstreeks op Twitter.
Een jaar later stel ik vast dat lieden die alles en iedereen wensen te beschuldigen van wat dan ook ongemoeid hun gang kunnen blijven gaan, gesteund door de nuttige klerken. In het verleden was het niet anders, voor 1940, tijdens de bezetting en na 1945. De impact vergeleken met toen verschilt wel enorm. Elke kleine miserabele ziel van linkse of rechtse signatuur, het dondert niet, kan en mag zijn waffel opentrekken en zeggen “ik noem een nazi een nazi”. Spijtig is het, en dat frustreert toch wel, dat dit praktisch ongemoeid gedaan kan worden. Er wordt zelfs voor geapplaudisseerd, hoe dapper toch. Jij durft.

Is het toch die vervloekte Batavencultuur die dit land parten speelt? Denk aan de glorieuze intocht van onze helden na Srebrenica om van Indië maar helemaal te zwijgen. Schaamteloos is nog te voorzichtig uitgedrukt. Juist die schaamteloosheid lijkt mij het kenmerk van mensen die menen de smart van anderen te misbruiken om zichzelf goed te praten. Een paar simpele voorbeelden die ik vandaag bij Twitter onder Tibaert aantref. De namen van de afzenders laat ik in dit geval weg om dit stukje niet onnodig te bezoedelen:


@leolewin Uw vriend Filou -> VOC mentaliteit Gallische haan Tibaert batgirl666.blogspot.com/2013/04/voc-me…

@AnasCortezReina VOC mentaliteit Gallische haan Tibaert batgirl666.blogspot.com/2013/04/voc-me…

@leolewin Onze pro pedo Tibaert die de homo’s voor gek zet

@JaapDolphin weet wie je volgt -? mr tibaert de vrouwen hater batgirl666.blogspot.nl/2013/05/vrouwe…

@JaapDolphin Je vriend filou-> VOC mentaliteit Gallische haan Tibaert batgirl666.blogspot.nl/2013/04/voc-me…

@JaapDolphin Ik ben ook een vrije denker maar dit soort vuil wil ik niet mee te maken hebben -> filou -aka tibaert

@filou_extra @Tibaert NIEMAND MIST TIBAERT, HEEL NEDERLAND IS BLIJ DAT DE MISSELIJK MAKENDE RACIST ALFONSE SCAF SUSPENDED IS, MET REDEN !!!!

@Elsingh1st JIJ BENT SAMEN MET DIE STALKER TIBAERT BIJ MIJ BINNEN GEKOMEN, OF JE MET HEM MEEGELIFT BENT ZAL MIJ EEN ZORG ZIJN., RACIST

 Deze dwaasheden met pure laster en smaad krijg ik al sinds oktober 2012 over me heen. Niet van PVV’ers, daar was ik wel wat van gewend, maar van “linksen”, die sociale rechtvaardigheid, pacifisme, ageren tegen antisemitisme, racisme en fascisme, hoog in het vaandel hebben staan. Hoe is dat mogelijk? Geef ik er op enigerlei wijze aanleiding toe? Nee, ik registreer slechts wat over mij verkondigd wordt, een beetje als ijkpunt van wat mogelijk blijkt op Twitter. En dat is veel, heel veel. Je wordt tot pedofiel en kinderverkrachter uitgeroepen, tot vrouwenhater, nazi en racist. Je familie wordt door het slijk gehaald, zelfs mijn grootvader wordt tot kapo verklaard. Deze lijst is lang, zeer lang. Steeds weer vraag je, geef dan aan, onderbouw wat je zegt. Dan krijg je nul op je rekest. sterker, een paar leugentjes worden verzonnen en die dienen vervolgens als het bewijs voor je slechtheid. Mijn conclusie, zo werkt fascisme dus, gif dat zich langzaam verspreidt en dat zorgt dat een samenleving gebaseerd op wederzijds vertrouwen naar de mallemoer wordt geholpen.

Er zullen vroeg of laat door dit mechanisme van o zo sluw en berekend bedrog slachtoffers vallen. Of ze ooit herdacht zullen worden? Ik betwijfel het of het zou wederom moeten zijn voor eigen glorie.

Ontmasker de daders door de door hen gebezigde taal. Het is het meest probate middel en feitelijk het enige wapen dat we hebben tegen leugens en propaganda.


Uitgelichte foto: bron – Afbeelding: Der Stürmer – 20 mei 1936

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.