Verbazing

Jacques Tati: “Mon oncle” (1958)
Geen vieze woordjes in mijn TL. Die link werkt niet. Echt slim ben ik niet, beide mededelingen begreep ik niet. Het eerste verzinsel sloeg op de naam van een account, het ander, ik zou het niet weten. Zo begon het gedoe van twee heren op Twitter, die een spelletje in gedachte hadden, moet ik achteraf vaststellen. Beiden “blokten” me. Het hoorde bij het begin van de affaire Sjaakie. Deze vrouw was door het dolle. Ik had haar te verstaan gegeven dat ik niets met dat Demmink gedoe te maken wilde hebben en dat ik haar zou blocken als ze doorging met laster over Ed van Thijn te verspreiden.
 
Dat laatste heb ik al tientallen keren duidelijk gemaakt. Plots bleek haar Twitter account opgeschort en ik heette de dader te zijn. Ook beschuldigde ze me van het verdwijnen van haar Opera blog, dat, bleek naderhand, zelf had weggehaald. Honderden zo niet duizenden geloofden Sjaakie op haar woord. Haar volgers werden massaal individueel door haar benaderd om hen te waarschuwen voor de “praktijken” van Tibaert. Met doorslaggevend succes. Of die twee heren die nonsens ook geloofden valt voor mij niet te achterhalen, wel dat het hier om hun vriendin ging. Sjaakie liegt nooit zei de een zelfs.
 
Het toeval wilde dat ik de man van het vieze woordje korte tijd later zou ontmoeten op een feestje in Amsterdam. Durf jij nog te komen, vroeg de gastvrouw. Waarom niet?  De man in kwestie woonde het dichts bij en zoals dat dan hoort kwam hij het laatst. Er waren nogal wat tweeps aanwezig en die konden hem tegen mij horen zeggen: “Jou moet ik straks spreken”, zonder zichzelf voor te stellen, zonder een enkel woord verder. Nu moet ik herhaaldelijk lezen dat hij mij niet kent. In de strikte zin van het woord ik hem ook niet, maar hij weet me wel steeds te karakteriseren, als gnome bijvoorbeeld. Zeer merkwaardige man.
 
De ander beschouwde me als vriend en wilde een therapeutische sessie met mij beleggen. Beide heren maakten geen woord vuil aan de smurrie die Sjaakie over mij wenste te verspreiden. Ruimschoots kreeg ze materiaal aangereikt uit de PVV gelederen. Sjaakie smulde, zeker toen ze ook nog assistentie kreeg van Herman Falkenstein. De ene strafbare uitlating aan mijn adres volgde de ander op. Het gedoe van PVV’ers aan mijn adres verbleekte hierbij totaal. Een aantal van mijn trouwe volgers werden hierbij ook nadrukkelijk gedupeerd.
 
Nogmaals, nooit heb ik Huib Riethof en Arnold van der Kluft, die anders heet, over die smerige praktijken een woord horen vuil maken. De eerste maakte het helemaal bont door ook nog een paar leugens over mij in de wereld te zetten. Ondertussen bleef ik al dat schoons op het weblog tonen. Aangifte  deed ik een poosje later simpelweg om derden te steunen bij hun aanklacht tegen die Herman, een vent die me met de dood bedreigde. Nou zei Ina Dijstelberge, ik begreep er niets van. Tientallen malen heb ik haar gevraagd wat dan niet? Geen antwoord. Recent komt ze met de mededeling dat ik meeliftte. Zij werd uiteindelijk de grote heldin in dat spel van heren en dames, waarin een haatoma een sleutelrol was gaan vervullen. Het liefst zou ik dat stel tezamen krapuul noemen, maar dat doen ze zelf al.
 
Tot zover die geschiedenis. Ze wordt uitermate zuur als ik het vervolg overzie. Arnold negeerde ik, ondanks alles, volkomen om onze beider gastvrouw, niet in verlegenheid te brengen. Op een gegeven moment lukte dat doodeenvoudig niet meer. De uiteindelijke rekening kreeg ik gepresenteerd in de vorm van het opschorten van mijn blogspots bij Google. Ina Dijstelberge gaf het laatste zetje.
 
Dit alles blijft me verbazen. Wat bezielt die mensen? Waarom wordt geloof gehecht aan hun laster en smaad? Het vervelende voor al die betrokkenen, ik snuffel niet, doe niets achterbaks en laat alles zien. Dat hun handelwijze in niets onderdoet voor fascisten van PVV huize blijkt hun niet te deren. Het enige dat voor hen niet mag is dit luid en duidelijk verkondigen, daarmee mensen waarschuwen voor hun praktijken.
 
Hopelijk bewijs ik zodoende wel deze of gene een dienst. Ga nooit af, zou ik willen zeggen, op wat mensen over zichzelf beweren, over hun liefde voor kinderen of hun politieke voorkeur, maar hou hun argumenten en hun uitspraken tegen het licht. Ze zijn o zo vaak o zo doorzichtig. Het eigen ego weet u wel?

 


 

De tweets van @filou_extra mei 2014 filou_extra 1:25pm via HootSuite 
LOYAAL
ht.ly/wGOz0

@vanovernaar 13 mei 2014

filou_extra 1:35pmfilou_extra 1:30pm
Wonderful en dat nepkoortje… You know…;-) RT @VanOverNaar: (…) Is dan oppervlakkige makkelijke muziek. (cont) tl.gd/n_1s1mopb
Voor Arnold heb ik een mooi boekje: “Über die Dummheit in der Musik”…. De schrijver zal hij wel niet kennen.

filou_extra 1:40pm
Vertel me eens Arnold, ben jij de lafaard achter dat suspenderen? Het zou me niet verwonderen met je “Ik moet jou nog straks spreken”.

filou_extra 1:45pm
Nette, beschaafde mensen reageren zo: ht.ly/wGIOr
Zeer beschaafd is Arnold. Huib ook. Sjaakie moest geholpen worden…;-) #pvv

filou_extra 1:50pm
VIEZE FOTO’S
ht.ly/wGJjf
Inmiddels zou de man graag zien dat Marianne Thieme strafvervolging tegen mij instelt…;-)

filou_extra 1:55pm
Een muzikale groet aan de man die elke drie maanden een nieuwe “de mooiste stem ooit” ontdekt: ht.ly/wGJtCO ja, de #AIVD… #pvv

filou_extra 2:00pm
Mensen, ik kan het ook niet helpen. Die Arnold is een raddraaier gebleken. Onoprecht tot op het bot. Een christelijke anarchist…;-)

filou_extra 2:05pm
In zekere zin ben ik blij dat ze mijn blogspot hebben doen verdwijnen. In een klap werd duidelijk waar die mensen voor staan. #fascisme

filou_extra 2:10pm
Ja, zei die Arnold een tijdje terug, hij durft toch geen aangifte te doen. Zo rollen die antifascistische fascisten… Erger dan #pvv

filou_extra 2:15pm via HootSuite
BIJNA NET ZO ERG
ht.ly/wGM0R
Zo, even weer wat duidelijkheid verschaft, hoop ik dan maar…;-)


 


 


Uitgelichte afbeelding: Jacques Tati

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.