Waar is Gerardje gebleven?

Mooie mensen, mooie vrouwen…
U kent hem nog niet, onze verzetsstrijder? Dan mist u veel. Hij is een man die de bronnen weet om aan gedegen informatie te komen. Meer dan een jaar lang mocht ik hem tot mijn trouwe, zoals dat heet in Twitter termen, stalkers rekenen. Hij heeft een serie blogs aan me gewijd waarbij die van zijn navolger Ina Dijstelberge verbleken. Imitatie is nu eenmaal minderwaardig aan het origineel, zo ook hier. Gerard was hofleverancier voor het gedachtegoed van Jacqueline Wouters en Eveline van Donkelaar. Het zijn weliswaar sterke vrouwen, volgens hun eigen beweringen althans, maar zonder de hulp van mannen komen ze niet aan hun gerief. Denk in dit verband tevens aan Dirk Hartman, Huib Riethof en Friedrich Eckhardt, om over anderen maar te zwijgen.

Maar al sedert geruime tijd zag ik niets meer van Gerardje, zoals ik hem liefkozend pleeg te noemen. Bij het reconstrueren van oud materiaal was hij ineens volop aanwezig en ik werd nieuwsgierig hoe het hem nu verging. Ik ben gerustgesteld, hij is nog als vanouds. Zijn verzet is ongebroken. Kennelijk is hij elders druk in de weer, want op Twitter beperkt hij zich sterk, i.t.t. wat ik ervaren heb. Dit is de oogst van deze maand en u leest het met eigen ogen, hij staat aan de goede kant, net als de Evelines, de Sjaakies, de Ina’s en noem maar op.

Tweets en antwoorden

Het lijntje met foto’s en video’s is vele malen aantrekkelijker dan die tweets vol met kretologie. Zo ook bij Gerardje:


24 november

“Waarom is de Ierse cultuur onverenigbaar is met islam”, aldus Gerard:
https://www.youtube.com/watch?v=1RCnV0JxLHgWat wil hij hiermee aantonen? Dat hij iets van cultuur begrepen heeft? Maar de Dubliners blijven best plezierig om naar te luisteren, dat zullen Ierse moslims zeker beamen.

Foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.