Lijntje “bastetblogt”

Otto Dix – Oorlogsinvaliden
Hij is nog niet gestopt, zegt ze tegen Sjaakie… “Dus na meer dan een jaar zet ik een tegenoffensiefje in om de leugens, laster en smaad…”, zegt ze verder. Na meer dan een jaar, een tegenoffensiefje? In feite zegt ze in deze regel glashelder dat het opzet was mijn blogspots te laten verdwijnen.


Vertel eens, Dijstelberge, hoe ging dat precies in zijn werk om die bewijslast tegen jou en je kameraden verwijderd te krijgen? Die op Twitter incluis. Een hoogst schofterige vrouw, dat ben je ongetwijfeld. Eerder heb ik je zelfs aangeboden samen naar de rechter te stappen om een principe uitspraak te krijgen over dat auteursrecht. Ook daar heb ik nooit antwoord op gekregen. Tegen het licht van de voorgeschiedenis, “meer dan een jaar”, bestudeer m’n weblogs maar, mooi materiaal voor juristen ook, zeer begrijpelijk. 

Wel ben ik je dankbaar, Dijstelberge, dat je een verbazend helder voorbeeld afgeeft van wat fascisme vermag. En je merkt het, de geschiedenis haalt je steeds meer in. 

 


Ina wilde ook wel eens met een fake account werken, typisch iets voor onverlaten. Maar och arm wat klonk het vals, ze viel meteen door de mand.

Hier haar tweets behorende bij haar speciaal “Tibaert” blog. Ze liet me zo juist weten dat ook dat onder auteursrecht valt. Toch handig, dat gedoe met Google. Zonder rechter je kunnen beroepen op auteursrecht. De rechtstaat wordt van lieverlee overbodig. Het doen verwijderen van andermans spullen wordt een fluitje van een cent. Geen excuus, nee, je roept “auteursrechtenschendertje”. Als dergelijke achterlijkheid en politieke onbenulligheid school gaat maken zijn we heel ver van huis.

Hou een ding voor ogen bij het lezen van die tweets. Toen ze met deze account begon, anoniem,  waren al een aantal mensen op de hoogte van haar activiteit. Ook moet u weten dat ze nooit liegt, niet selectief te werk gaat, iemand steeds antwoord geeft en steeds klaar staat om met raad en daad bij te staan. Een uitzondering maakt ze slechts en die geldt Tibaert. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben. 

Werkelijk ontroerend is haar samenspraak met Eveline van Donkelaar, @gavimensch. Ze had haar al van goede raad voorzien hoe ze een aangifte tegen Tibaert moest aanpakken. Ze schonk haar ook haar indringende beschouwing over feminisme om die te publiceren op haar weblog. Werkelijk schattig.

Wat een heldendaad van Ina Dijstelberge op Twitter. Als deze vrouw maar een fractie van haar energie gestoken had van haar hetze tegen mij door normaal op me te reageren was alles anders gelopen. Maar juist daar zit het addertje onder het gras. En juist daar ligt het belang van deze affaire voor me. Uiteindelijk laat dit stompzinnige gedoe van haar me koud, maar deze vrouw faciliteert fascistische streken en toont zich niet bepaald vrij van fascistische smetten, die conclusie is onontkoombaar. Ze maakt haar dagelijks waar. 


De tweets…

Voor de chronologie lees deze lijst van beneden naar boven. Eentje licht ik er even uit. De man weet werkelijk niet waar hij over spreekt. Ik heb er verder ook nooit meer iets over vernomen. Jammer eigenlijk, dan hadden we beslist grote pret beleefd…:


Huib Riethof: “Het gelul over de Maastrichtse dichter Jacq Vogelaar en Klemperer+Toscanini is onzin. Maar >> Maar het blijkt dat hij toch luistert naar jou en Gonnie. Ik ga hem antwoorden over Vogelaar”


Weer kan die vent het niet laten mijn vrouw erin te betrekken. Wat een hufter… Maar over dat bewijs (u weet wel, ik zou hem via de telefoon gestalkt hebben, ik zou dat zelfs toegegeven hebben) blijft hij in alle talen zwijgen. Juist, een hufter is ie, die liegt dat ie barst.

Nog een bijzonder illustratieve tweet valt me nu op, eentje van André de Raaij: “Ja ik mention haar maar niet, ze weet het toch wel te vinden.” Tezamen met de twee eraan voorafgaande van Van Donkelaar en Dijstelberge zegt het werkelijk alles over dit trio. Het subject is Sjaakie. André en Sjaakie, een bijzonder paar. Gelukkig had Ina zich met Sjaakie verzoend en vervolgens was de weg vrij om mijn blogspots te doen verwijderen. Let wel, Ina en André zwaaien inmiddels de scepter over de site Krapuul. Zeg dat wel, wat een crapuul…

Uit deze tweets valt nog veel meer te destilleren, maar het doel van dat aan Tibaert gewijde blog was duidelijk. Zo gaan dus fascisten te werk. Ik reken hen er ook toe.

Hij zal het merken, zegt André. Beknopter kan ik die mentaliteit niet verwoorden.
Laatste update februari 2017


Afbeelding: Omslag brochure expositie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.