Ik weet niet meer wat ik heb gedaan

Be a psychopath 
“Ik weet niet meer wat ik heb gedaan”, een uitspraak van iemand voor de balie. Hij wist het niet meer, hij was bezopen geweest. Een republikein was ie, dat had een vrouw me meermaals op het hart gedrukt, een ware revolutionair zelfs. Ja, het is werkelijk om te huilen hoe snel je tot aanzien komt in bepaalde kringen, mij niet gezien. Zoals ik al eerder zei, de ene alcoholist is de andere niet. Bij die vrouw was ik al heel snel uit de gratie en werd tot alcoholist verklaard, zo dwaas zijn sommige mensen, bezield door een kwaadaardige instelling vermoed ik zo. Een goede raad, mensen die zichzelf en anderen te pas en vooral te onpas etiketten opplakken, wantrouw ze. Als er politieke motieven in het spel zijn beschouw ze als fascisten. U komt zo overal tegen, links, rechts en in het midden, op de markt en bij de Bijenkorf.

Het portret van die veroordeelde alcoholist dan maar, dat ik onlangs onder ogen kreeg. Mij werd een link doorgegeven naar een voor mij onbekend weblog, Barracuda. Speciaal verwezen werd naar een artikel dat als volgt begint:

“Gisteren stond voor de rechtbank in Den Bosch een 48-jarige man uit Valkenswaard terecht voor majesteitsschennis via Twitter-berichten vorig jaar september. De officier van justitie sprak over een ‘ongekende grofheid’. Via Twitter roeptoeterde hij onder meer: ‘Ik zal niet rusten totdat jij herenigd bent met je nazi-vader en ss-man’ en ‘Ik zal niet rusten tot je dood bent, en dat zal niet lang meer duren, trust me’. Ook een fijnzinnige: ‘Jouw soort is de kanker voor de mensheid’.”

De man, waarover hier sprake is, is die alcoholist die  ik indertijd heb vermeld op het lijstje: “Stalken via Twitter”  en noemt zich Vlunk. De reacties vanaf 15 maken meer duidelijk. Het artikel bij Barracuda verwijst naar een bericht van Omroep Brabant, dat ik nu in zijn geheel overneem.


Schrijver hatelijke Beatrix-tweets: ‘Ik weet niet meer wat ik heb gedaan’

Publicatie: vrijdag 10 augustus 2012 – 11:29 | Auteur: Jacqueline Hermans

Man wordt berecht voor majesteitschennis

DEN BOSCH – Voor de rechtbank in Den Bosch stond vrijdag een man van 48 jaar uit Valkenswaard terecht voor majesteitschennis via Twitter-berichten vorig jaar september. De officier van justitie vindt de berichten van ‘ongekende grofheid’. Omdat de man vaker in de fout ging, eist hij zes maanden cel waarvan twee voorwaardelijk en toezicht door Reclassering en behandeling bij de GgzE.

“Ik was behoorlijk gefrustreerd door relatieproblemen en heb me die nacht simpel gezegd klemgezopen. Ik weet niet meer precies wat er die nacht is gebeurd maar ik geloof wel dat ik die teksten geschreven heb”, aldus de man. Advocaat Van Rijthoven pleit voor een werkstraf omdat een celstraf de man niet helpt om zijn problemen te overwinnen.

Vorig jaar september heeft hij via Twitter koningin Beatrix bedreigd en beledigd. Hij gebruikte teksten als ‘Ik zal niet rusten totdat jij herenigd bent met je nazi-vader en ss-man’ en ‘Ik zal niet rusten tot je dood bent, en dat zal niet lang meer duren, trust me’. Ook stuurde hij beledigingen als ‘Jouw soort is de kanker voor de mensheid’.

Drankprobleem en eerder veroordeeld

De man uit Valkenswaard heeft een drankprobleem. In 2009 en 2010 is de werkeloze ICT-medewerker ook veroordeeld voor onder meer een bedreiging van toenmalig premier Balkenende per e-mail en voor een poging tot zware mishandeling. In beide gevallen kwam de man daartoe omdat hij teveel gedronken had.

De verdachte heeft de ziekte van Asperger. Hij staat onder begeleiding bij het Centrum voor Autisme in Eindhoven en heeft contact met de Reclassering. Sinds de twitterberichten over Beatrix is met hem afgesproken dat hij op bepaalde tijden geen drank of cannabis gebruikt en ook ‘s avonds en ‘s nachts niet internet. Op dit moment gaat het beter met de man, onder meer door de behandelingen bij de GgzE.

Opnieuw in de fout

De rechtbank vindt het opvallend dat de man opnieuw en op dezelfde manier in de fout is gegaan. “Waarom ging u niet een flinke wandeling maken toen u zo gefrustreerd raakte? U wist in welk mijnenveld u zich zou begeven als u weer naar de drank zou grijpen”, aldus de voorzitter van de rechtbank Den Bosch. Het antwoord van de man: “Geen idee.”

Omdat de man eerder ook veroordeeld is en de proeftijd daarvan nog niet voorbij is, vindt de officier van justitie dat de man naast de geëiste vier maanden cel ook die straf van vier maanden ook uit moet zitten.In het artikel op Barracuda vallen namen als die van Micha Kat en Klokkenluideronline. Ook in de reacties valt het een en ander te lezen. Met dat alles laat ik me niet in, ik ben geen onderzoeksjournalist, ik beperk me tot het signaleren van zaken die mij persoonlijk betreffen en dus naar waarheid kan beoordelen. Bij mensen als Huib Riethof, Eveline van Donkelaar en Jacqueline Wouters is die waarheid volledig zoek. U bent gewaarschuwd.

Aldus een alcoholist en veel meer volgens Eveline, Huib en Sjaakie: De ene alcoholist is de ander niet…

ps: 
Mijn bronnen bescherm ik uiteraard.


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.