Leugens, nog meer leugens, smaad/laster, stalken. Het gaat maar door.

John Humble – View South, 1300 Block of Channing Street, Los Angeles, October 30, 2005
Over een tweetal weken zijn verkiezingen. Je stemt op iemand die je op de eerste plaats vertrouwt en in zijn of haar zienswijze aansluit op wat jezelf nastreeft. Voor mij zijn een aantal items van belang die op langere termijn bepalend zullen zijn voor de generaties die na mij komen. Ze hangen onderling nauw met elkaar samen: het steunen van het proces dat met de EGKS begon en nu EU heet, het overbruggen van de stad-land tegenstellingen binnen Europa en mondiaal, afbouw van het militair-industrieel complex en de zorg om het klimaat. Door dit alles heen speelt het ontwikkelen van een visie om het kapitalisme achter ons te laten en de afbraak van de staat als instrument van geweld en onderdrukking. Als ondertoon bij dit alles fascisme in welke vorm ook in de knop breken. Geen symptoom bestrijding op welk gebied ook. 

Op basis van een democratiseringsproces met een voortdurend publiek debat, waarbij de kwaliteit van onderwijs en media doorslaggevend zullen zijn en waar iedereen naar vermogen een bijdrage aan levert, kunnen we mogelijk een stapje verder komen met de mensheid. Veel valt te leren uit het verleden, veel zekerheden zullen we los moeten laten, maar wie weet, kan via die weg een evolutie plaats vinden op sociaal terrein. 

Primitief schelden, verketteren, tot onmens verklaren die het best verdelgd kan worden, elkaar monddood maken, al dit soort uitingen van mensen die daarmee aangeven dat we ondanks al onze technologie en wetenschap nog steeds in de oertijd leven, maken het democratisch functioneren onmogelijk. We kennen inmiddels omgangsvormen, wetten en sancties, maar ze zijn vaak slechts façade in het geval als het er werkelijk toe doet. Op die oerinstincten kan fascisme bouwen en vertrouwen. Zo wordt de sociale cohesie, het samenwerken naar een betere, humanere wereld kapot gemaakt. Wantrouwen, achterdocht, paranoia gaan overheersen. Wie aan dat spel bewust meedoet bestempel ik als fascist.

Aan het woord komt nu Ina Dijstelberge, die zegt een linkse opinie- en nieuwssite te beheren.

Schermafbeelding 2014-06-24 om 17.02.45


Een dergelijk jubileum kan ik niet ongemerkt voorbij laten gaan…

Alvast proficiat Ina, ik kom er in de loop van de avond op terug. Misschien moeten we het ook eens over moestuintjes hebben, Ina. Ze zijn erg actueel.

Voor de geïnteresseerde lezer zie alvast:


 


Waar is, Tibaert is een seniele ouwe gek, dementerend en lijdend aan een oorlogstrauma. Hij stelt niets voor de idioot en hij speelt vieze spelletjes. Hij schendt het auteursrecht, Google heeft hem veroordeeld. Tibaert roept zelfs op tot aanranding.

Dijstelberge: “Hoe simplistisch, dom en totaal van het padje moet je zijn om mij een fascist te noemen.” (april 2014)
“Flikker toch op draaideur auteursrechtschender en leugenaar.” (maart 2014)
“Begin een civiele zaak zou ik zo zeggen, nitwit” RT @Tibaert: Weet je wat, @InaDijstelberge, we leggen het samen aan de rechter voor wat… (maart 2014)
“Zucht, ga iets zinnigs doen, aan je pik trekken of zo.” RT @Tibaert: Hier werd het nuttige… @InaDijstelberge : . http://ow.ly/uiopg (maart 2014)


Voor wie mocht twijfelen aan de integriteit van Dijstelberge, ze was en is volledig op de hoogte van mijn activiteiten bij het NRC forum en op Twitter. Ze heeft kennis van de inhoud op mijn weblogs (met nadruk ook van de berichten die door haar toedoen zijn verdwenen). De uit deze wetenschap te trekken conclusies laat ik aan de lezer over.


Laatste update december 2019


Uitgelichte foto: John Humble

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.