Kutje13

Shoji Ueda: Four Girls (1938)


 

6 november 2012Geen vieze woordjes in mijn TL, zei Arnold van der Kluft, @vanovernaar, toen ik een van onderstaande tweets van die account retweette. De gevolgen waren meer dan hilarisch. Hij blokte me, en enkele weken later kwam ik op een feestje in Amsterdam waar ook hij zou verschijnen. Het eerste wat onze gastvrouw tegen me zei was, durf je nog te komen? Arnold kwam laat. “Ben jij Tibaert? Jou moet ik straks spreken”.

De man vindt het vervelend dat ik dit steeds weer herhaal. Overigens ik weet nog steeds niet wat hij mij te zeggen had, maar wat ie sindsdien ten beste heeft gegeven liegt er niet om. Elke vlegel zou zich schamen zich zo over iemand uit te laten, over iemand die hem werkelijk geen enkel onvertogen woord heeft toegevoegd en lange tijd genegeerd heeft. In mijn geval uit respect voor die gastvrouw. Doodleuk beweerde Arnold zelfs op een gegeven moment dat ik haar uitgescholden had. Ja, dergelijke “feitjes” blijven hangen en waar rook is is vuur. Dat weten mensen als Arnold maar al te goed.


Bertolucci: “The Dreamers” – Eva Green (1968)


Enkele screenshots van die bewuste account, die gelukkig nog bij Twitter te zien valt.


Schermafbeelding 2014-06-27 om 22.57.53De bijbehorende lijntjes:


Schermafbeelding 2014-06-27 om 22.56.27De overige drie zijn verder gelijk:


Schermafbeelding 2014-06-27 om 22.54.11Een dag na dit voorval verzond ik dit bericht: “Schoften blijven schoften”, in de hoop mensen de ogen te openen. Niets van dat al… 

Hier nog een fragment uit het bestand van mijn opgeschorte account Tibaert, met tweets waarin ik op Arnold reageer, toen nog onder @onedinline2010, i.v.m. dat ‘vieze woordje’:


Schermafbeelding 2014-06-27 om 23.32.24Inmiddels staan al deze tweets keurig in het Twitter archief: november 2012.

Bommelding Kluftje blijkt André de Raaij te heten en is momenteel actief op Twitter onder @voorzeespeurder. Indertijd was dat onder @onedinline2010 en later @vanovernaar.
 
Uitgelichte foto: bron – Gif: Bertolucci – Eva Green

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.