Met iemand koffie drinken of op de koffie komen?

· internet, justitie
Authors

Schermafbeelding 2014-06-28 om 19.21.03Ter illustratie en ter informatie van politie en justitie een ogenschijnlijk onschuldig Twitterlijntje. Het stamt van een vrouw die ooit ruzie met me ging zoeken omdat ik het AD een nette versie vond van De Telegraaf, een rechtse krant. Het vervolg was zo mogelijk nog kolderieker, een schreeuwpartij aan de telefoon werd mijn deel toen ik het gewaagd had te reageren op haar verhaal over Leers, waarin ze mij als minkukel wegzette. Een goedmoedige weergave van het werkelijk gebeurde…, een bericht dat ik gemaakt had omdat ze zelfs mijn hoogst onschuldige reacties op haar blog censureerde.

Ze is een vrouw die geen enkele tegenspraak duldt, niet geremd wordt door haar gebrek aan kennis, van ethiek heeft ze geen enkele notie en van politiek nog minder. Ze noemt zich links en anti-fasciste.

Schermafbeelding 2014-06-28 om 06.24.09

Ook vanmiddag…

Na die voorvallen begon ze iedereen die contact met me onderhield te informeren over Tibaert, op haar geheel unieke manier. Let wel, zij deed dat in het merendeel van de gevallen zelf in alle anonimiteit. Mijn naam is openbaar en onverlaten hadden, en dat wist ze als geen ander, mijn adres en telefoongegevens op internet verspreid. Achteraf constateer ik dat haar typeringen over Tibaert stammen van zaken die ze op mijn weblog aantrof en die ze te pas en te onpas gebruikte voor haar beeldvorming.

Kortom ze betitelde me bij derden als een psychopaat en alcoholist die kinderen bedreigde en nodig behandeling behoefde. Ik neem aan dat ze me graag achter slot en grendel ziet volgens de vroegere praktijken in de Sovjet Unie. Saillant is dat ze me als een felle anti-zionist duidde puur op grond van enkele zinnetjes van mij, waarin ik haar poogde uit te leggen dat zionisme als een verlate vorm van kolonialisme gezien kan worden: “Een land zonder volk voor een volk zonder land”. Mijn betoog kon ik niet voortzetten, haar ogen rolden bijna uit hun kassen.

Deze vrouw stalkt me vanaf die tijd, oktober 2012. Alles wat ik te melden heb pikt ze op voor eigen gebruik. Legio voorbeelden kan ik hiervan geven. Negeer dat mens, wordt me steeds gezegd. Kun je iemand negeren die alles in het werk stelt je monddood te maken, die overtuigd is van haar morele gelijk en die een in haar ogen psychopaat onschadelijk wil maken? Iemand die als een volleerd fascist te werk gaat? Ze deed zelfs aangifte over me. De politie heb ik medegedeeld dat ik verslag zou blijven doen van haar activiteiten voor zover ze mij betroffen. Vandaar dat ik bijhoud wat ze met vermelding van mijn naam te melden heeft. Vandaag grijpt ze mijn gezegde over een strontkar aan en ze past geheel in stijl haar avatar op Twitter aan. Lachwekkend uiteraard, nog lachwekkender wordt het als ik haar TL doorlees.

Onderwerpen o.m. prostitutie, gezondheidszorg, zionisme en discriminatie. Een fragment geef ik hieronder weer. Ik ken haar gesprekspartner niet en dat maakt het voor mij des te makkelijker het als voorbeeld van haar werkwijze aan buitenstaanders mee te geven, zonder dat ik partij ben. A propos werk, over haar eigen werk en werkverleden, haar werkbuurt, liegt ze of het gedrukt staat. Ja, zei ze tegen me, het klopt niet wat ik erover schrijf, eigenlijk is het een halve leugen… Juist, liegen kan ze als geen ander, weerleg die leugens maar, als je ze niet meer kunt terughalen. Tegen dit soort mensen heb je nauwelijks verweer. Op hun manier zijn ze tragisch, maar o wat richten ze veel onheil aan.

Het openbaar belang lijkt me gediend met het blijven melden van haar schoftenstreken, normaliter die aan mij gericht. Nu dus eentje via een voor wat mij betreft volkomen neutraal lijntje. Praktisch dagelijks kun je van haar dergelijke woordenwisselingen op Twitter aantreffen. Deze is van pure schoonheid, beter kun je niet op een onverlaat reageren, dunkt me. De persoon in kwestie met de beste bedoelingen wordt het haasje, maar laat zich niet slachtofferen… Heel mooi. Vroeg of laat zal Eveline proberen haar gram op die vrouw te halen of ze gaat haar op haar manier bewerken. We zullen zien. Dit bericht gaat ze in ieder geval proberen te misbruiken voor haar strijd tegen Tibaert.

Schermafbeelding 2014-06-28 om 16.14.19

Eveline van Donkelaar: “Welke idioot stuurt zoiets door?”

 

De reacties zijn onbegrijpelijk en afgrijselijk voor wie haar niet een beetje kent. Hiermee begint het:

GaviMensch Jun 28, 11:47am via TweetDeck

@TheWorldStories no it doesn’t, what an idiotic remark.@Celinevc1

Ze is waarschijnlijk Twitter aan het afstruinen en pikt dan wat op om haar zegje te doen of om pardoes bij iemand binnen te dringen. Het betreffende bericht:

TheWorldStories

TheWorldStories: True http://t.co/rT3b8gWQEk 9:30am, Jun 14 van Buffer

Met nadruk, zij begint en gaat terechtwijzen. Het einde van het verhaal is steeds iets in de geest van lazer nou maar op, je deugt niet, je bent dom… De eerste tegenreactie:

Celinevc1 Jun 28, 11:49am via Twitter for iPhone

@GaviMensch @TheWorldStories idiotic remark?

De plaatjes die Eveline zelf doorgeeft zijn van een andere orde:

 

GaviMensch 11:49am via TweetDeck

Vrolijk idd;-)) RT @Overgangster: Wat een leuke borsten heb jij. (Beeldverhaal)
overgangstergirls.nl/2014/06/borste…

De realiteit is voor deze vrouw een door haarzelf geconcipieerde, een onomstotelijke, die voor altijd vastligt. Al het andere en ook de anderen, sluit ze uit en laat ze niet tot zich doordringen. Haar waarneming van tijd en ruimte is de enig voor haar geldende. Iemand met een andere mening, om maar te zwijgen over iemand met meer feitenkennis en inzicht dan de hare, deugt niet is de volstrekt logische consequentie. Voor haar een psychiatrisch geval dat zich zeer zeker niet mag voortplanten. Kortom, Eveline is het prototype van een fascistisch denkend persoon, al denkt ze “linkse” geluiden te verspreiden. Haar grenzeloze onbeschoftheid doet het overige.

 

GaviMensch 11:51am via TweetDeck

@Celinevc1 in @TheWorldStories pic. of the boys and the children, the left pic should have shocked us more??? What year do you live in?

Celinevc1 11:52am via Twitter for iPhone

@GaviMensch helaas zijn er n heleboel die t linkerplaatje schokkender vinden dan de rechter

GaviMensch 11:53am via TweetDeck

@Celinevc1 niet waar wij vandaan komen!

Celinevc1 11:55am via Twitter for iPhone

@GaviMensch ik ken er anders zat die zo kortzichtig zijn. Heb ik je boos gemaakt met mn plaatje?

Weer een tussendoortje. Graaien, met dat onderwerp kun je scoren, van links tot rechts. Zie de mensen slecht zijn en dat van onze duiten. Ik ben ervan overtuigd dat de meesten die dag in dag uit bezig zijn anderen te beschuldigingen van zelfverrijking in het voorkomende geval niet anders zouden handelen. Niets menselijks is ons vreemd en in deze, onze kapitalistische maatschappij ligt het voor de hand. Jij niet? Dan een ander…

Maar staat het land op z’n kop? Nee hoor, het is nooit anders geweest. Dat weet zelfs de meest simpele ziel.

 

GaviMensch 11:56am via TweetDeck

@Jongderik Raar, doet eindelijk eens iemand (onbewust) een boekje open staat het land op zijn kop. Dít is strafbaar nrcq.nl/2014/06/28/ook…

1 retweets

Voort gaat ze:

 

GaviMensch 11:58am via TweetDeck

@Celinevc1 Ja, het is een foute veronderstelling, ik heb een groot netwerk en niemand zou links als iets vreemds aanmerken. Andere tekst.

Celinevc1 11:59am via Twitter for iPhone

@GaviMensch wauw, jij wordt snel boos😳

GaviMensch 11:59am via TweetDeck

@Celinevc1 bijvoorbeeld: kortzichtige mensen vinden het linker plaatje stuitender dan het rechter.

Celinevc1 12:00pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch als je niet kortzichtig bent, hoef je je niet aangesproken te voelen 😉

GaviMensch 12:01pm via TweetDeck

@Celinevc1 Nee hoor maar ik zie de hele dag idiote aannames voorbij komen. Verander de tekst dan. Ik hoef dit soort zaken niet in mijn tl.

Voor ieder weldenkend mens ligt het voor de hand op het onderwerp vooroordelen in te gaan, daar worden we beter van en ondersteunen we elkaar. Eveline is hier bevreesd voor, een dialoog over deze zaken kan ze niet aan, dan moet ze ook in de spiegel kijken en krijgt ze een niet bepaald fraai gezicht te zien.

 

GaviMensch 12:01pm via TweetDeck

@Celinevc1 Ik krijg dat plaatje binnen en denk, welk idioot stuurt zoiets door, dat is alles…;-/

Celinevc1 12:02pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch voorstel: ik ontvolg jou en jij ontvolgt mij, iedereen weer blij

GaviMensch 12:02pm via TweetDeck

@Celinevc1 Maar ook dat is niet persoonlijk bedoeld;-))

GaviMensch 12:02pm via TweetDeck

@Celinevc1 Je doet maar.

Celinevc1 12:02pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch en ik denk welke idioot laat zich zo opnaaien door n plaatje

GaviMensch 12:03pm via TweetDeck

@Celinevc1 heeft iets te maken met ethiek denk ik en met je eigen omgeving, en het beschermen van….

Celinevc1 12:04pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch ik neem aan dat je ook religieus bent?

Celinevc1 12:06pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch maar waarom doe je zo fel tegen me? Is dat nodig?

Celinevc1 12:06pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch als je zo reageert op elk plaatje wat je niet aanstaat, ben je nog n poosje bezig denk ik😳

GaviMensch 12:07pm via TweetDeck

@Celinevc1 Hahaha voor geen meter, wel een ander niveau,Vrijdenken is ook niet voor iedereen weggelegd.

jij plaatst en mag ik erop reageren,

Schermafbeelding 2014-06-28 om 20.25.25 GaviMensch 12:08pm via TweetDeck

@Celinevc1 Lees je tweets eens terug en kom over enkele jaren nog maar eens proberen.;-))

1 retweets

Celinevc1 12:08pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch juist: vrijdenken. En daarom plasts ik en jij mag daarop reageren uiteraard, alleen je toon is wat onvriendelijk

GaviMensch 12:09pm via TweetDeck

@Celinevc1 Mijn toon is mijn toon. je leert vast het onderscheid nog wel. Nu heb ik geen tijd meer voor je. Prettige dag verder.

Celinevc1 12:10pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch ik schaam mij niet voor mijn tweets hoor, niet te snel oordelen over iemand die je in real life niet kent😉

GaviMensch 12:10pm via TweetDeck

@Celinevc1 Prtecies, jouw aannames over dat mensen linker pic zouden kiezen is daarom aanmatigend.

Celinevc1 12:12pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch te makkelijk. Maar jij ook n prettige dag verder, pas je toon aan, dan lukt dat misschien.

GaviMensch 12:12pm via TweetDeck

@Celinevc1 oh oh orders;-)))

Celinevc1 12:13pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch dat is mijn mening, snap niet dat je zo’n moeite hebt met iemands mening

GaviMensch 12:13pm via TweetDeck

@Celinevc1 ik had je ws slimmer ingeschat;-)

Celinevc1 12:14pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch nee hoor, geen orders, n aardig bedoeld advies.

Celinevc1 12:15pm via Twitter for iPhone

@GaviMensch dat kan, misschien zou je eens koffie met me moeten drinken voordat je n oordeel velt, maar ik had jou ook wijzer ingeschat;)

GaviMensch 12:15pm via TweetDeck

Die mute knop op tweetdeck is prettig… terug naar het verhaal van Schippers enzo

Rechtstreeks aan jou Eveline. Voor de zo en zoveelste maal, zet dat blog uit september 2012 terug. Je ontkende eerst dat het ooit had bestaan, nadat ik het bewijs had geleverd dat je loog, hou je je kaken stijf op elkaar. Je weet dat dat bericht om vele redenen interessant is. De beschuldigingen over pedofilie, die je passief hebt helpen ondersteunen, je innige samenwerking met Friedrich Eckhardt, het overnemen van materiaal van Dick Hartman. Bewijzen dat je een fascist in hart en nieren bent heb je ruimschoots afgegeven, toon nu eindelijk een beetje moed. Civiele courage… Of ben je trots op het beeld dat je van jezelf afgeeft ten koste van mensen die graag samen willen werken aan een beetje betere wereld voor ons en onze kinderen?

Tja, beste mensen, als ik eens de handel en wandel van deze vrouw op internet doorneem gekoppeld aan het geloof dat aan haar woorden gehecht wordt staat het er niet best voor in dit land. Intellectueel al zeker niet, politiek niet, sociaal en cultureel idem dito. Nog een voorbeeld van vandaag. Ze is bezeten van testosteron. Zou ze nog niet weten dat vrouwen, die testosteron toegediend kregen, beter samenwerkten dan die zonder? Zo doorredenerend kon Eveline wel een portie gebruiken…

Schermafbeelding 2014-06-29 om 01.12.38

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: