Liegen en narcisme…Is dit een zelfportret van schrijfster?Frappant, de toestemming tot overname is kennelijk ingetrokken (zie link onderaan). Zoals zoveel is ook dat stuk van haar blog verdwenen. Ik heb de indruk dat deze vrouw steeds haar verleden verdonkeremaand vanwege haar vele leugens en bedrog. Zou die bewuste auteur dat ook opgemerkt hebben en haar beschouwen als een NPS geval? Toch mooi dat de TROS haar publieke taak serieus neemt, mensen als Eveline van Donkelaar hebben er baat bij vanwege bijscholing zo te zien. 

 

Zie voor het overige alle bagger met ladingen vol leugens, smaad, laster en bedreigingen die ze over me uitgestort heeft. Ja, ik denk dat in haar bericht sprake is van een zelfportret, een zelfdiagnose. Eerst voor alle duidelijkheid nog enkele retorische vragen over zaken, hoe nietig ogenschijnlijk ook, om voor zichzelf de mogelijkheid te scheppen een hetze jegens Tibaert te voeren, bleek achteraf. Vraag me niet waarom ze dit deed.


– Waar blijft het door haar weggehaalde blog uit september 2012 met de naam van mijn zoon?
– Waar heb ik het ooit opgenomen voor Leers?
– Over Israël, joden en zionisme heb ik nooit een onvertogen woord gezegd en wat beweert deze vrouw?
– Ze liegt als ze zegt dat ze mij en m’n vrouw had uitgenodigd die bewuste zaterdag op de Markt, integendeel zelfs, ze vroeg uitdrukkelijk mij om te komen.

 


Moet ik doorgaan? Dit is slechts het begin van haar leugenpraat publiekelijk over mij door haar verspreid, ogenschijnlijk vrij onschuldig dacht ook ik indertijd. Ze werd wel het fundament voor een regelrechte heksenjacht vol smaad en laster.

Ondertussen noemt zij me een pathologische leugenaar. Nog geen enkel feit heeft ze daaromtrent aangedragen. Het zal haar niet lukken ook.

Juist Eveline lijkt mij een pathologisch geval, mag ik na anderhalf jaar concluderen, die geniet van de aandacht die ze krijgt om in al haar valsheid te kunnen schitteren. Voor het stellen van een diagnose van haar geestelijke vermogens verwijs ik graag naar ter zake deskundigen.

Uiteraard heb ik geen toestemming aan haar gevraagd haar weblog over te nemen. Met reden niet. Met haar medewerking is mijn vorige weblog bij Google verdwenen. Het verslag van de lopende gebeurtenissen moest verdwijnen en het lukte. Motief, een wandaad door mij gepleegd, het overnemen van een onnozel stukje over feminisme mij aangeboden ter recensie door Ina Dijstelberge dat al bij Eveline te lezen viel. Het bleek een ordinaire opgezette valstrik. Ach, gehaaid zijn deze vrouwen wel… Zou dat ook pathologisch zijn?

Hier de link naar het bewuste stukje, waarvan de bron weer elders te vinden is: De vrouw is volmaakt. U merkt het Ina is goed in het bewerken van het oorspronkelijke werk van derden. Veel beter dan Eveline. Zie wat deze vrouw met mijn stukjes uitvreet, een van de vele voorbeelden: Gastblog? Ze weet overduidelijk niet wat auteursrecht en citaatrecht behelzen. Ronduit schandalig is het geleverde resultaat.

Het woord nu aan Eveline van Donkelaar, nou ja, aan het woord…?
 17 juli 2013

Pathologische leugenaars en Narcisme (NPS)

Het is een vak apart, liegen dat je barst, toch is het aan de orde van de dag. Over leugentjes om bestwil kunnen we allemaal wel heenstappen maar toch leren we onze kinderen en kleinkinderen dat het niet mag, op jokken staat straf, altijd gecombineerd met de vraag waarom er gelogen wordt, dat wel.

 
 
 
En jokkende kinderen kun je nog begrijpen, bovendien is het een teken van ontwikkeling, ze begrijpen dat het zeggen van de waarheid niet altijd een applaus oplevert. En als je hen uitgelegd hebt dat jokken niet kan omdat ze daarmee iets heel fundamenteels schaden namelijk het vertrouwen, dan kunnen ze op hun vingers natellen dat het beter is om direct met de waarheid op de proppen te komen.
 
 

Mensen die een onwaarheid als excuus zoeken voor wat ze fout deden en bleven en blijven doen worden vaak leugenaars. Kunnen ze daar niet meer mee stoppen dan worden/zijn  het ziekelijke of pathologische leugenaars.

 
Pathologisch liegen kan dus voortkomen uit een psychische aandoening als een persoonlijkheidsstoornis. Veel leugens worden verteld vanuit een drang om overal om te liegen, zelfs om de meest onnozele zaken. Pathologische leugenaars zijn er wel bewust van de leugens die ze verspreiden en doen dit om er zelf beter van te worden of om zichzelf beter voor te doen als ze in werkelijkheid zijn. Veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen liegen pathologisch: 
 
 

 

 

Vaak worden de leugens herkend door de directe omgeving vande leugenaar en zal de leugenaar alles in het werk moeten stellen om een afstand te creëren tussen zijn directe en zijn indirecte omgeving.

 
 
 

Dames en heren in hoge functies blijken vaak doorgewinterde leugenaars te zijn. Hoeveel politici en ‘plagiaatwetenschappers’ en zogenaamde CEO’s hebben niet een gelogen CV, een gelogen opleiding en in de VS zelfs een gelogen gezin?

En hoe meer je liegt hoe beter je geheugen moet zijn. Naarmate pathologische leugenaars ouder worden, wordt dat onthouden moeilijker. Maar als potige ‘narcisten” hebben ze vaak al veel mensen uit hun omgeving in de tang. Of je beaamt de leugens en je kust de billies van de leugenaar of hij of zij liegt ook jouw leven bij elkaar, vol overtuiging.
 
Er is wel een excuusje, pathologische leugenaars zijn gewoon anders qua hersenen. 
 
Als het voor de directe omgeving al moeilijk is om zo iemand altijd om je heen te hebben, voor mensen uit de zorg zijn het erg lastige patiënten, moeilijk te benaderen en niet te corrigeren. Meegaan maakt je medeplichtig; ook in een (werk)relatie is dit de weg (van de minste weerstand) ter voorkoming van ruzies. Maar het werkt niet altijd. 
Later, in de handleiding met suggesties voor omgaan met NPS patiënten, meer over dit onderwerp.
 
 
En voor niet pathologische leugenaars….
 

Zie ook blogs over Narcisme: 

http://mjon.infoteur.nl/   waaruit ik zaken heb overgenomen met toestemming van de auteur op mijn eigen blog:  http://gavimensch.blogspot.nl/2013/01/narcisme.html/

 

 

©Gavi Mensch
Maastricht 17-7-2013
All right reserved 2013, geheel of gedeeltelijke overname alleen op aanvraag. Zeer zorgelijk deze vrouw en beslist niet te vertrouwen. Ze maakt optimaal misbruik van de mogelijkheden die de “sociale media” bieden. Ook een vorm van machtsmisbruik, lijkt me zo. Narcistisch is ze ongetwijfeld in ziekelijke mate.


Uitgelichte afbeelding: Dragoș Morărescubron
Afbeelding: Reid Tenebrousbron

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.