Liegen en narcisme…

Dragoș Morărescu
Vooraf

Een onomstotelijk feit, de commentator van onderstaande stukjes
is een geval apart. Of het met haar hersenen te maken heeft? Vast staat dat ze nu al jaren onafgebroken en met bepaalde bedoelingen aantoonbaar liegt en dat met zo’n overtuiging doet dat aan haar
uitspraken geloof wordt gehecht. Vandaar dat ik Christina Britez nogmaals uitdaag een brief (of was het een e-mail) uit 2012 van haar vrij te geven die handelde over mijn persoon. Ook zij nam later de stelling van Van Donkelaar over dat ik loog. Waar en hoe zal ze nooit kunnen aantonen. Waarschijnlijk deed ze die uitspraak om haar vriendenkringetje bij Krapuul te gerieven.


12 november 2019OVER EEN VAN DE VELE MIDDELEN WAAR HET HEDENDAAGS FASCISME OVER BESCHIKT, HET TOT GEESTELIJK ABNORMAAL VERKLAREN

Wederom een terugblik vanwege het verdwijnen van mijn blogspots: juli 2013, Van donkelaar over narcisme…

Frappant, de toestemming tot overname is kennelijk nadien ingetrokken (zie link onderaan). Zoals zoveel is ook dat stuk van haar blog verdwenen. Ik heb de indruk dat deze vrouw steeds haar verleden verdonkeremaand vanwege haar vele leugens en bedrog. Zou die bewuste auteur dat ook opgemerkt hebben en haar beschouwen als een NPS geval? Toch mooi dat de TROS haar publieke taak serieus neemt, mensen als Eveline van Donkelaar hebben er baat bij vanwege bijscholing zo te zien. 

Zie voor het overige alle bagger met ladingen vol leugens, smaad, laster en bedreigingen die ze over me uitgestort heeft. Ja, ik denk dat in haar bericht sprake is van een zelfportret, een zelfdiagnose. Eerst voor alle duidelijkheid nog enkele retorische vragen over zaken, hoe nietig ogenschijnlijk ook, om voor zichzelf de mogelijkheid te scheppen een hetze jegens Tibaert te voeren, bleek achteraf. Vraag me niet waarom ze dit deed.


Waar blijft het door haar weggehaalde blog uit september 2012 met de naam van mijn zoon?
Waar heb ik het ooit opgenomen voor Leers?
Over Israël, joden en zionisme heb ik nooit een onvertogen woord gezegd en wat beweert deze vrouw?
Ze liegt als ze zegt dat ze mij en m’n vrouw had uitgenodigd die bewuste zaterdag op de Markt, integendeel zelfs, ze vroeg uitdrukkelijk mij om te komen.

 


Moet ik doorgaan? Dit is slechts het begin van haar leugenpraat publiekelijk over mij door haar verspreid, ogenschijnlijk vrij onschuldig dacht ook ik indertijd. Ze werd wel het fundament voor een regelrechte heksenjacht vol smaad en laster. Ondertussen noemt zij me een pathologische leugenaar. Nog geen enkel feit heeft ze daaromtrent aangedragen. Het zal haar niet lukken ook.

Juist Eveline lijkt mij een pathologisch geval, mag ik na anderhalf jaar concluderen. Overduidelijk is de aandacht die ze geniet een stimulans voor haar geweest om heel haar repertoire aan valsheid en geslepenheid te laten schitteren. Voor het stellen van een diagnose over haar geestelijke vermogens verwijs ik graag naar ter zake deskundigen.

Uiteraard heb ik haar geen toestemming gevraagd dat weblog over te nemen. Met reden niet. Met haar medewerking is mijn vorige weblog bij Google verdwenen. Het verslag van de lopende gebeurtenissen moest verdwijnen en het lukte. Motief, een wandaad door mij gepleegd, het overnemen van een onnozel stukje over feminisme mij aangeboden ter recensie door Ina Dijstelberge dat al bij Eveline te lezen viel. Het bleek een ordinaire opgezette valstrik. Hier de link naar het bewuste stukje, waarvan de bron weer elders te vinden is: De vrouw is volmaakt. U merkt het, ook Ina maakt graag goede sier met het werk van derden. Het dient gezegd, beter dan Eveline. Zie maar wat deze vrouw met mijn stukjes uitvreet, een van de vele voorbeelden: Gastblog? Ze weet overduidelijk niet wat auteursrecht en citaatrecht behelzen. Ronduit schandalig is het geleverde resultaat.

Na deze ietwat losse gedachten, nu het woord nu aan Eveline van Donkelaar, nou ja, aan het woord…?
 17 juli 2013

Pathologische leugenaars en Narcisme (NPS)

Het is een vak apart, liegen dat je barst, toch is het aan de orde van de dag. Over leugentjes om bestwil kunnen we allemaal wel heenstappen maar toch leren we onze kinderen en kleinkinderen dat het niet mag, op jokken staat straf, altijd gecombineerd met de vraag waarom er gelogen wordt, dat wel.

 
 
 
En jokkende kinderen kun je nog begrijpen, bovendien is het een teken van ontwikkeling, ze begrijpen dat het zeggen van de waarheid niet altijd een applaus oplevert. En als je hen uitgelegd hebt dat jokken niet kan omdat ze daarmee iets heel fundamenteels schaden namelijk het vertrouwen, dan kunnen ze op hun vingers natellen dat het beter is om direct met de waarheid op de proppen te komen.
 
 

Mensen die een onwaarheid als excuus zoeken voor wat ze fout deden en bleven en blijven doen worden vaak leugenaars. Kunnen ze daar niet meer mee stoppen dan worden/zijn  het ziekelijke of pathologische leugenaars.

 
Pathologisch liegen kan dus voortkomen uit een psychische aandoening als een persoonlijkheidsstoornis. Veel leugens worden verteld vanuit een drang om overal om te liegen, zelfs om de meest onnozele zaken. Pathologische leugenaars zijn er wel bewust van de leugens die ze verspreiden en doen dit om er zelf beter van te worden of om zichzelf beter voor te doen als ze in werkelijkheid zijn. Veel mensen met antisociale persoonlijkheidsstoornissen liegen pathologisch: 
 
 

 

 

Vaak worden de leugens herkend door de directe omgeving vande leugenaar en zal de leugenaar alles in het werk moeten stellen om een afstand te creëren tussen zijn directe en zijn indirecte omgeving.

 
 
 

Dames en heren in hoge functies blijken vaak doorgewinterde leugenaars te zijn. Hoeveel politici en ‘plagiaatwetenschappers’ en zogenaamde CEO’s hebben niet een gelogen CV, een gelogen opleiding en in de VS zelfs een gelogen gezin?

En hoe meer je liegt hoe beter je geheugen moet zijn. Naarmate pathologische leugenaars ouder worden, wordt dat onthouden moeilijker. Maar als potige ‘narcisten” hebben ze vaak al veel mensen uit hun omgeving in de tang. Of je beaamt de leugens en je kust de billies van de leugenaar of hij of zij liegt ook jouw leven bij elkaar, vol overtuiging.
 
Er is wel een excuusje, pathologische leugenaars zijn gewoon anders qua hersenen. 
 
Als het voor de directe omgeving al moeilijk is om zo iemand altijd om je heen te hebben, voor mensen uit de zorg zijn het erg lastige patiënten, moeilijk te benaderen en niet te corrigeren. Meegaan maakt je medeplichtig; ook in een (werk)relatie is dit de weg (van de minste weerstand) ter voorkoming van ruzies. Maar het werkt niet altijd. 
Later, in de handleiding met suggesties voor omgaan met NPS patiënten, meer over dit onderwerp.
 
 
En voor niet pathologische leugenaars….
 

Zie ook blogs over Narcisme: 

http://mjon.infoteur.nl/   waaruit ik zaken heb overgenomen met toestemming van de auteur op mijn eigen blog:  http://gavimensch.blogspot.nl/2013/01/narcisme.html/

 

 

©Gavi Mensch
Maastricht 17-7-2013
All right reserved 2013, geheel of gedeeltelijke overname alleen op aanvraag. Zeer zorgelijk deze vrouw en beslist niet te vertrouwen. Ze maakt optimaal misbruik van de mogelijkheden die de “sociale media” bieden. Ook een vorm van machtsmisbruik, lijkt me zo. Narcistisch is ze ongetwijfeld in ziekelijke mate.
 
Uitgelicht: bron – Ingevoegde afbeelding: Reid Tenebrous – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.