Hoe te handelen bij dreigend gevaar op Twitter?

Otto Stupakoff: Los Angelos (1953)
Dom, ben je al jaren bezig op Twitter en je ziet het niet. Er moet eerst van alles misgaan voordat je wijzer wordt.

Het ergste dat een tweep kan overkomen is dat zijn account wordt opgeschort. Twitter kent geen pardon en eerlijk is eerlijk, we zijn te gast en we mogen hun netwerk gratis gebruiken. Niet zeuren dus. Abuse? Dien een klacht in, blok of meldt voor spam. Simpel en doeltreffend. Dat wist u al? Ik ook…. Dankzij het werk van twee lieftallige, nou ja, dames weet ik inmiddels beter. Blok, het blijkt een doeltreffende methode om iemand voorgoed van Twitter en op termijn zelfs van internet te doen verdwijnen met de volle ondersteuning van firma’s als deze.

Als uw account opgeschort wordt (uit voorzorg neem alvast een tweede), gaat u als volgt te werk. U zet uw weblogs, FB en al dat andere social media spul op non-actief. De persoon die bij u in ongenade is gevallen wijst u aan als dader. Door zijn toedoen is alles van u van internet verdwenen. Leugens worden geloofd, geloof me maar. Via het reserve account gaat u vervolgens zoveel mogelijk mensen persoonlijk benaderen om toch vooral die dader te blokken. Het helpt, zeker als u vrouw bent, leert de ervaring. Dik het desnoods nog wat verder aan, het verhoogt de geloofwaardigheid. Roep maar, hij is pedofiel, nazi, alcoholist, het gaat erin als zoete koek. Ideaal is als u de steun kunt krijgen van een tweede persoon. Deze kan achter de schermen vergelijkbare informatie verspreiden over die vermeende dader.

Zorg in ieder geval dat het figuur zoveel mogelijk geblockt wordt. Handig is het om te kijken wie hij volgt en door wie hij gevolgd wordt. Niet alleen wordt dan zijn speelveld kleiner, maar het allerbelangrijkste, hij zal binnen de kortste keren geschorst worden. Zoals dat in Twitter termen heet, u en mogelijke compagnons moeten wel effectief stalken. Kijken waarmee de “dader” contact heeft, wie hij volgt enz. Via bepaalde apps is dat makkelijk te doen. Deze werkwijze heeft Tibaert onlangs nog een schorsing van enkele maanden opgeleverd. Twitter weet namelijk feilloos wie de dader is en wie de slachtoffers zijn. Toverwoord, blok. Hopelijk is deze kleine handleiding voldoende om u in het optimale genot van Twitter te laten komen.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Jacqueline Wouters en Eveline van Donkelaar, ze zijn ervaringsdeskundigen op dit terrein. Niet zonder resultaat, mede dankzij hun grote vriendenkring. Een van hun successen, de grote verwarring op de site Krapuul. De dader staat nu ook daar voor altijd vast. Het is de geest, die we dus bij Twitter en niet te vergeten bij Google, aantreffen, die deze crapuleuze mensen zich eigen gemaakt hebben. U ziet het, argumenten zijn niet nodig. Dat weten mensen als die Arnold en Jeroen, geloof me nou maar. Een citaat: “Zie die discussie met die kwaadaardige copyright schendende lasterkip en we hoeven nu geen stuk van je.”


ps
Met het ontvolgen ging het rap. Maar vergeet niet, er moet geblockt worden, ontvolgen is niet voldoende.


Naschrift 30 juli 2017

De vraag is hoe wist André de Raaij dat Theo mij beloofd had een stukje op mijn weblog te plaatsen? Het antwoord is beslist niet moeilijk. Al sinds najaar 2012 volgt hij nauwgezet mijn activiteiten op internet. Vermoedelijk dagelijks. Bijna de gehele periode sindsdien heeft hij mij geblocked op Twitter. Deze stiekeme en achterbakse kerel is waarlijk het prototype stalker. 


Dit waren z’n tweets over dat onderwerp:

 @jvdheuvel67 Nee, iemand die er een levensvervulling van maakt te lasteren tegen krapuul en die blijkbaar goede >

@jvdheuvel67 goede betrekkingen onderhoudt met betekent bij voorbaat een weigering. Bovendien bent u mij nog excuses

schuldig voor een eerdere scheldpartij in de geest van onderhavige persoon @jvdheuvel67

Mooi om in herinnering te roepen:

Uitgelichte foto: Otto Stupakoff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.