Lieden waar men bij Krapuul op gesteld is…Voor wie het ontgaan is, André de Raaij (Bommelding Kluftje) en Marion Carcas (Perry Verwijst) hebben beiden tegen Tibaert een aanklacht ingediend. Ware fascisten, die tegen fascisme zeggen te strijden. Echt in de polder blijkt alles mogelijk. Ze rekenen zichzelf alle rechten toe om over mensen te mogen oordelen. En dat is nogal wat. Als ware fascisten stappen ze vervolgens naar de politie als je hun smurrie en leugens laat zien, immers ze voelen zich bedreigd, in het nauw gedreven, terwijl ze aan de goede kant staan. Dat mechanisme werkt bij fascisten steeds optimaal, twijfel kennen ze niet. En zeg nou zelf, waar gehakt wordt vallen spaanders. 

In hun al hun verwatenheid geven deze mensen aldus zichzelf een brevet van onvermogen. Dat is ook het komische aan hun handelwijze. Met een beetje levenservaring voel je intuïtief nattigheid. Mensen die zo te werk gaan, niet bereid zijn ongelijk toe te geven en zich opsluiten in een ivoren toren, kunnen onmogelijk iets betekenen voor de samenleving. Ze weten vermoedelijk niet wat zulks inhoudt. Vergelijk het met iemand die weet heeft van hamer, schaaf en zaag, maar ze nooit heeft leren hanteren en luid verkondigt dat hij het timmervak beheerst.  

Bommelding Kluftje noemt zich politicoloog en nog veel meer, nooit heb ik hem kunnen betrappen op een bijdrage over anarchisme, fascisme of welk inzicht of daad ook, waarmee iemand iets zou kunnen aanvangen. Dit is nog vele malen erger dan ooit het verraad der klerken in deze fase van de geschiedenis, zeker als je daarbij je niet schaamt om mensen verdacht te maken, die beter weten en ze zelfs het zwijgen wilt op leggen. Aan omgevallen boekenkasten is geen behoefte.

Eerst de plaatjes van het figuur Perry Verwijst waarachter Marion Carcas, Marion vd Poel, schuilgaat. Vervolgens ziet u door wie zo’n schunnig baasje gevolgd wordt. Dieptreurig, met name die Arnold van der Kluft. Je kunt het wel alleen af zie ik, zei ie tegen Carcas, toen dat figuur met een aan waanzin grenzende hetze tegen Tibaert in de weer was. Een ware Hollandse Hufter die Bommelding Kluftje…
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.