In het spoor van Wilders voor Israël


bron
Eveline van Donkelaar, 22 juli 2014, haar literatuur:


De wereld redden

meet peer-to-peer naar een postkapitalistische samenleving

Auteur: Michel Bauwens   

Samenvatting

 

Onze samenleving steunt op het absurde idee van materiële overvloed en immateriële schaarste. We doen alsof de planeet oneindig is en plegen er dermate roofbouw op dat het overleven van de menselijke soort in gevaar komt. Anderzijds bouwen we via auteursrechten en patenten artificiële muren rond menselijke kennis om sharing en samenwerking zo moeilijk mogelijk te maken.

Het peer-to-peermodel, geïnspireerd door open source zoals Wikipedia, wil die logica omdraaien. Michel Bauwens ziet in nieuwe fenomenen zoals de samenwerkingseconomie, peer-to-peernetwerken, open source, crowdsourcing, fab labs, microfabrieken, de makersbeweging en stadslandbouw een weg naar een postkapitalistische samenleving, waarbij de markt zal onderworpen worden aan het algemeen belang.

Net zoals het feodalisme ontstond binnen de schoot van de Romeinse slavenmaatschappij en het kapitalisme binnen het feodalisme, groeit ook binnen het kapitalisme het embryo van een nieuwe samenleving. Om de wereld te redden, dringt zich een herlokalisering van de productie op en een uitbreiding van globale samenwerking op vlak van kennis, code en design.
http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/de-wereld-redden

Recensie(s)

De titel van het boek is veelbelovend. Maar in de zes hoofdstukken staat eigenlijk niets over het redden van de wereld. Het boek heeft als lijn de veranderingen in productie door de geschiedenis heen. Vanuit het postkapitalisme zal nu een peer-to-peer tijdperk aanbreken, aldus de auteur. De productie zal dankzij peer-to-peer veel effectiever worden, want hiërarchische structuren ontbreken in de visie van de auteur. Als praktijkvoorbeeld noemt hij herhaaldelijk het schrijven van Wikipedia door vrijwillig meewerkende auteurs zonder dienstverband.Nog meer literatuur, haar basisinfo zal het zijn… 

Voor het overige, lees haar hoogstandjes in enkele uren tijds. Haar kennis van de mediawereld is ongekend. Haar kwalificaties over die media zijn hilarisch…

Ze citeert instemmend E.J. Bron, noemt het AD een linkse krant, het blad Libération kent ze en weet niet dat het een dagblad is, The Independent noemt ze een flutkrant en het TV kanaal RT een fascistische site. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Via haar TL van 22 juli laat ik nu Israël watchers aan het woord, door de bank genomen allen filesemieten, want o, die Shoah daar hadden “wij” part nog deel aan. Over de oorzaken en hoe ze uitgevoerd werd wordt in allen talen gezwegen, ook door het extreemrechtse Zionistenpak in Israël. Zo moeten de joden van toen en nu weer hun kop gereed houden. Anders gezegd, antisemitisme is het grofste schandaal tezamen met het kolonialisme van het christelijke Westen, echter daar wordt in termen over gesproken van dat moet je in zijn tijd zien. Ook de bijbehorende ideologie, die van een zeer bepaalde orde? Ze lijkt me nog steeds springlevend en totaal verinnerlijkt.

Iemand als die Van Donkelaar is een schoolvoorbeeld van het misbruik dat van de recente geschiedenis wordt gemaakt, “wij” waren de goeden en tevens slachtoffers. “Wij” zijn bevoegd tot oordelen en de weg te wijzen die men heeft te gaan. Het recept dat Wilders zonder slag of tegenstoot kan aanwenden voor zijn fascistisch ideaal.

Zo begon haar kwalijk gezwets een dag eerder. Zelfs Mondriaan moet het ontgelden, ook dat begrijpt ze niet.


@klapster Misschien moesten ze Netanyahu maar eens meenemen, voorop laten lopen…..
RT @Brigitte_1982: Zo.. Nu weer even over #kunst hoor. #Mondriaan als merk. Die blokhakken awesomeness! #Mondrian m.fastcodesign.com/3032858/asides… 🙂
nice articles about nice people via @brainpickings brainpickings.org/index.php/2014…
komende 2 uur geen regen en nu regent het ook niet???? Waar ligt dat weerstation? brainpickings.org/index.php/2014… #tisnognietdrooggeweest
“Teófila sufre de amnesia en los procesos judiciales de Rilco y Quality Food” cadizdirecto.com/el-psoe-de-cad… v@CadizDirecto
@GRJans dank je. jij schrijft ook heel beeldend…ik kon het stelletje in de wachtkamer zelfs ruiken.;-)
RT @Wdekanter: Hoe investeringsverdragen de democratie uithollen
RT @Shamayim2: Cynisch mr waar @RaheemJKassam Over 700 Syrians Killed Last Week. But Jews Didn’t Do it, So the Media Doesn’t Care http://t.bit.ly/1u7bD9X
RT @SulomeAnderson: He calls me neshama, I call him habibi. Love doesn’t speak the language of occupation #JewsAndArabsRefuseToBeEnemies htpic.twitter.com/CpqwxNM6ys
@jjvpeperstraten soort van penitentie??? ;-))
love ye all more or less, night and blesstibaert blogspotGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.