Het beschavingsniveau van Bataven

Hoeve Lichtenberg – Sint Pieter


Toegevoegd mei 2017 en terug gedateerdHet beschavingsniveau van de koloniaal valt zelfs dicht bij huis waar te nemen. Je hoeft slechts je ogen de kost te geven en je ziet de gevolgen. 

Een Rotterdammer, die ik deze week op de Sint Pietersberg ontmoette begreep het ook meteen. Hij was de ENCI groeve aan het fotograferen en kwam tot de slotsom: “Daar is Rotterdam nu mee opgebouwd”. 

Sinds 1830 draagt Maastricht de gevolgen van de Anschluß bij het koninkrijk onder Oranje, waaronder de relatie Rotterdam-Maastricht wel van een heel bijzonder gehalte is. Optimale verkeerscondities voor het belang van de haven, waarvoor Maastricht ruimtelijk in een volledig isolement gedwongen werd, afgesneden van zijn natuurlijk achterland met dito infrastructuur. Een schande en dan nog leeggeroofd worden ook.

Helaas leren de kindertjes over dat aspect van het Hollandse beschavingsoffensief bitter weinig, feitelijk in het geheel niets. Zo blijft de voorwaarde intact om op wandaden in het verleden begaan rustig verder te bouwen. Rep je erover, wil je samenhangen laten zien, dan ben je Spielverderber.

Bataven staan aan de top van wat zij beschaving noemen, maar blijven leergierig. Totdat afscheid genomen moet worden, omdat ze genoeg van elkaar opgestoken hebben en hun eigen inzichten hebben kunnen verspreiden. Dat was bij dit voor mij roemruchte tweetal deze maand het geval. 


 


Het is me wat als kutjes-expert geboekstaafd te zijn. Een uur lang leuteren tegen m’n vrouw over kutjes, die ouwe viespeuk. Dat is niet helemaal waar. Het ging slechts om een kutje, een virtueel nog wel en het onderwerp was binnen luttele minuten afgehandeld. Tegen z’n vrouw, aangezien de hoogst beschaafde André me eerst wenste te spreken en vervolgens zijn kaken stijf op elkaar hield. En toch was kutje13 voor hem, dacht ik in mijn naïviteit, de steen des aanstoots. Het was anders, dat wist ik toen nog niet en Bommelding Kluftje wilde zich niet bloot geven. Dan ging ie af als een gieter, wist ie.

En daar is ie dan, pedofilie. Die vervloekte Roomsen ook.


 


Breek me de bek niet open over de protestantse mannenbroeders, die knepen pas echt de katten in het donker. Gelukkig ondersteunen Bataven elkaar waar nodig…


 


We zullen maar niet vragen steun waarin. Zeker is dat ook het omgekeerde gold. Ook met Vlunk is dat het geval. Tja, ik was niet bereidwillig om Vlunk, een uitgesproken vies manneke, te ontzien, maar soort hoort bij soort of je wordt er toe ingedeeld, zoals Abakoula:

 

Twee weken later, we vervolgen het tafereel in zijn geheel. Afscheid nemen doet pijn, ook na zoveel gedeeld verdriet en ellende:

 20 juil. 2014

Ha ik zie dat jij De Weg bent tegenwoordig. Nu nog De Waarheid en Het Leven?


20 juil. 2014
waar heb je het over Arnold?
Aha….niks weg, bovendien snapt de sukkel dat helemaal niet…;-)

 


 

Een dag later wordt Eveline “ontvolgd”…30 juil. 2014
wat bedoel je met Jihadi’s?
Kon niets anders terugvinden dan een zeker loyaliteit, de ingebakken verdediging van grootouders en randdebiele vragen van KvdB


30 juil. 2014
Het meest morele leger ter wereld is een uitspraak van stafchef en voormalig premier Barak. Daar mag het aan gemeten worden


30 juil. 2014
; t eens met ander land in oorlog. Vreemd dat nu er 2 jonge meiden hun dienstplicht gaan vervullen Pro Hamas op zijn kop staat
Dat moet jij weten. Ik vind alleen dit soort napraat hetzes niet passen bij je. Jammer. Ook jammer van die meiden.


30 juil. 2014
In een land waar voortdurend de loyaliteit van donkergetinte mensen ter discussie staat mag die van twee blonde grieten ook


30 juil. 2014
Iedereen heeft z’n eigen geschiedenis boek bij de hand, da’s duidelijk. Wanneer ga je je afvragen waarom mannen oorlog voeren?
Triest


30 juil. 2014
aan de orde gesteld worden. Er zijn ongeveer vijftig zogenaamde Nederlanders in het bezettingsleger actief. Tuig is tuig


30 juil. 2014
Vreemd en triest. Hoe zat dat met de vrijwilligers die met rebellen moesten vechten in Syrië…Ah dat waren mannen met baarden!


30 juil. 2014
Ja en wat zeg je daarmee? Dat ik die toejuich?


30 juil. 2014
Kan me niet herinneren dat je daar ook een naam voor had en een speciaal scheldwoord…. 😉


30 juil. 2014
wat is het speciale scheldwoord voor die blonde grietjes, behalve blonde grietjes?
Mijn vriendenkring in Aleppo is uitgemoord door die baardige Vrienden van de Internationale Gemeenschap. Wat zeg ik verder dan?


30 juil. 2014
Mijn vriendinnen, (+kinderen+kleinkinderen rennen al jaren naar schuilruimtes en vinden deze zoveelste oorlog ook vreselijk.

 

 
Toch even iets over dat pathologisch liegen van Eveline. Die laatste tweet is van A tot Z gelogen. Hoe ik dat weet? Dat is het geheim van de smid.

Weer een weekje later is het eindelijk zover, maar dan is het al augustus:
 

 
Enige zelfkennis blijkt Eveline wel te bezitten. Of het een hoopvol teken is? Eerder denk ik dat voor haar een zoveelste episode werd afgesloten. Ze beschouwt het leven als een voortdurend gevecht, met als gevolg dat het leven erbij inschiet. De levensvreugd van anderen beroert haar niet of nauwelijks, loze praatjes kunnen die instelling niet camoufleren. Inderdaad, triest. Komt het door een gebrek aan innerlijke beschaving?
 
Uitgelichte foto: Maastricht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.