Eugenetica

Jodenstraat Maastricht: binnenterreinen 1970 (zuidzijde)
Hier was in de 13e eeuw een der eerste joodse gemeenschappen in de Nederlanden gevestigd. Er bevonden zich vermoedelijk een synagoge en en een mikwe.
Veel is voor ons genetisch bepaald, ook psychisch? Ach ieder mens is uniek, z’n omgeving en hoe hij of zij erin opgroeit bepalen meer dan wat ook met wie we te maken hebben of krijgen.

U kent beslist het fabeltje van het erfelijke IQ? Geen mens zal weten te definiëren wat intelligentie precies inhoudt. Toch laten mensen zich erop voorstaan een IQ van 140 te bezitten. Ze beseffen nog niet eens dat het geen stabiele factor is. En ja hoor, hun kinderen idem dito, IQ 140.

Wat een geluk dat hij geen kleinkinderen heeft zei diezelfde vrouw eens over mij die deze onzin uitkraamde. Vanavond meldt ze:


 


Tja, “de man weet van gekte niet meer wat hij nu nog moet verzinnen”. Verwezen wordt naar dit artikel.* Merkwaardig, het artikel strookt volledig met de kromme redeneringen die spreekster steeds ten beste geeft.   Haar opvattingen gaan zelfs nog veel verder. Volg haar TL maar. Veel van haar tweets kun je kwalificeren onder de noemer “fascistisch gedachtegoed”. Een beetje zoals Wilders die ook in de praktijk brengt. Vooral als Israël, joden en zionisten om de hoek komen kijken komt ze volledig klem te zitten en wordt ze uiterst selectief. 

Over de door haar hierbij geventileerde haat zal ik maar zwijgen, ik heb er een behoorlijke portie van meegekregen.* Het artikel verscheen op 11 augustus 2014 op de site van Joost Niemöller met als auteur Marcel van Ellen. Titel: “Met de immigratie importeerde Nederland het antisemitisme”. Dergelijk materiaal sla ik op in een archief met propagandamateriaal e.d. van dubieuze en ronduit extremistische en fascistische sites. Op deze wijze blijft het spul voor mij makkelijk toegankelijk met in het achterhoofd dat veel weer plots verdwijnt op dergelijke sites. Koppelen via hyperlinks aan het origineel doe ik in deze gevallen liefst zo weinig mogelijk. Het wachtwoord kunt u via DM op Twitter opvragen. Een reactie van Dijstelberge (geboren censor?) gericht aan André de Raaij sloeg op het bestaan van dit internetarchief.


Uitgelichte foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.