Het moeras van Huib

Autochrome Lumière
Op een van die vele dubieuze sites viel vandaag dit bericht te lezen:

“Marokko ‘bepaalt’ 75% wereldvoedselvoorziening” met de mededeling:

Notes Bloomberg:
“Phosphate, when used as fertiliser, is the irreplaceable engine powering modern agriculture, and its reserves are in decline almost everywhere except Morocco.”

Marokko heeft dus een leuke troefkaart in handen: driekwart van de wereldwijde voedselproductie is (nu) afhankelijk van de fosfaatwinning daar. Het wachten is op de eerste prijsstijgingen..

De reacties zijn navenant:

Er heeft al iemand een heel effectieve oplossing bedacht voor dit probleem.
http://tinyurl.com/orclg42

Marokko,china,vs en rusland hebben het meeste fosfaat erts, dat is waar, maar er zijn maar een paar (westerse) landen die dat kunnen verwerken naar fosfaten en fosfor (oa in vlissingen). Probleem is dat bij de verwerking er milieu onvriendelijke stoffen vrijkomen, dat is dus nog een ding. Deze verwerkings technologie kunnen ze in marokko zowiezo niet, het is net als iran, wel olie, maar geen benzine aan de pomp omdat ze de raffinaderijen niet hebben. Misschien kunnen de nederlandse marocs terug naar de fosfaatmijnen, en daar hun agressie botvieren.


Zo functioneren die sites, een nieuwsitem ergens uit gepikt, daar een paar regels aan toegevoegd en klaar is kees. Vooral tendentieus zijn is het motto. Geen kader, geen verwijzingen naar verdere betrouwbare literatuur. Zinloos kortom. Waarom dan gekeken? Door een artikel in de Volkskrant kwam ik gisteren bij Huib Riethof uit. Was nieuwsgierig of die story met de Volkskrant een vervolg kende, dus benieuwd naar wat hij vandaag te melden had. Hij heeft het nu nadrukkelijk over een artikel uit DDS, zodoende zag ik het bovenstaande. 

Kunt u er een touw aan vastknopen van hetgeen hij te melden heeft, hoe hij bijvoorbeeld reageert op Tjerk Muller? En waarom komt die president op de proppen? Weet u wat, lees het zelf en reageer maar rechtstreeks op Huib. Misschien kunt u hem helpen. Pas wel op. Indertijd wilde hij me zijn moeras intrekken, dat is hem niet gelukt en dat zit hem nog steeds dwars bij al zijn vermeende wijsheid.

Even het volgende en niet als een terzijde zijn memorabele uitspraak: “Eén goed onderbouwde uitgesproken mening weegt tegen heel wat vooroordelen op!”. Over domme artikelen gesproken, deze nog: “Het woord is aan Huib Riethof”. Tot slot nog maar eens mijn verzoek herhalen: “Huib Riethof, een verzoek…”.Update februari 2019


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.