Leeskunst

Haan

Als je de  leeskunst niet machtig bent kun je Dichtung niet van Wahrheit onderscheiden. Dan heb je geen besef van feiten en de realiteit. Dan hecht je geloof aan sprookjes en vertelt ze met gretigheid verder omdat ze zo mooi klinken. Zo ging het vroeger in het orale tijdperk en nog steeds. Wel opvallend is dat een historicus deze weg bewandelt.

Al mijn accounts hanteren de avatar van een Gallische haan, uitgezonderd @Outre_Meuse, een account gekoppeld aan mijn weblog bij Le Monde. Beide dienen als archief voor belangrijke stukken. Wel is juist dat ontstellend veel fake accounts aangemaakt zijn onder mijn naam en onder die van mijn vrouw en mijn zoon door de “vriendjes” van Sjaakie. Vele met die haan als logo, steeds door mij gemeld via blok/spam bij Twitter, zonder enig resultaat. Zelf fake accounts aanmaken? Waarom zou ik dat doen? Alles doe ik zonder enige vorm van manipulatie. 

Om die rotzooi te tonen diende @Tibaert_mail met onze poes als avatar. Zie ook het volgende bericht.

 

 


Een aantal mensen beweren al bijna twee jaar lang dat ik fake accounts zou aanmaken. Een tweetal ging nog een stapje verder en beweerde doodleuk dat ik hen het zelf had verteld. Riethof, de historicus, en Van Donkelaar, wie anders? Twee bedriegers vereend.

Omdat ik vandaag weer eens op die “mail” account keek zag ik het volgende staan, let ook op de datum. Niet geheel toevallig verdween een weekje later mijn blog-spot door een actie van Dijstelberge. Ze had snel vrede gesloten met Sjaakie nadat deze haar als heks ingedeeld had bij de Tibaert groep, wat dat dan ook moge wezen:


 


Een pracht van een gezelschap komt hier samen. Vergeet niet, de historicus spreekt de taal van die mensen, hij verstaat ze. Ik begreep ze niet, zei hij me eens nadrukkelijk. U ziet, mijn adres en telefoongegevens worden door zijn vriendin Jacqueline Wouters aangeleverd. Die gegevens heeft ze via Friedrich Eckhardt ontvangen, u weet wel, de veroordeelde bedreiger van Halsema. Riethof kan me dus bellen, ik zal hem nooit bellen, waarom ook? Of ik hem te woord zal staan? Uiteraard niet.

Wat heeft de man vandaag te vertellen? Dit:


 


Hij geniet nog steeds na van zijn grootse daad, Samsom weg van Twitter. Ik berichtte er al over. Over opheffen van de PvdA heeft hij het nu. Ongetwijfeld is hier een ervaringsdeskundige aan het woord, veertig jaar geleden was hij al bezig de PSP, mijn partij, op te heffen. Maar het ligt anders, als we hem mogen geloven, hij haalt de geschiedenis in. Werkelijk deze historicus is nergens te beroerd voor, het omlaag halen van mensen die hij niet kent en begrijpt, met als doel zelfverheffing via een merkwaardig CV. Een onbetrouwbaar historicus? Daar ga ik sedert geruime tijd van uit. In mijn geval verkoopt hij uitsluitend leugenpraat. 

Lees de stukjes maar, over zijn eitjes, Kutje13, zijn links zijn in de zeventiger jaren, zijn in elkaar geknutseld biografietje, zijn expertise. Alles te lachwekkend om serieus woorden aan vuil te maken. Wel doet hij zijn uiterste best met name-dropping. Vandaag weer met Panaït Istrati (en Frans Timmermans). Handig als je die boeken zelf gelezen hebt. In mijn geval in een schitterende Duitse uitgave (het origineel is Frans). Eine Lesebrobe…


ps 

Zoek de verschillen tussen Leers en Riethof.  Vermoedelijk slaan ze in het voordeel van Leers door.
Later op de avond zie ik nog dit via een RT:


 


Ach, zei Riethof eens, ze vergist zich wel eens in de persoon, Sjaakie dus.


Update april 2019: Het weblog bij Le Monde is vervallen. De krant stopt per 5 juni met deze activiteit. Het weblog Outre Meuse is inmiddels overgeheveld naar Tibaert.com.
 
Uitgelichte foto: bron – Tekening: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.