Met wie heb ik van doen?

Bettie Page (c.1950)
Het zou nog jaren duren eer Eveline werd geboren…
Het blijft een raadsel. Een vrouw die haar interesse in jou toont vanwege een andere kerel. Ze kwam op bezoek zelfs, ze vond het maar wat leuk om samen een terrasje te pikken. Ze raakte snel verhit, dat was meteen erg duidelijk, zomaar om niets. De laatste keer vanwege de politieke oriëntatie van een snert krant

Wat toen volgde is en blijft voor mij onverklaarbaar. Het einde van het liedje was een verjaardagscadeau en een aangifte bij de politie. Daar ving ze bot en ze is nu bezig met fondsverwerving om een advocaat in de arm te kunnen nemen, begrijp ik. 

Ze wil me aanklagen, ik bedreig haar kinderen is het van lieverlee bij haar gaan heten en dus hoor ik veroordeeld te worden. Liefst tot een hoge geldboete… Van geld is ze niet vies, blijkt. Voor mij dus zaak haar te blijven volgen. Je kunt nooit weten waartoe iemand als deze vrouw nog in staat blijkt. Dat is niet mis, zag ik gisteren. 


Lees dit lijntje maar. 


 


Moord? Georganiseerd? 

Wederopbouwers? Heeft zij daar weet van? Van horen zeggen misschien, maar zelf? Nee toch…

Een auto als levensbehoefte? Het moet niet gekker worden. Zelf heb ik er nooit eentje bezeten, maar de uitlaatgassen wel ingeademd. Dan wil ik het niet verder hebben over de ruimte die dit voorwerp de kinderen heeft ontnomen, over de sociale structuren die erdoor vernietigd zijn, de oorlogen die gevoerd zijn en nog worden om aan de brandstof te komen. Och, dat begrijpt ze niet…

Iets vrijwillig doen? Dan moet je niet bij haar wezen. Ze vindt het zelfs doodnormaal dat ze als oma gesubsidieerd wordt voor de opvang van haar kleinkinderen. Tja, als je alles tot handelswaar maakt, overal een prijskaartje aan hangt, moet je niet raar opkijken als er in de toekomst ook voor schone lucht betaald moet worden. Zo werken die zaken, niet de vervuiler betaald. Of ze nou Coca Cola, Shell, de ENCI of GaviMensch heten…

Dit echter lijkt me wat voor de AIVD:


 


Of is ze gek geworden? Niet alleen een kwestie van zelfoverschatting toch? Misschien kan en wil de politie preventief ingrijpen. De klemmende vraag blijft, met wie hebben we hier van doen?


 


Zij aan zij met Wilders levert ze beslist een voortreffelijk tandem op. Niets betekenen voor anderen en maar gillen: “Weg met de graaiers!”… 

Gek…


 


Zou ze teveel DDT geslikt hebben in haar jonge jaren? Haar hele leven margarine gegeten hebben? 


 Wat een land waarin grote bekken en onbenullen het voor het zeggen hebben of willen hebben. Daar gaat het aan ten onder op de lange duur. 
 
Uitgelichte foto: Bettie Page – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.