Kwaadaardig

Foto z.t.
Iemand noemde mijn vriendin kwaadaardig. Dat kon en wilde ik niet laten passeren. Elders heb ik op hem gereageerd, met uiteindelijk twee langere berichten. Hier nog eens te lezen.Politiek bedrijven als exacte wetenschap? Ja, als dat kon, dan kon je spreken van objectief. Gelukkig is dat niet zo. Mensen zijn subjecten, met vele lagen en achtergronden. Karakters, zeer boeiend al die verschillen, op de eerste plaats wel die tussen man en vrouw. Toch zijn er steeds weer profeten die ons willen doen geloven dat we dit of dat zijn. Sterker, ik heb zelfs een vrouw leren kennen die de androgyne mens in het verschiet ziet. Een zich links noemende feministe en nog veel meer. Vind je dat niet gruwelijk? Niemöller steekt z’n nek uit, met in mijn ogen verkeerde en zelfs abjecte premissen, om in de taal van genoemde feministe te blijven. Maar i.t.t. die feministe kent hij de moderne Franse filosofen. Tussen haakjes, er zitten nogal wat joden tussen, met nogal reactionaire opvattingen, maar dit terzijde. Die feministe probeert alleen maar indruk te maken via het poneren van namen en ontzegt mij zelfs de toegang tot haar weblog, bang voor een complete afgang. Ik vertel je dit omdat je meent mensen te kunnen beoordelen waarvan je overduidelijk niets afweet. Terloops moest ik in dit verband denken aan het Mandement. Je kent het wel, de laatste stuiptrekking van de katholieke kerk om de schaapjes in het gareel te houden. Vreemd dat jij met een dergelijke opstelling komt. Ik vroeg je namelijk hoe je aan een dergelijke kwalificatie kwam. Consequent doorredenerend draait zulks uit op een spreek- en omgangsverbod met politieke tegenstanders. Misschien weet je het nog niet, het zijn uitgerekend die z.g. linkse lieden die mij voortdurend de mond willen snoeren, mijn accounts doen verdwijnen, enz. Over kwaadaardig gesproken.

Ben je ook weer helemaal bij v.w.b. de fascisten die onder “links” opereren: De werkelijke griezels…
Mijn beste J. Ik hou er mee op. Als je blind bent voor schorem van welke politieke kleur ook, kan ik je niet helpen. Nee hoor, van vriend-vijand denken heb ik geen last. Ook van vooroordelen niet. Als je mensen, ik zei het al, reduceert tot een dimensie, kom je op gevaarlijk terrein. Dat noemen we fascisme. Daar wordt gedacht in vriend-vijand sjablonen. Wat mezelf betreft. Je kent me niet, je weet niets van me en je hebt je oordelen klaar. Ik hoef niet rond te bazuinen wat ik voor mensen heb betekend, welke kennis ik heb verworven en inzichten. Die wens ik te delen, dat wordt me voortdurend onmogelijk gemaakt. Door wie? Dat weet je best. Op welke wijze en met welke argumenten. Dezelfde als die van die PVV’ers.

Merkwaardig? Nee, helemaal niet. De fascistische persoonlijkheid komt niet zo maar uit de lucht vallen en fascisme bestrijden begint bij jezelf. Als je dat weigert te onderkennen ben je al op de heilloze weg richting van wat we in het verleden fascisme noemden en in de toekomst een ander label zal krijgen. Mensen die niet hun nek uitsteken, het voortdurend over geld hebben, voortdurend mensen in een kwaad daglicht stellen, deugen volgens mij niet, welk etiket ze zich zelf ook opplakken. De werkelijk kwaadaardigen. Ze zullen steeds laf zijn en de tekenen des tijds verstaan, brood moet immers op de plank. Ik zie het als mijn taak, als je dat nog steeds niet duidelijk is, hun holle praat door te prikken, hun een spiegel voor te houden. Het beeld dat dat oplevert is niet fraai, zie mijn blogs maar.
 
Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.