Dom links over dom rechts

Paul Klee
Dom, gevaarlijk dom, deze historicus:


huibree Aug 10, 11:58pm @_snappie_ Welnee! Die idioot @Tibaert is terecht op twitter, google, linkedin en facebook weggejorist. @marktwain2 @ajboekestijn

 


Op zijn minst is hij actief om Tibaert van internet te doen verdwijnen, deze zelfbenoemde expert. Vraag me niet waarin.

Zelf heb ik nog nooit een verzoek / rapport bij Google, Twitter of waar ook ingediend om strafbare zaken als bedreigingen, smaad en laster van derden te doen weghalen. Ik beperk me tot het tonen via mijn kanalen van hetgeen plaatsvindt, als een etnoloog, zoals ik het wel eens heb omschreven. Of dat idioot is? Principieel is dat de enige methode om waarheidsgetrouw te laten zien waartoe mensen in staat zijn, anoniem of niet. Historische betrouwbaarheid gaat me zeer ter harte i.t.t. die historicus.

Iemand die beweert tegen “domrechts” te strijden, gaat onder @Foaroan te werk op Twitter. Dolgraag wil de man me sedert geruime tijd provoceren om in te gaan op zijn onnozele opmerkingen over plofkip etc. Ik vond het kringetje meer dan genoeg waar ik aandacht aan geef en gaf. Hier ter illustratie een kopie van een aantal tweets uit het continue lijntje:
 

 

27 augustus 2014

InaDijstelberge 5:30pm 
Het verbaast mij dat mensen die mij volgen ook dit onverlaat weer gaan volgen. Waarom?? ow.ly/AMsNd

Schermafdruk 2014-08-27 18.00.47
InaDijstelberge 5:30pm 
Het verbaast mij dat mensen die mij volgen ook dit onverlaat weer gaan volgen. Waarom?? ow.ly/AMsNd
Geretweet door petrakramer


Foaroan 9:53pm 
Hoe zou het gaan met de Maastrichter plofkip en onverschrokken antifascistische strijder @Tibaert_plus?

Foaroan 10:08pm 
@annebruijne De plofkip is boos op mij. @Tibaert_plus

Foaroan 10:12pm 
@annebruijne Dezelfde @Tibaert_plus

Foaroan 10:13pm 
@Scarpuss Ik heb het er ook wel naar gemaakt. @annebruijne @Tibaert_plus

Foaroan 10:16pm 
@Scarpuss @annebruijne Effe lachen:
filou-maastricht.blogspot.nl/2014/08/krankj… @Tibaert_plus


Foaroan 10:21pm 
@annebruijne Eh? @Scarpuss @Tibaert_plus

Foaroan 10:22pm 
@annebruijne Je bent me even kwijt:) @Scarpuss @Tibaert_plus

Foaroan 10:22pm 
@annebruijne Ah, ok @Scarpuss @Tibaert_plus

 


Van Ina valt niets te verwachten, van Petra nog minder begrijp ik sinds enkele weken. Iemand heeft me uit de doeken gedaan hoe die vrouw in elkaar steekt. Ken haar verder niet en dat wil ik liefst zo houden. En die Anne snapt er helemaal niets van. Pyt echter heeft als taak bij Frontaal Naakt duidelijk te maken wat domrechts is zie ik nu. Ik veronderstel dat hij daarom zo moest lachen over m’n bericht. In een tweet geeft hij een definitie van ‘domrechts’, tezamen met wat hij ziet als ‘domlinks’. Zie de link in de vet afgebeelde tweet. 

Krankzinnig zegt de man… Ik zeg dan op mijn beurt, op zijn minst ben je geen haar beter dan je vermeende tegenstanders, in feite ben je een doodordinaire fascist die gehuld gaat onder een gelijkhebberige linkse vermomming.  

Deze week verscheen een stukje van hem onder eigen naam op Frontaal Naakt. Breivik is het onderwerp. De hamvraag, is Breivik krankzinnig, komt niet aan de orde. Wel heeft de goeie man zich door zijn lijvig manifest heen geworsteld. De eerste vraag die dan bij me opkomt is ben je dan nog wel goed wijs? 

Breivik doet hetzelfde als ooit Adolf Hitler en in een recenter verleden bij ons Martin Bosma. Hij onderscheidt zich van hen doordat hij zo ongeveer alles bij elkaar gegraaid heeft wat zijn these, om maar eens te parafraseren, “Untergang des Abenlandes” kan ondersteunen. Zoiets ga je niet lezen, Pyt, dat stouw je in een databank. Maar Pyt maakt het nog veel doller. Een voorbeeld. Hij stelt dat er diverse varianten over een “Eurabië” theorie zijn. Ja, dan pas ik.

Pyt, je bent toch niet krankzinnig, is het wel? Ga maar lekker uithuilen bij Huib, een groot en betrouwbaar historicus, in jouw ogen. Jammer voor je van al die huisvlijt waar niemand iets mee koopt. Enne, ik moet je teleurstellen, een antifascistische strijder ben ik niet. Ik zeg het maar even voor de duidelijkheid. 


ps maart 2018

Nog een kanttekening. Dijstelberge houdt niet alleen boek over de vermeldingen van haar op dit blog (ere wie ere toekomt, zou ik zeggen) maar ze houdt tevens nauwgezet bij wie me volgt en wie niet. Ze treedt daarmee in de voetsporen van Eveline van Donkelaar. Zouden die volgers ook DMtjes e.d. van haar ontvangen? Ligt bijna voor de hand. De gemeenschap zal en moet tegen Tibaert in bescherming genomen worden door schoften en fascisten. We gaan een rozige toekomst tegemoet met een feminisme ontsproten aan het kleinburgerlijk denken. Het is rijp voor een samenleving volgens een fascistische ideologie zo te zien. Illusies dat ze dit begrijpt maak ik me niet.
 
Uitgelichte afbeelding: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.