Fascisme, een klein voorbeeld uit de praktijk van alledag

Joe Penney: Niamey, Niger, september 2013
Een vrouw die hunkert naar erkenning maar nergens weet van heeft. Ik maak haar nu ruim twee jaar mee op internet en heb haar zelfs in het echt ontmoet. Ze snapt niets, ze kan niet luisteren en ze gaat schreeuwen als een vervelend kind dat haar zin niet krijgt als ze ongelijk heeft. Helaas, ze is geen kind meer maar een volwassene en ook niet meer de jongste. Geslepen is ze wel en ze weet wat imiteren is, “meeliften” in de bewoordingen van een ex Twitter vriendin van haar. Het zal de volksaard wel zijn, want ze weet zich te verkopen, dat moet je haar nageven. 

Ze treft het niet met haar vrienden op internet. Ze laten haar inhoudelijk gezien in haar sop gaar koken. Over fascisme bijvoorbeeld. Voor zover ik het kan zien en beoordelen, beschikken ook zij slechts over rudimentaire kennis aangaande dit veel omvattende begrip. Menno Ter Braak en dan houdt het zo ongeveer wel op. Wel zou je op zijn minst mogen verwachten, al hebben ze dan de literatuur niet bijgehouden, dat ze weet hebben van een werk als dat van Robert Paxton. Niets daarvan, ze laten die vrouw kopje ondergaan. Belachelijker als haar opsomming kan werkelijk niet. Een eenvoudige MAVO leerling zou hier een dikke onvoldoende voor halen. 

Kom Eveline, wees nou voor een keer een beetje verstandig, lees dit weblog eens van A tot Z, zet je rancune opzij en toon dat weggemoffelde blog van je weer, dan praten we verder. Of vertrouw je nog steeds een historicus die zelfs met eenvoudig te verifiëren feiten een loopje neemt, weliswaar tot jouw genoegdoening, maar toch? 


20 augustus 2013, nb op mijn verjaardag…

 


Bijna een jaar na dato komt deze “historicus” nog aanzetten met een dergelijk bericht. Ben je dan nog wel bij je volle verstand? Nee dus. Of is het hem te doen om een vuurtje op te stoken, immers waar rook is, is vuur. Ik ben geneigd om voor beide opties te kiezen, niet goed wijs en bewust vals spelend. Iets dat hij gemeen heeft met een zeer bekende Nederlander en zijn volgelingen. Een schoft is hij ongetwijfeld: Kutje13 – 6 november 2012.

Z’n trouwe kameraad bij Krapuul spon er garen bij: Luister moppie… Kutjes…

Fascisme, de echte betekenis volgens  Eveline. U weet het, echte kennis binnen ieders handbereik in een mum van tijd dankzij Google en haar heilige algoritmen. Kijk maar. Dom is die vrouw niet, dat merkt u wel. Ze heeft haar lesjes geleerd. Ook zij steunt foute mannen, en vrouwen, op gepast moment tot haar grote voordeel. Zonder de overweldigende steun van vrouwen was het overigens snel afgelopen met dictators. 

Wellicht iets om over na te denken, vrouw of niet. Vergelijk de toestand eens zoals die heerst binnen typische vrouwengemeenschappen
met soortgelijke voor mannen, in kloosters bijvoorbeeld. Bekijk bovenstaande foto nog eens aandachtig!

Voor degene die de geschiedenis van de hier genoemde en andere vuilspuiters nog niet mocht kennen, lees dit blog eens en begin met dit als eerste bericht en zo verder terug. En toch, en toch, het gajes krijgt vrij baan. Net als Wilders cs. Wie verwondert het nog in dit land?
 
Uitgelichte foto: © joe penney/reuters

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.