Het misleide volk

Knocker Upper
Wat wordt hier beweerd is de vraag? Deze vrouw maakt bezwaar tegen de term “vrijwilligerswerk”. Verstaan zij en ik hetzelfde onder die term? Beslist niet. Ze wil haar interpretatie hulp noemen. Ze zegt ook dat werk betaald moet worden… Wat verstaat ze onder werk? Wie zijn de vrijwilligers en wat is in haar ogen hulp? 

U begrijpt het, hier wordt alles en niets gezegd. Wie schiet er wat mee op? Niemand, en toch, dergelijke kretologie wordt geRT en als favoriet gekenmerkt. Kretologie, ik zeg het met nadruk, die dient om stemming te maken, niet om te informeren, tot nadenken aan te zetten om zo tot oplossingen te komen. 

Het is dieptreurig. Waarom? Deze vrouw heeft geen enkel besef waarover ze spreekt, dat maakte ze m.b.t. dit onderwerp al eens duidelijk door een door en door bespottelijk stukje voor de “Vrouwenpartij” over arbeid. Ze heeft het op haar weblog verwijderd. Zie maar: “Vrouwen, arbeid en politiek”.

Waarom ik er melding van maak? Van Donkelaar RT ook een ander bericht en kijkend bij de bijbehorende TL lees ik dit: “Interesse: mensen, spiritualiteit, psychologie(Jung), de nieuwe wereld, ontwikkeling,astrologie etc,etc,etc…

U ziet het, rijp en groen, reactionair en informatief over van alles en nog wat worden linkjes doorgegeven zonder verder commentaar, die elkaar nog tegenspreken ook. Een bezigheid die typerend is voor een aantal vrouwen op Twitter. Je hoort het ze zeggen, wat is de wereld toch slecht. 

De fraaiste is de RT om 2.01u. Ga je achter de doorgegeven link kijken dan krijg je een lijst te zien van sites die alleen maar droef kan stemmen: Nieuwe Media Nieuws. Een van de vele multiplicatoren van halve waarheden, roddel en smaad. Degenen die deze sites raadplegen hebben door de bank genomen geen enkele notie van wat dan ook. Ze helpen een klimaat creëren waarin alles en iedereen gewantrouwd wordt. Wie vaart er wel bij? 

Kinderen in bedreigde situaties zeker niet:


Bureau Jeugdzorg sleepte Heertje en zijn uitgever Prometheus voor de rechter. De jeugdbescherming eiste dat Heertje twee van haar medewerkers uit de publiciteit houdt. De rechter bepaalde dat de hoogleraar zich onrechtmatig en onnodig kwetsend heeft uitgelaten over Bureau Jeugdzorg in Amsterdam in verschillende columns. De publicaties moesten van de rechter van internet worden verwijderd.

 

Heertje was zelf ‘buitengewoon verheugd’ over de uitspraak. “Dit betekent dat ik onverminderd maatschappelijke zaken met betrekking tot jeugdzorg aan de orde mag stellen. Ook mag ik namen van medewerkers noemen, als dat functioneel is. Het is jeugdzorg niet gelukt mij de mond te snoeren. Het enige wat ik moet doen, is een aantal columns van internet verwijderen die er al een hele tijd staan en die iedereen kent. Ik ga hier keihard mee door.”

 Zie 3.55u. 

De belastingdienst is schuld als er mensen zijn die misbruik maken. Of zie ik dat verkeerd? Ach, voor iedereen wat om te klagen, voeding, dieren, pedofilie. Zoiets heet interesse in mensen tonen. Wat is de wereld toch slecht. Zal ik maar m’n horoscoop laten trekken, daar kun je tenminste werkelijk je toekomst op bouwen. Zeer spiritueel ook.

Uitgelichte foto: bron – Foto: Leeuw met welpen – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.