Prachtige mannen… Zeker geen Zwarte Piet

Andrei Tarkovski: Stalker (1979)
“Ik moet niets, jij moet stoppen met stalken, laster en smaad plegen. sukkel”… 

 


Taal liegt niet, ook hier niet. Veranderen die mensen dan nooit van zienswijze, zijn ze verstard in hun eenmaal ingenomen standpunt? Je kunt je ook afvragen hoe ze tot een dergelijk standpunt zijn gekomen, waarop stoelde het? Je kunt een vergelijking trekken met een slecht of verkeerd geprogrammeerde robot, maar dat brengt je ook niet verder. Deze personages ageren in de politieke ruimte en slechts daar kun je ze afrekenen op hun woorden en daden. Het overige onttrekt zich aan onze waarneming.

Bekijken we de uitspraken van de vrouw, waarvan bovenstaand citaat stamt, door de jaren heen, dan is slechts sprake van één constante, het gebruik van scheldwoorden, kleineren van andersdenkenden en zich autoritair opstellen als moreel orakel. Neemt ze niets anders waar dan wat ze in haar hoofd heeft gezet, kan ze zich niet in een ander verplaatsen, voelt ze nooit schaamte opkomen voor haar wandaden?

Bedenk, ik ben niet tot veroordelen geneigd en ook niet bevoegd, ik wil slechts laten zien hoe zelfs de meest oprechte bedoelingen in hun tegendeel kunnen verkeren. Vandaar mijn rapportage over Twitter. Het is als dansen op een koord, maar wel spannend en soms zelfs hoogst amusant, zeker in het geval Dijstelberge. Het scherpt de geest en je krijgt het gevoel dat je door anderen steeds beter jezelf leert begrijpen. Je stelt je vragen als waarom doe ik dit? Wie wordt er beter van?


Leerzaam die stukjes van iemand die zegt wijsbegeerte gestudeerd te hebben. Begeren doet ze, lees ik terug op het scherm met de account Tibaert_extra. Die was weer in gebruik genomen nadat de vorige maal Tibaert verdwenen was. Na drie dagen was het ook met die extra gedaan. Leuk om die tweets terug te zien met de wijsheden van Ina.

Mooi ook om te zien hoe die account ten onder ging met als laatste duit in het zakje die van een kerel, een echte. Leurt met mijn telefoonnummer op zijn bio. Kijk maar, kunt u me bellen.

Maar nu Ina, weer Ina…: “Waarom block je die demente haan niet?”

In april zei ik nog dat ze me verveelde, inmiddels ben ik wijzer. Ik heb nu weet van haar groots visioen, de androgyne mens. Ze heeft het volk vertegenwoordigd èn beleidsnota’s geschreven, dus het beleid mee vormgegeven. Of dat weer overeenstemde met de volkswil wat ze neerpende weet ik niet. Wel dat ze wijsbegerig is, haar oordeel over racisme laat ze afhangen van Philomena, haar marxisme heeft ze ontleend aan Irigaray, juist, ja die. Ooit wilde ze een titel van me weten van deze fameuze Belgische. De enige keer dat ze me echt iets vroeg. Op antwoord op mijn vraag aan haar wachtte ik toen al meer dan een jaar. Zo is Ina.

Deze week meldde ze op de meest betrouwbare site die Nederland rijk is:


In de Volkschbruine Laster & Haatbode probeert de roomblanke Martin Sommer uit alle macht aan te tonen dat ‘wij Nederlanders’ toch echt niet racistisch zijn. 

 


Kent u dat blad? Haar mederedacteur bij die site, Ralph van der Geest wel. Hij vond het bericht van Ina een zeer goed artikel. Maar kent u die bode? Gelukkig geeft Ina ook een linkje door (dat achter de titel heb ik weggehaald, het verwees naar haar mederedacteur, en onnodig reclame maken wil ik nou ook weer niet). Het betreft de Volkskrant. Weten we dat ook. De krant dus die ooit voorbestemd was om De Telegraaf op te volgen, mocht die na ’45 definitief verboden worden. De krant waarbij Dijstelberge een blogje had en er zich opwierp tot moeder van de compagnie. Een geschiedenis die eindigde in OBA voor de ontheemde bloggers toen de Volkskrant ermee stopte.

In die krant stond dus een column van Sommer. Zijn centraal thema, het staat er overduidelijk, speel Wilders niet in de kaart. Zeer wijs stapt Ina hierover heen, want ze wil getuigen van haar blanke anti-racistische instelling. Dat kan ze niet waarmaken door Wilders erbij te halen, moet ze gedacht hebben.

Enfin, lees het zelf maar. U merkt dan al snel dat ze haar klassieken kent en de snerende opmerking van Sommer richting Philomena soeverein ontwijkt. Klasse, Ina. Zo worden we echt wijzer. Ze eindigt aldus:


 


U begrijpt het, ik hecht inmiddels grote waarde aan het denken en het oordeelsvermogen van Ina. Ze zijn zeer betrouwbaar en o zo helder. Haar wijze van citeren is onovertroffen voor zover ik weet. Volg haar, zou ik willen zeggen. 

Lees ook eens deze “correspondentie” met haar! Vergeet niet de aangeduide TL te raadplegen. Ze maakt heel veel duidelijk. De eerste onder 11 oktober bijvoorbeeld:


11 Oct Ina Dijstelberge @InaDijstelberge
@wltrrr Deze gek, je weet wel die kinderbedreiger: http://t.co/YbpyhKYLl4

 


Kijkend bij de bijbehorende tweet van Ina verschijnt dit gesprekje:


 


Vermoedelijk handelt het hier om Friedrich Eckhardt. Halsema had er eerder een bericht over dat door Ina geRT werd. Waarom doet Dijstelberge er zo behoedzaam over? Kinderbedreiger, zegt ze, kleuters. Ze heeft weet van de (doods-)bedreigingen richting mij en mijn familie door deze man. Die verzwijgt ze. En veel meer. Zielig, dat is het juiste woord. Inmiddels heeft Marion Carcas zich ook gemeld, zie ik. 

Dit speelde dus ruim voor dat “feministisch gedoe” dat volgde en mij mijn weblogs kostte. Op dat “voorspel” kom ik nog uitvoerig terug.

Nog een kleine illustratie uit het recentere verleden onder die account @Tibaert_extra. Ook heb ik al mijn infame tweets bewaard die ik tijdens die paar dagen lang van Twitter de wereld in mocht sturen. InaDijstelberge Apr 19, 7:50pm
Ach gossie @Tibaert_extra denkt dat ze alleen in Nederland internet hebben en dat Nevada in Californië ligt. Wat busse den oog een udder…

 InaDijstelberge Apr 19, 8:02pm
Kijk idd oliedom RT @Tibaert_extra: Toch handig dat internet voor onderweg RT @InaDijstelberge: Ach gossie (cont) tl.gd/n_1s1eu0h

 InaDijstelberge Apr 19, 8:03pm
Ook denkt hij dat je geen bewijs moet aanleveren bij google. Oerstom RT @Tibaert_extra: Ina verwart ook Google met justitie… Eerlijk…

 Tibaert_extra Apr 19, 8:06pm
Commentaar overbodig…. RT @InaDijstelberge: Kijk idd oliedom RT @Tibaert_extra: Toch handig dat internet (cont) tl.gd/n_1s1eu2l

 InaDijstelberge Apr 19, 8:19pm
En kijk dan noemt het stuk onbenul je maar weer een fascist.RT @Tibaert_extra: ….. Modern fascisme? RT @InaDijstelberge: Ook denkt hij…

 InaDijstelberge Apr 19, 8:29pm
Ik moet niets, jij moet stoppen met stalken, laster en smaad plegen. sukkel RT @Tibaert_extra: Echt Ina, met een beetje inspanning leer…

 InaDijstelberge Apr 19, 8:30pm
Dat van jou is in ieder geval beneden alle peil. RT @Tibaert_extra: Je tweets zijn meer dan een stukje waard: over het intellectueel…

 InaDijstelberge Apr 19, 9:00pm
Lullig voor jou dat dat rijk niet bestaat. RT @Tibaert_extra: De simpele van geest, zij zullen het rijk der hemelen betreden…;-) RT…Voor ik het vergeet Ina, ben je in het bezit van mijn door jouw toedoen weggehaalde blogs? Daar stond ook een stukje op met muziek van Bernd Alois Zimmermann. Stuur me die spullen door, wil je?

Van de door mij verstuurde tweets licht ik er enkele uit.:


 Tibaert_extra Apr 22, 8:00am
INA EN DE DRONES
ht.ly/w0Y1a
cc @petrakramer… Niet dom, maar stompzinnig. Ben je wel de leeskunst machtig? Ik vrees van niet.

 Tibaert_extra Apr 22, 8:30am
STEMMEN EN EEN SIMPELE ZIEL
ht.ly/w0W3D

 Tibaert_extra Apr 22, 9:00am
HET WOORD IS AAN HUIB RIETHOF
ht.ly/w0W9j

 Tibaert_extra Apr 22, 9:30am
EEN SCHONE FASCISTISCHE TOEKOMST ONDER FEMINISTISCH VAANDEL
ht.ly/w0Wcq

 Tibaert_extra Apr 22, 10:00am
AANGIFTE EEN JAAR GELEDEN EN NU…
ht.ly/w0WjQ

 Tibaert_extra Apr 22, 11:00am
MANN UND WEIB, WEIB UND MANN
ht.ly/w0Wre

 Tibaert_extra Apr 22, 11:30am
In de kringen van Eveline en Arnold circuleren mijn blogs die dankzij Ina verdwenen zijn. > ht.ly/w0WBL Stelletje onverlaten..;-)

 Tibaert_extra Apr 22, 12:02pm
Eveline, est-elle vraiment formidable? Mais non…: ht.ly/w0WXc Ze dacht ook de politie om haar vinger te winden samen met @huibree

 Tibaert_extra Apr 22, 4:46pm
Voor volgers die op de hoogte willen blijven van wat fascistisch handelende anti-fascisten te melden hebben weer RT’s via @tibaer_mail..;-)


 Tibaert_extra Apr 22, 5:23pm
EEN CONTINUE LIJNTJE VANAF DE JAARWISSELING
ht.ly/w2hr8
Met berichten uit een stinkend fascistisch moeras. Wat een stank…;-)

 


Al het verdere materiaal voor het benodigde inzicht treft u aan op het Internet-archief.

Het was Goede Week. Vandaar dit “Ablaßgebet für die dereinstige Todesstunde” die soldaten elk moment te wachten stond. U weet het, de Kerk koos altijd de zijde van de verdrukten en slachtoffers. Een goed joods-christelijke traditie zullen we maar zeggen.
Europeana1914 Apr 18, 12:24pm
Check out these insightful Easter confession cards (Osterbeichtzettel), dated between ’16-’17. europeana1914-1918.eu/nl/contributio… pic.twitter.com/GbjRIO6p7o
Geretweet door Tibaert_extra en 11 anderen


 Update februari 2017


 

 
En verder…


Uitgelichte foto: Andrei Tarkovski

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.