Ina
Een vaste gewoonte, denk ik een onderwerp bij de kop te hebben waar wat over te schrijven valt, begin ik aan een concept. Vaak vergeet ik die concepten domweg weer en als teveel tijd verstreken is weet ik nauwelijks meer waar ik het over wilde hebben of de lust ontbreekt me om ze uit te werken. Noem het gemakzucht. Zo ook “INA”. Wees ervan overtuigd Dijstelberge, Van Donkelaar, en al die anderen keken nooit in mijn TL. Ze wisten nooit waar ik het over had, ze zochten nooit contact met m’n volgers of toevallige passanten waarmee ik in gesprek was. Toch doemden om de haverklap tweets van hen op in mijn zoeklijst Tibaert. Dan was het weer zo laat. Ook op een tweet met de vermelding INA gebeurde dat. Wist Dijstelberge veel dat dit staat voor het in heel Frankrijk bekende Institut National de l’Audiovisiuel. Meteen werd heftig door haar gereageerd. Zo kan ik tientallen of meer voorbeelden noemen. Grappig, dat wel.

Het stukje over dat INA is er niet gekomen. Hun site wil ik niettemin aanbevelen. Voor veel moet betaald worden, dat wel. Voor niets gaat de zon op, zegt iemand, zag ik, die op “auteursrecht” staat al is haar product volkomen waardeloos, zielige egotripperij waar niemand wat aan heeft. Toch maar even een linkje doorgeven van dat INA. Googlen… Nou dan weet je hoe laat het is, de plaatjes illustreren dat het beste.
Vrouwenvlees, klaar voor de productie en reproductie, nietwaar Ina? Het INA staat ertussen. Op de derde zoekpagina, eindelijk: http://www.ina.fr/. Wat zie ik? Niet missen…
Pop models. Ja, het zijn harde tijden voor het feminisme ondanks die Third Wave. Gelukkig wordt China wakker. Wees er wel van overtuigd dat op deze site veel moois valt terug te vinden, ongetwijfeld ook een interview met Luce Irigaray of met Simone de Beauvoir. Je mag het niet missen, Ina, dat INA dus. Dit bijvoorbeeld:


“Le Malentendu du 2ème sexe” par Suzanne Lilar


Wel even abonneren, Ina. Of mag het niks kosten?

Dit audio-visueel archief is uniek, er wordt gestreefd naar een compleet beeld van alles wat in Frankrijk op dit gebied voorradig is. Een uitgangspunt dat je graag zou terugzien bij de media in het algemeen. Niet alleen wordt vaak tekort geschoten, welbewust of niet, in de berichtgeving over voorvallen waarover wel melding gedaan wordt (afgezien van de vorm waarin een en ander gegoten wordt) maar, en dat staat nauwelijks ter discussie, waarover wordt niet bericht, welke feiten laat men links liggen, welke onderwerpen komen niet aan de orde? Welke afwegingen worden gemaakt? Zie het Google plaatje hierboven… Op grond van dit soort vraagstellingen kun je je snel een mening vormen over het betrokken medium.

Die nonchalante houding, noem het maar gerust manipuleren, zie je bij veel mensen terug. Ze laten graag weg wat niet in hun plaatje past of in hun kraam te pas komt. Een mooi voorbeeld levert Ina Dijstelberge. Ze legt een lijst aan die ogenschijnlijk uitputtend is. Elke bericht waarin haar naam bij mij vermeld wordt, ook al is het maar door een screenshot van een TL, waarin zij er ergens tussenstaat, wordt opgedist. Lijkt het. Bij het terugkijken van haar spul en het plaatsen van linkjes, waarvoor ze zelf te beroerd is, beter, wat ze niet aandurft neem ik aan, ontdek ik dat er stukjes die expliciet over haar gaan op mijn blog, niet vermeld worden in die naar compleetheid riekende lijst. Manipulatie…

Ze passen duidelijk niet in haar straatje, moet ik aannemen. Ik hou het nog even spannend en zet er morgen de titels met linkjes bij. Moet ook nog een blogje over feminisme maken en dit weekend heb ik andere zaken aan m’n hoofd, gelukkig. Ik zou zo zeggen ga maar op zoek op dit en het andere blog: Tibaert blogspot.

Nee, ik verklap even niets. Het is niet aan mij om met bewijzen (hier een voorbeeld) te komen. Zal eens kijken of ik het (politieke) streven van een aantal lieden duidelijker voor het voetlicht kan brengen. Daar is het mij namelijk om begonnen. Een van de vele aanknopingspunten: “Valse schaamte“.

Hier wel alvast de lijst van Ina, waarin ik zoveel mogelijk de linkjes heb verwerkt. Zo zijn de nieuwe, die ongetwijfeld komen gaan, snel bij te voegen.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.