Verdacht

Willis Wilburn: The Potato Eaters 2
Front National burgemeester verbiedt buikdansen, want oriëntaals. Eerste PVV burgemeester zal waarschijnlijk getallen en koffie verbieden.

(Walter van der Cruijsen, 4 oktober 2014 op Twitter)Zo is het, zo zal het zijn. We moeten terug naar onze oorspronkelijke waarden op christelijke leest geschoeid. Laten we niet vergeten dat ook die Joodse weinig goeds hebben gebracht. Stel u even voor, Europa zonder de kennis van de Oriënt en de Arabieren. Beschaafd waren we, nooit zou het in ons opgekomen zijn de wereld te koloniseren en te plunderen. Tot een massamoord, geheel volgens kapitalistische principes, waren we nooit in staat geweest. Juist, Wilders begrijpt dat als geen ander. An allem haben die Muslime schuld…

Verdacht zijn ze en staat het niet in hun Koran…? Ja, dat is nu juist zo jammer, die Arabieren hebben ons niet hun taal opgedrongen, dan konden we dat boek ook lezen, leren interpreteren. Vertalen is een wijze van interpreteren, zelfs van selecteren, dus via dat filter wordt het nooit wat. Verdacht maken, zaken uit hun verband rukken, zonder historisch besef iets “interpreteren” is o zo gemakkelijk.

Gelooft u me niet? Zeker wel: staat er wel wat ik denk dat er staat, wat zou hij bedoelen, je kunt het ook anders lezen… Zeker de zeer buigzame Nederlandse taal is zeer verraderlijk. Ironie is aan veel mensen niet besteed. Ze lezen letterlijk wat er staat en slikken het voor zoete koek. Ook omgekeerd wordt het middel van “staat er wel wat er staat” niet onbeproefd gelaten. Probeer het maar eens uit op uitspraken van Wilders/Bosma. Het blijkt het probate middel te zijn om verdacht te maken.

Verdacht maken is een kunstje. Ook onze André is erin bedreven. Leest u even mee?

Verkwil is een kleine rat die daar al zijn hele leven mee worstelt. Waarschijnlijk heeft hij daarmee een minderwaardigheidscomplex opgebouwd en wil hij wraak op iedereen die hem moet hebben ‘omdat hij klein is’.

Met dit citaat van deze o zo belezen man begint min of meer een stukje op Krapuul gewijd aan Tibaert. Vandaag diepte een vriendin van hem het weer op en heb ik het ook maar even opgeslagen. Verkwil is niet Tibaert, maar Tibaert is als Verkwil. Mag Tibaert nu stellen dat André zegt dat Tibaert een minderwaardigheidscomplex heeft, een kleine rat is? Ratten worden aan de verdelging prijsgegeven, er worden proeven mee gedaan, ze worden als ongedierte beschouwd. Er is bij mijn weten zelfs geen actiegroep die zich inzet voor het leven van de rat.

Mag ik nu concluderen dat als Verkwil = Tibaert = rat dat Tibaert verdelgd mag worden? We lezen verder.

Sinds ruim een half jaar worden Huib en ik – volgens mij primair vanwege Krapuul – gestalkt op twitter door een pastuiven (dat woord moet in de volgende Woordtest als gangbaar voorkomen!) die wat mij betreft van geen ophouden weet en voorzover ik kan overzien al helemaal niet wat betreft Huib.

Het woord is eruit, het toverwoord inmiddels. Als je met de neus op de feiten wordt gedrukt hoef je maar te roepen “ik word gestalkt” en je bent het slachtoffer. Je daden smelten dan weg als sneeuw voor de zon. De daad, ik herhaal het nog maar eens voor het gemak, is dat Huib me van smeerlapperij beschuldigde die naadloos overeen kwam met de smaad en laster van Jacqueline Wouters. Hij blijft dat volhouden en maakt het steeds bonter. Die petit histoire laat ik zien. Fascisten, André, gaan zo te werk. Verdacht maken en steeds harder schreeuwen. Dat laat ik zien met een zeer bepaald doel. Of eigenlijk zijn het er meerdere, maar voor het publiek is die ene het belangrijkst. Fascisme…

Het verschil van deze met de meeste pastuivens is dat zijn slachtoffers bij voorkeur vrouwen zijn, Jacqueline voorop, hier nog wel regelmatig langskomende Gavi Mensch en een hele lijst namen die mij niets zeggen maar waarvan Verkwil zeker weet dat ik er iets mee heb.

Tibaert beschouwt vrouwen als volwaardig, gelijkberechtigd met dezelfde plichten en verantwoordelijkheid. Niet als doetjes, als het zwakke geslacht of als lustobject. Tja… Slachtoffers zegt de man. Juist, Tibaert is een nazi, een pedofiel, een alcoholist een psychopaat.

Op aandringen van derden heb ik eens een aangifte, een valse volgens Wouters, gedaan tegen een van de toeleveranciers van deze kwalificaties waar Van Donkelaar en Wouters mee in de weer zijn. Ik noem die lieden fascisten. En hoe omschrijf je hun Helfershelfers? Op zijn minst tonen ze dat ze geen notie hebben van fascisme en dat ze snel te infecteren zijn. Dat bleek onomstotelijk bij Wouters twee jaar geleden.

Goed, ga maar lekker janken André, veel heb je er niet van begrepen, dat is elk weldenkend mens wel duidelijk. Ach, je staat aan de goede kant toch?

Dit nu kwalificeert mij bij uitstek tot Wildersfan en fascistenvriend, een stuk tuig, een schoft, onverbeterlijk schorem en wat Verkwil nog verder in huis heeft. Als ik tegen een twittervriendin achter slotje verzucht…

De dj verloochent zich niet, een of andere song wordt nu ten gehore gebracht. Voor mij niet om aan te horen…

Tja, schelden. Een Krapuul kenmerk, dat is zeker waar. Bij gebrek aan beter, niet willen luisteren, het niet willen weten en ga zo maar door. Ik kan het niet helpen, het is fascisten eigen. Zeg ik nu dat André een fascist is? Lees de regel nog eens. Kutje13 en blote reten worden ook nog door hem vermeld in dat stukje met zeer veel nodeloze vulling zonder een enkele zinnige argumentatie. Suggereren is voor hem voldoende. Het “vieze woordje” vormde gelijk de aanleiding tot mijn eerste contact met die man op Twitter, als ik me goed herinner.

Uitlokken, hoort dat ook bij verdacht maken? Lijkt er wel op. Op de eerste plaats wel door te hopen dat de ander zich gaat verdedigen tegen die laster en smaad. Middelen te over, zoals roddel en stalking. Juist stalken. Zou André beseffen wat stalking is? Dagelijks een rits beschuldigingen over je heen krijgen en parallel je verdacht maken bij je eigen “volgers”? Op de achtergrond die daders in hun geloof sterken dat ze op de juiste weg zijn, hoort er ook toe. Huib Riethof is een ware vakman gebleken op dit terrein, maar bij tijd en wijle ook André. Wat een leeghoofden… Dat is toch niet teveel gezegd na twee jaar?

Een niet te veronachtzamen aspect is het goed weer spelen over de rug van werkelijke slachtoffers om de eigen oprechte inborst te tonen, dat men begaan is met wat dan ook. Prima voor de geloofwaardigheid naar buiten toe. En passant kunnen dan wat mensen geschoffeerd worden. Een kleine proeve van Riethof dezer dagen:


huibree Oct 02, 5:29pm
George Orwell (1984) nu tekstschrijver #Teeven? > @VenJnieuws: Tijdelijke #kindvriendelijkeGezinsvoorziening geopend is.gd/AkiPCj

huibree Oct 02, 5:45pm
Misschien was Westerbork-1938 #kindvriendelijker voor vluchtelingen zoals #AnneFrank (@diederiksamsom alert!) dan #Teeven’s gedrocht van nu

RoelKingma Oct 02, 5:54pm
@huibree geen misplaatste historische vergelijkingen graag.

huibree Oct 02, 6:04pm
Het enige verschil dat ik zie @RoelKingma is dat #Westerbork als kamp voor afgewezen asielzoekers werd betaald door NL en US Joodse orgs.

 Verschillen ziet Riethof niet. Nee, komt doodeenvoudig door het feit dat hij incompetent is bij een gebrek aan elementair fatsoen. Laten we de empathie maar even rusten, dit veelvuldig misbruikt begrip. Kennelijk moeten die slachtoffers van toen nog eens een keer ergens voor opdraaien. Voor de politieke correctheid zoals Riethof die nastreeft om tegenstanders neer te sabelen. Ik walg. Wel begrijp ik steeds beter de steun van hem aan Van Donkelaar en Wouters. Vrouwen die zot zijn op dergelijke praktijken.

Opmerkelijk: de scheidslijnen tussen links en rechts zijn vervaagd, wat rest is de scheidslijn tussen diegenen die ontvankelijk zijn voor fascisme en diegenen die werkelijk beseffen dat de strijd tegen fascisme bij jezelf begint. Je ontwikkelt er van lieverlee een zesde zintuig voor als je bereid bent aan jezelf te twijfelen, iets wat bovengenoemde figuren volkomen vreemd is.

Over buikdansen had ik het graag willen hebben, maar dat lijkt me minder gepast vanwege Jeannie, eten en moleculen. Ze is vorig jaar overleden. Um Kalsum dan maar:


En, Walter, burgerlijk ongehoorzaam blijven we, al is het maar door het drinken van koffie. Voor mij liefst Turkse van Blanche Dael.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Een gedachte over “Verdacht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.