Wegjorissen

Albert Camus
“Le monde est beau et tout est là. Sa grande verité que patiemment il enseigne, c’est
que l’esprit n’est rien ni le cœur même.”
Carnets I (via causeries-littéraires)
Op mijn weblogs verschijnen nogal wat namen van mensen die op Twitter actief zijn. Hun gemeenschappelijk is dat ze smaad, laster en leugens verspreiden over Tibaert. Sedert ruim drie jaar laat ik die zien zeer tot hun ongenoegen. Tibaert werd en wordt beschuldigd van plagiaat en schending auteursrecht, van hacken, van stalking, van DDOS aanvallen.  Niet te vergeten, van het bedreigen van kinderen, wel of niet als pedofiel,  en zelfs van het bedreigen van iemand met de dood. En o ironie van het verspreiden van smaad, laster en leugens. Dat laatste klopt inzoverre als het hun leugens en niet te vergeten bedreigingen betreft. 

Vooral wilde en wil ik tonen dat het model, door mij indertijd SPVV model gedoopt, wonderbaarlijk functioneert. Laat je namen weg, niemand kan mij in verreweg de meeste gevallen nog vertellen hoe de auteur te positioneren is. Links of rechts. Schrikbarende voorbeelden heb ik getoond maar desondanks gaan die lieden door of er niets aan de hand is.

Sommige onder hen, voor mij gemakshalve het kringetje dat de site Krapuul toegenegen is, denken slim te zijn. Ze weten van de hoed en de rand, maar doen alsof hun neus bloedt. Een van hen, historicus zijnde, verkoopt absurditeiten en die worden als gold het een dogma opgevolgd. 

Het schijnt, in dit verband niet oninteressant,  dat de cultus van de verzorgingsstaat vele profiteurs heeft aangelokt. Sociale, maatschappelijke werkers. Ze hebben nooit geleerd verantwoording af te leggen en de subsidie vloeide rijkelijk vanwege de o zo noodzakelijke maatschappelijke rust en vrede.  Kortom, therapeuten alom. Vergeet ook de adviseurs niet met hun bureautjes… 

Albert Camus – Identiteitskaart tijdens de WO II
Voor mij komen die kenmerken, die kwaliteiten, als u ze zo wilt zien, samen in de persoon van Huib Riethof. Een man die op een volkomen lachwekkende wijze zijn ego weet op te blazen. Waarschijnlijk zit dat in zijn karakter, zie zijn verleden als wethouder. Wat valt van die man te leren? Hoe je de kluit belazert, bij mij al twee lange jaren lang.

Toch durft hij te beweren, zo smakeloos is die man, un monsieur sans gêne: “Ik vind me beter terug in de overwegingen van de helaas te vroeg gestorven Albert Camus. Ik hoop ooit nog diens twijfels een beetje te kunnen omzetten in hoop.”

Waar heeft die man verstand van? Van internet bar weinig om maar iets als voorbeeld te noemen en, dat is dan het opvallende, wel weet hij vergaande conclusies te trekken en oordelen te vellen. Let wel, deze man heeft een universitaire studie genoten, van het falsifiëren van feiten wil hij echter niet weten. Wie zei dat het met het opleidingsniveau in ons land droevig gesteld is? Was het vroeger beter dan?

Ja, zei de man, Tibaert is weggejorist van internet. Wegjorissen, wat zou dat betekenen? Amsterdams plat vermoedelijk, het staat niet in mijn woordenboek. Wel Joris Goedbloed. Een sukkel. Wegjorissen is dat zoiets als een sukkel doen verdwijnen? Die sukkel is dan in zijn ogen zonder twijfel Tibaert. Ach, ik weet dat Riethof tot oordelen bevoegd is, heeft hij gesproken dan dient iedereen te zwijgen. Zo niet dan wordt hem het zwijgen opgelegd.

Tja Riethof, zo doen fascisten dat. Maar dat had je al begrepen toch? Of ben je achterlijk? Ga dan maar in zelftherapie. Helaas voor jou, dat levert geen geld in de kassa op. 

Meer Riethof via Tumblr. Voer “Huib Riethof” in het zoekvenster in en er rolt dit uit. 

 

 


Later kan niemand beweren dat ik niet alles in beeld heb gebracht wat Tibaert met deze man overkwam. Illegaal, fake zou ik bezig zijn op internet. Nou gelukkig hoeven we niet in de illegaliteit als Camus tijdens de WO II. We kunnen met een open vizier strijden. Toch gaan er mensen in andermans zaken snuffelen,  gaan op roddel af en zetten regelrechte leugens in de wereld. In mijn ogen fascistische methodes. Waarvoor zijn deze miserabele praktijken nodig?

Nogmaals u bent gewaarschuwd voor deze hier geportretteerde en o zo keurige onverlaat. 


Zestig jaar geleden overleed Camus, hier in gesprek met de legendarische actrice Maria Casarès.

Albert Camus et Maria CasarèsUpdate januari 2020


Foto’s uit diverse bronnen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.