Gehuil en gejank…

Maastricht – foto’s Nico Nelissen
Het bijbehorende bericht is verdwenen door toedoen van Dijstelberge, hoofdredactrice en eigenaar van KrapuulToch eens gekeken nu ik met die screenshots bezig ben wat er zo al onder Picasa van te zien valt. Het is werkelijk lachen geblazen. De hele familie staat er samen èn zeer gekleurd op. De vrouwtjes in en om Krapuul hebben wat teweeg gebracht. Vooral veel duidelijkheid hebben ze geschapen. De armoede straalt er vanaf. De geestelijke wel te verstaan.

Hoe staat het er momenteel voor? Afgaande op dit voorbeeld, buitengewoon slecht. Van een of andere site wordt een nieuwtje geplukt et voilà er is weer een bericht in elkaar geflanst. Wie leest het, wie bereikt men er mee? Wie wordt er wijzer van?
Je zou zo zeggen, een tweet met die kop en een link is voldoende als je doet wat de auteur van dit stukje doet. Ja, die kop. De zin loopt niet, ze klinkt niet en ze beklijft niet. En wat staat er? Ook… Elders is blijkbaar ook op die trom geslagen. Welke trom? Een xenofobische, een anti-islamitische? Staat dat gelijk aan “eigen volk eerst”? Van deze auteur zit me vooral bij, ik wil rust en jij kunt verrekken. Of dit ook de instelling is van PVV Limburg valt nog te bezien.

Feiten checken en onderbouwen meldde deze auteur enkele dagen geleden op die bewuste site. Doet ze dat? Maakt ze iets waar van wat ze suggereert? Het spijt me, maar het antwoord is nee.

– Het kan niet anders
– Vanuit  het politbureau van de PVV moet… (ook: welk politbureau?)
– In de gemeenten … wordt daarbij opgeroepen…
– In de provincie Limburg kan men dat natuurlijk niet
Dus worden er…
– waarbij en passant natuurlijk wel het adagio “Eigen Volk eerst” wordt geponeerd. (schrijfster is kennelijk zeer muzikaal).

Heb ik hiermee voldoende gezegd? Natuurlijk niet. Ook geef ik bewust niet aan hoe het werkelijk zou kunnen en moeten met in het achterhoofd het adagium: “Geen paarlen voor de zwijnen”. Wel wil ik enkele artikelen op mijn weblog aanbevelen:


En saillant, een bericht * op verzoek van haar chef d’équipe lang geleden overgenomen op hun site. Lees het eens goed, zou ik haar willen zeggen:


Gereageerd wordt nooit uit die hoek, of het moest zijn ordinair schreeuwen om iemand onmogelijk te maken bij de eigen aanhang. Een wijdverbreide methode. Hun Twitteraccount spuit slechts tweets met linkjes naar die site. Antwoord zal deze beslist nette persoon dan ook niet krijgen:
Het is, tot slot, niet te zeer gewaagd om te veronderstellen dat de auteur van dat miserabele stukje bovenstaand screenshot aangrijpt om wederom een klacht bij Google in te dienen over schending auteursrecht en weg is dit blog. Zo verging het me vorig jaar ook. Om ook eens een metafoor te gebruiken, in dit geval wel een toepasselijke, ze gebruikt de techniek van de verschroeide aarde. Ze noemt zich “ecologe” en ze is volmaakt, immers de vrouw is volmaakt. Zegt ze. Dit te tonen, ondanks het feit dat ze me het stukje waar dit in te lezen viel ter recensie had toegezonden, heette schending van auteursrecht te zijn. Ja, zei ze later, Google eiste bewijs.

Waar gaat het heen, vraag ik me af, in het geval dat Amazones als deze de macht grijpen? Voorlopig blijft het gelukkig nog bij gehuil en gejank. Zij doet het zo, een Bataafs largo:

Schijn ze aan te trekken
Zeikende, zeurende, zuigende, zielige oude mennekes
Bloedzuigende
Zeikende, zeurende, zuigende, zielige oude mennekes
Stalkende
Zeikende, zeurende, zuigende, zielige oude mennekes
Glurende
Zeikende, zeurende, zuigende, zielige oude mennekes

Zie verder: Yes we can.
* Dit bericht heeft ze van haar site verwijderd…

Update februari 2017
Uitgelichte foto: Maastricht – Céramique

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.